Epilepszia

Tapasztalataim szerint a megadott fő szerek remek eredményeket adnak a kutya epilepszia szerű tünetek megszüntetésében, kiegészítő kezelésként is.

Fő szerek: KOROVET, ETOVET, FYTOVET
További hasznos szerek: OMEGAVET, PROBIOVET

Az epilepsziás betegség sok gazdi számára egyet jelent az állat élete végéig tartó megbélyegezettséggel és azzal, hogy többet már nem lesz képes átlagos életet élni kedvence.

A kutya epilepszia sok esetben teljesen gyógyítható!

Mindenki azt gondolja, hogy az epilepszia kutyáknál egy olyan betegség, ami nem gyógyítható tünetekkel jár. Pedig ez nem teljesen igaz, a kutya epilepszia az állatok döntő részének megbetegedése esetén és az esetek jelentős részében teljesen gyógyítható. Vagyis a rohamok teljesen elmúlnak vagy legalább ritkulnak vagy a tünetek erőssége csökken a kiváltó okok ( máj túlterheltség, elégtelenség, tartósan fennálló bélrendszeri zavarok, mely toxinok felszaporodásához vezet a véráramban, makroelem vagy nyomelem vagy esszenciális zsírsav hiányok, aránytalanságok, lyukas bél szindróma ) megfelelő kezelését lehetővé tevő módszerekkel.

Az epilepsziás kutya kezelésére hatékony segítséget nyújtanak az antioxidánsok, probiotikumok, idegrendszerre és májra ható gyógynövények, nyomelemek, omega 3 zsírsavak, méregtelenítő hatású természetes alapú kivonatok. A kutya epilepszia kezelési tervének összeállítása nem mindig egyszerű és főleg makacs, elhúzódó esetek szakértő állatorvosi segítséggel kezelhetők eredményesen.
A teljességhez hozzátartozik az is, hogy vannak nem gyógyítható epilepsziák is, főleg az agy gócos elváltozásai esetén, melyek létrejöhetnek gyulladásos, toxikus, tumoros vagy traumás okok következtében. Ilyenkor csak a tünetek enyhítése vagy a rohamgyakoriság ritkítása a maximálisan elérhető eredmény.

 

Kutya epilepszia kezelése Energyvet termékekkel

A kutyák epilepsziás megbetegedésének kezelésére a KOROVET, ETOVET, FYTOVET kombinációt használjuk a legjobb eredménnyel. Ezek mind az epilepszia, mind az epileptoid görcsök kezelésére is beváltak.

A felsorolt szerekkel nagyon sok esetben értünk már el jelentős gyógyeredményeket. Az epilepsziás rohamok jelentkezésekor érdemes először ezeket a szelíd módszert képviselő gyógynövény alapú nyugtató, harmonizáló, ásványi anyag, nyomelem, zsírsav, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő szereket választani. Az epilepsziás esetek döntő részénél a kutya jól reagál ezekre a szerekre. Amennyiben még is van néhány eset, amikor a gazdi és a kezelőorvos nem ítéli elégségesnek az eredményeket, akkor még mindig lehet a vegyi szerekhez fordulni. Sok esetben ezek a természetes szerek akkor is hatnak amikor a hagyományos gyógyszerek már csődöt mondtak.

A KOROVET

Stabilizálja az idegrendszert, ha az kibillent egyensúlyából (depresszió váltakozik, hiperaktivitással).

Serkenti a szöveti regenerációt, a vérellátás fokozása révén, így biztosítja a tápanyagokat a sejtek növekedéshez és helyreállításához.  Csökkenti a máj vagy epehólyag problémákat. Továbbá az agresszivitást is mérsékli.

Széles körűen javítja a transzport folyamatokat, az agy és gerincvelőben, sejt és biokémiai szinten is. Javítja a szövetek vérellátását, értágító hatású. Ingerület vezetés optimalizáló hatású. Az agyi eredetű rohamok és a toxikus állapotok miatt kialakuló rohamokra is jelentős a hatása.

 

Az ETOVET

Az állat mentális állapotának javítása. Növeli az állat ellenállóképességét érzelmi és mentális befolyásokkal szemben. A hiperaktív és zavart állat megnyugszik tőle.

 

A FYTOVET

Aktiválja a megfelelő agyi funkciók kialakításában résztvevő enzimeket. Gyengéden támogatja nyomelemtartalmánál fogva a kimerült és ingerlékeny agyi sejteket és idegrostokat. Lítium és réz tartalma közvetlen görcsoldó hatású. Nyugatja az irritált idegsejteket.

 

Adagolás:

 • Korovet 3×1 csepp/10 testtömeg kg/nap 3 hét adagolás után 3-7 nap szünetet kell tartani
 • Etovet 3×1 csepp/10 testtömeg kg/nap 3 hét adagolás után 3-7 nap szünetet kell tartani
 • Fytovet 3×3 csepp/10 testtömeg kg/nap 3 hét adagolás után 3-7 nap szünetet kell tartani

 

Több esetben észleltük már – régóta vegyi hatóanyagú nyugattókkal kezelt kutyáknál, hogy a fenti kezelést elkezdve teljes bódulásig terjedő nyugtató hatás alakult ki.

Ez esetben az addig alkalmazott nyugtatók fokozatos csökkentése a járható út.

E természetes alapú szerek használata átveszi a nyugtató hatást. Így továbbiakban azok káros mellékhatásaival nem kell számolni.

Felteszem a kérdésemet / Véleményt írok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 hozzászólás

 • Daróczi Friderika

  Kedves Doktor Úr!
  2 éves Mopsz kutyusom orvosok szerint epilepsziás. 11kg-m rengeteg gyógyszerrel kísérleteztek már. Most sevenalt szed de van hogy akár napi 5 rohama is van ami száj habzással és eszméletvesztéssel jár. Tehát az epilepszia legsúlyosabb tüneteit produkálja. A sevenált eddig reggel egy fél este egy fél szemet szedte viszont az orvos estére a súlyos rohamai miatt egészet írt fel. Ilyen súlyos esetben mit tanácsolna hogy legalább a rohamai kevesebbek és gyengébbek legyenek? Az epilepsziás rohama fél év alatt érte el a jelenlegi helyzetet. Előre is köszönöm a válaszát!

  • Kedves Friderika! A kutyus tüneteire az epilepszia szerű tünetek kezelésére összeállított csomagunk használatát javaslom. Üdvözlettel: dr. molnár

 • Végi Istvánné

  Tisztelt Doktor Úr!

  2017 nyarán vettük észre először,hogy kutyánk csak meredten néz előre és olyan volt a mozgása mint egy részegnek.Ez pár pillanatig tartott. Aztán novemberben szinten hasonló volt a helyzet. 2018.február elsején megint ez volt. Az állatorvos Diphedan tablettát írt ki napi 1x és B1 vitamint szintén napi 1x. Február 13-tól szedi a gyógyszert.Április 27-én,május 9-én, szintén rövid lejáratú rohama volt,a két utolsó abban különbözött,hogy a hátsó lába is görcsölt.A kutyám foxterrier fajtájú,ami alapból is egy izgága.Mindentől fél,az utazás az autóban is egy kész rémálom.Egy perc nyugta sincs. Szeretném kérni a véleményét és a tanácsát,hogy ez a gyógyszer megfelelő-e,vagy egy másikat tud ajánlani.Köszönettel: Végi Istvánné

  • Kedves Hölgyem! Hasonló tüneteket a máj különböző okok miatti túlterhelése okazhat, ami epileptiform tünetek formájában is megnyílvánulhat. Az epilepszia szerű tüneteket mutató kutyáknak az erre a célra szolgáló csomagunk szereit javaslom adagolni kombinációban. A csomagban az adagolás dózisairól szóló tájékoztatást küldöm, de a honlapon is megtalálja. Üdvözlettel: dr. Molnár

  • Végi Istvánné

   Tisztelt Doktor Úr

   Megkaptam a rendelt,Korovet,Fytovet és Etovet cseppeket,a kérdésem az,hogy az eddig adott Diphedan és B1 vitamint továbbra is adjam a kutyának,vagy csak a megrendelt cseppeket.

   Üdvözlettel

   Véginé Kati

   • Kedves Hölgyem! Igen adja! Egy hónap elteltével a szintetikus szert fokozatosan megpróbálhatja fokozatosan csökkenteni, esetleg el is hagyni. Üdvözlettel: dr. molnár

 • Boka Làszlónè

  Üdvözlöm!Kis özpincser kutyusom van már 12 èv körüli nem fiatal kutyuska!Az orvos szerint epilepsziás ès sertànt kap estènkènt negyed szemet!Sulya az van kb 5kg !Szeretném megkérdezni hogy mit ajànlana a kutyuskàmnak mert itt 10 kg – onkènt irja az adagolàst a cseppekböl!Hogyan ès mit adjak neki!Korovet fytovet etovetböl vegyek e neki ès hogyan adagoljam?Azt még elkell mondanom hogy a jàràsa is kis csetlö botló olyan kis erötlen !!Csuklik a hàtso lába nagyon sokat elcsuszik gondolom az epilepszia miatt!

  • Kedves Hölgyem! Igen az említett szereket javaslom és még a Probiovettel is egészítse ki feltétlenül a kezelését. A Korovetből és az Etovetből 3x fél cseppet úgy tud adni, hogy 1,2 ml vízbe 2 cseppet felold majd abból napi 3x 0,2 ml-t ad be. A Fytovetből 3×1 cseppet. A Probiovetből 2x fél caps adagot adjon, naponta. Üdvözlettel: dr. Molnár

 • Boka Làszlónè

  Üdvözlöm!Nekem özpincserem van!Èjszaka gyakran rosszul van hàtracsavarodik a feje sikit è kimerednek a làbai!Az orvos szerint epilepsziàs.Irt neki sevenelettàt sertànnal de semmi eredmény ugyan ugy görcsöl!Kapott most tegretolt és ugyanugy görcsöl éjszaka!Azt mondta a doki nem tud vele mit csinàlni!!Elvagyok keseredve!Ennyi lenne csak a lehetöség a gyogyitàsàra??Szertnèm ha ajànlana valamit az itt leirt kèszitmènyekböl!!Köszönöm

 • Sinkovicsné Király Angéla

  Tisztelt Doktor Úr!
  Kutyánk epilepsziás, naponta kap 2X1 Sevenalt és 1 Karsivant. Én már adom neki a Korovetet, de szeretném megkérdezni, hogy Ön hogy ajánlja az adagolást, mit ajánl mellé. Szeretnénk a májat megtámogató szert is, a Sevenal miatt.
  Kutyánk 4 éves Közép-ázsiai, 60 kg.

  Segítségét köszönöm.
  Üdvözlettel! Sinkovicsné Király Angéla

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Az alábbiakban kérném véleményét és segítségét.
  12 éves Shih-Tzu kan kutyánknak eddig 3x volt görcsös rohama (először egy hónapja, majd most pénteken és tegnap -vasarnap- újra), de nem tudtuk mi lehet. Állatorvos diagnosztizálta tegnap epilepsziával. A rohamok 1 percig sem tartottak, de sajnos nyüszítve, ugatva az oldalán fekve van görcsbe rándulva olyankor, egyszer be is pisilt. Borzasztó nézni és nagyon ijesztő számunkra. Bélproblémái mindig voltak, 1 féle speciális tápot tudott csak enni egész életében. A fentieket olvasva lehetséges ez az egyik kiváltó ok, nyomelem és vitamin hiány. Szeretnénk neki inkább gyógynövényes kúrával segíteni. 6 kilós a kutya. Ahogy utána olvastam a tüneteknek, feltűnt az is, hogy sokszor kényszeresen nyalogatja a lábát. Valamint ok nélkül fél, illetve szokott néha merengeni, mintha látna valamit és figyel nagyon egy nem létező dologra. Meg tudná mondani a fentiek közül melyik terméket rendeljem és hogyan kell adagolni?

  Köszönettel,
  Bartus Dóra

  • Kedves Dóra! A kutyus kezelésére az epilepszia szerű görcsök kezelésére összeállított csomag alkalmazását javaslom, itt a honlapon megtalálja, ebben a nyomelem és a vitaminhiány kezelésére alkalmazható szereket is megtalálja. Továbbá omega 3 kiegészítést is javaslok neki Omegavet formájában. A lábnyalogatás viszketegség miatt is történhet, annak a kezelése külön protokollal történhet, de részben az előzőekben javasolt szerek is segíteni fognak ezen. Üdvözlettel. dr. Molnár

 • Kedves Doktor Úr! A 6 éves ivartalanított törpe tacskó szuka kutyusunknak 3-4 hete görcsös rohamjai vannak. Minden előzmény nélkül egyszercsak nyikkan egyet, lehajtja a fejét, teljesen merevvé válik az egész teste, és nem reagál semmire. Majd kB fél óra, 40 perc elteltével szépen lassan visszajon. Onnantól kezdve az újabb rohamig semmi baja. Ugrál, játszik, vidám. Ultrahangozták, vért vettek, pajzsmirigy vizsgálatot is csináltak, semmi eltérés nincs sehol. Sevenalettat kap jelenleg, de a rohamok megmaradtak ugyanúgy. Az Önök által javasolt epilepszia készítményeket is kipróbálnám, hátha az hoz javulást. Megirná kérem, hogy melyik készítményeket vasaroljam meg és milyen arányban adjam? A kutya 7,5kg. Válaszát előre is köszönöm szépen.

  • Kedves Szilvia! A kutyusok epilepszia szerű tüneteit a Korovet, Etovet, Fytovet kombinációval szoktam kezelni, sok esetben eredményesen. Mivel a tünetek gyakran a máj és az emésztés állapotával összefüggésbe hozható, ezért még a Probiovettel is egészítse ki a kezelést. Üdvözlettel: dr. Molnár

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás