A bélflóra egyensúlyi állapotának és a máj megfelelő méregtelenítő működésének fenntartása, az emésztőenzim termelés megfelelő szinten tartása megoldja az emésztési zavarok zömét. A külső forrásból felvett mérgező anyagok is májgyulladáshoz és idült májelégtelenséghez vezethetnek. A máj regenerálását segítik elő a javasolt szerek.

Fő szerek: REGAVET, PROBIOVET
További hasznos szerek: CYTOVET, FYTOVET

REGAVET

7900 Ft

PROBIOVET

7900 Ft

CYTOVET

9900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

55 Hozzászólás

 1. Jó estét dr úr,
  12 éves kandúrunk löwe novemberi laborja a következő….
  Túl vagyunk egy emésztőszervi-méregtelenítő-emésztőszervi csomagon(9 hét,3 nap kihagyással),a mellékelt friss leletek alapján szeretném hallani a javaslatát,hogyan folytassuk…
  Üdv S.Mónika
  A leletek a több oldal miatt egymás utani üzenetben érkeznek majd)

   • Jó reggelt,
    Augusztus közepén nagyon lefogyott(az áprilisi éves co laborja még negatív volt)szeptemberben diagnosztizálták először myeloid leukémiával,aztán az októberi labor után limfómával,most itt a novemberi labor…..most cirrózisra gyanakodnak)az összes eddigi fejleményt leírtam önnek,ezek alapján szedtük a csomagok tablettáit……az energyvet oldal májgyulladás,májelégtelenség betegségeknél mind az 50 hozzászólás /kérdés az enyém,ezzel az üggyel kapcsolatban,ott mellékeltem a korábbi laborokat is……ott visszanézhetők,mindent az ön tanácsa szerint csináltunk, mája lépe változatlanul megnagyobbodott,étvágya jó,5 kg!(nyerstáplálás minimalisan működik,örülök hogy egyáltalán eszik)
    Üdv S.Mónika

    • Kedves Mónika! Igen átnéztem a korábbi levelezést és diagnosztikai leleteket. Mit adnak 3 havonta féreghajtásnak és bolha ellen megelőzésre? Mikor adták utoljára? Üdv Dr.molnar

     • Tisztelt drúr,
      Minden cicánk (kijárós cicák)évek óta a C-t kapja havonta egyszer kullancs/bolha ellen.
      Ami érdekes lehet talán,júliusban egy alkalommal N-t kapott mindenki,lehetséges fülatka probléma miatt(nem volt semmi gond utana,de Löwe akkor kezdett fogyni…..)Mivel ez féreghajtót is tartalmaz,július óta más féreghajtás nem történt az állatorvos tanácsára.
      Egyébként a havonta esedékes féreghajtás évek óta Profender spot -on nal történik,eddig problémamentesen…..
      C-t utoljára okt 15.én kapott…..
      Előre is köszönöm az észrevételeit tanácsát,hatha az ön praxisaban rutinjával volt már hasonló eset és van megoldás hogy ne veszítsük el a cicát….bármit is javasol,kérem írja meg az adagolást is 5kg a cica!
      Ha megmérgezték volna,lenne más laborérték elváltozás is?Mondjuk nem hányik és nincs hasmenése sem,csak a fogyás, a láthatóan megnagyobbodott máj és lép,fáradékony és le van lassulva,de felugrik még viszonylag magas helyekre is…
      Miért lehet érdekes a féreghajtás és kullancs/bolha szer?
      Üdv S.m

     • Kedves Mónika! Sajnos voltak hasonló toxikus esetek a tapasztalataim között. Írtam, hogy ne alkalmazzon semmilyen szinetetikus vegyi anyagot az állatnál. Többet nem tudok hozzátenni már. Nézzen utána más gazdák tapasztalatainak is és úgy tud véleményt alkotni. Üdv Dr.molnar

     • Elnezest az elírásért a p-s féreghajtás 3 havonta van (nem havonta)

  • A cica lépe ,mája változatlanul megnagyobodott,láza nincs,étvágya jó…..
   (Elnézést az összevisszaságért,a leletek alján rajta van a dàtum is)
   Üdv S.M.

   • Kedves Mónika! Toxikus hatás okozta gyulladásos reakció a májban és a csontvelőben, következményes lép gyengülés a véleményem a leletek alapján. üdv dr. molnar

     • Kedves Mónika! A daganat II. csomag a leukemia diagnózishoz lett választva. Toxikus hatás okozta gyulladásos reakció a májban és a csontvelőben, következményes lép gyengülés. Alkalmazhatja a csomagot továbbra is , de a Strong Immune és az Iron complex nélkül , a Liver detox és a Liver support TMG -t azonban hozzáadva kellene folytatni. A táplálását már írtam? Üdv Dr.molnar

     • Kérném szépen a táplálás témát is,erről nem beszéltünk, liver detox van itthon az emésztőcsomag részeként, a tmg szert pedig azonnal megrendelem….
      Ha jól értelmezem akkor most a méregtelenítő csomag féle adagolást kell követnünk?
      Üdv S.M.

     • Kedves Mónika! Igen először méregteleníteni és gyulladást csökkenteni természetes anyagokkal. A táplálását állítsák át erre: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle ( szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini , tök, répa, édesburgonya stb) kacsazsírral ízesítve. üdv dr.molnar

     • A táplálását állítsák át erre: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle ( szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini , tök, répa, édesburgonya stb) kacsazsírral ízesítve.

     • Az Imunovet antibakteriális hatású , a Regavet pedig szelíd méregtelenítő.

     • Ezenkívűl érdekelne még,hogy a toxikus hatás ebben az esetben mit jelent?Mérgezést v.a szervek elégtelen működésének,a macska 12 évének stb. hozadéka?
      Üdv S.M.

     • Mindkettő lehet, de a belső intoxikáció a gyakoribb.

     • És még egy kérdés drúr,
      A cica 4,8 kg,ehhez a diagnózishoz is elég a 2×1/4 kapszula mindenből(napi 0.5 kapszula javasolt 5 kg alatt),v.emeljünk az adagon?

     • Kedves Mónika! Igen elegendő a dózis, de ha úgy érzi még emelheti duplájára. Napi 2x 0,5 caps. Üdv dr. molnar

    • Tisztelt dr úr!
     Az ön véleménye szerinti toxikus hatás,külső mérgezés lehet v.a cica korából,fizikális állapotából,esetleg valamilyen fertőzésből adódik?
     Valamint azt szeretném még megkérdezni,hogy ennél a diagnózisnál is elég a 4.7 kghoz a napi 1/2 kapszula (reggel 1/4,este 1/4)mindenből?
     A komplett méregtelenìtő csomagot kapja….
     Üdv sebestyén M.

     • Kedves Monika! Egyik sem zárható ki ennyi információból, de általában mindkettő, a külső a tartósító szerektől, ami a feldolgozott eledelekből jut be az állatba, a belső pedig a tartós emésztési zavar miatt képződik az emésztő rendszerben. Javulást a táplálkozás megváltoztatásával, antioxidánsok és természetes gyulladáscsökkentők adagolásával, továbbá a bélemésztés normalizálásával és a bélflóra stabilizálásával tudja elérni. Erre először ezt alkalmazza: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/ Továbbá váltsa le a mostani táplálást ily módon: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle (szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini , tök, répa, édesburgonya stb) Üdv Dr.Molnar

    • Jó estét kívánok,
     Az októberi laborunk alapján ön által (fentebb) diagnosztizált cicánk,túl van egy 3hetes emésztőrendszeri csomagon és egy 3hetes méregtelenítő csomagon is mindjárt,a következő co.vérvétel novemberben esedékes,hagyjunk szüneteta 3 hét után vagy folytassuk tovább a diagnózis komolyságat tekintve….a javasolt táplálásra próbalunk fokozatosan átállni…!?
     Üdv S.Mónika

     • Kedves Mónika! Az emésztőszervi csomaggal javaslom a folytatást, 3 nap teljes szünet után. Igen a táplálást vezessék be mihamarabb. Üdv dr.molnar

 2. Jó napot dr úr,
  hétfőn kezdjük a daganat 2es csomagot a myeloid leukémiás cicámnak a 3 hetes emésztőrendszeri csomagról szünet nélkül való átállás után.
  Tudni szeretném,hogy esetleges mellékhatások várhatóak e (az előző csomagnál nem volt),mivel a cica kijárós(és amíg igényli és állapota engedi,kiengedjük) ill.vannak e a daganatos csomagban olyan erősebb szerek,ami miatt a kijárás nem ajánlott….(ilyenekre gondolok,mint reflexek lassulnak,bágyadtabb lesz….stb)
  Azonkívül ,eddig is nehezen oldottuk meg a napi 2xi gyógyszerbeadást(nálunk ez 4kezes mutatvány),mit tanácsol ha a STRONG IMMUNEt reggel nem tudjuk 2-3órával etetés előtt beadni,csak az összes többi szerrel egyidőben?Nagy gond ez?
  Köszönettel….

  • Kedves Mónika! Nem várhatók észlelhető mellékhatások. Semilyen különleges kezelés nem szükséges az adagolás időszaka alatt. Igen nagyon fontosa Strong I. leírás szerinti pontos adagolása. A csomag egyik leglényegesebb pontja. Üdv Dr.Molnar

 3. Köszönöm a gyors választ,a csomagot megrendeltem,egy kérdésem lenne még,meddig ajánlott adni a cicának a készítményeket,illetve mikor javasolt a vérkép kontroll?
  Köszönettel Sebestyén M.

 4. Jó napot dr Úr!
  12 éves ivartalanított kinti-benti kandúrunk az utóbbi 3-4hónapban nagyon lefogyott,annak ellenére,hogy borzasztó sokat eszik…esténként a hasa kemény….székrekedés gyanú miatt ,paraffinolajat adagolunk neki,3 havonta rendszeresen féregtelenítőt kap.Az éves co.vérvételen a köv.értékei lettek 3 héttel ezelőtt:
  AST 129
  ALT 376
  Gamma Gt 14
  Lipáz 100
  Összfehérje 83
  Fvs 12.9
  MCV 64
  Thrombocyta 27
  Az összes többi érték határértékeken belüli……
  Az utolsó áprilisi nagylaborja teljesen negatív volt…..
  Vitamin injekción és hepapet étrendkiegészítőn kívűl mást nem kapott…..
  Tudna ezek alapján javasolni nekünk valamit?
  Köszönettel Sebestyén Mónika

   • Tisztelt dr úr!
    A múlt héten már írtam önnek,lerendeltem az emésztőszervi csomagot és el is kezdtük ,azonban lett diagnózis is időközben,mégpedig myeloid leukózis!Infúziós kezelést írtak elő a cicának(heti 5x),az azt követő co.vérvétel fényében kezdik meg a szteroid kúrát,ha jól értettem….A diagnózis miatt kell csomagot váltanunk v.esetleg valamivel kiegészítenünk?Az ön véleménye szerint(mivel a betegség úgysem gyógyítható),elég ha CSAK az energyvet termékeket kapja a cica roborálásként,szintentartásért,vitaminok és ásványianygpótlásként?
    Köszönettel Sebestyén M.

    • Kedves Mónika! Az emésztőszervi csomag minden gyulladás, daganat esetén bevezető kezelésnek kitünő választás. Egyenlőre alkalmazza ezt majd egy hónap múlva a daganatos II. csomagot kezdje elkalmazni. ha nem kap kemót. Ha kap akkor ne alkalmazza párhuzamosan. Én csak a természetes szereket alkalmaznám az én cicámnál. Üdv Dr.Molnar

     • Jó reggelt dr úr!
      Múlt héten írtam önnek myeloid leukémiás 12 éves ivartalan kinti/benti kandúrommal kapcsolatban,1 hete adjuk az emésztőszervi csomagot,ön azt javasolta,hogy a daganat 2es csomagra egy hónap után álljunk át.A kérdésem,hogy 3 hét után ,ha szüneteltetni kell az emésztőrendszeri csomagot kezdjük el a második kört v.kezdjük a daganatos csomagot?Azonkívűl,ha elkezdjük a daganatos csomagot,mindent hagyjunk el az emésztőr-i csomagból v.valamit párhuzamosan ,időben eltolva folytatni kell?A cica 4.9 kg.
      Vagy az aktuális labor alapján előbb el kell kezdeni a másik csomagot?
      A múlt heti uh eredménye a máj és lép homogén megnagyobbodàsa.
      A múlt heti véreredmény:
      Fvs 19.4
      Lymphocyta 8.2
      MCV 87
      Thr 78
      Kenet:Stab 0.4,fvs 19.4,Lymphocyta 9.1,vvt agglutináció +
      AST128
      ALT 402
      GGT 21
      Totál protein103.8
      Alb/glob 0.3
      Köszönettel Sebestyén Mónika
      Ui:Sajnos fogalmunk sincs mennyi ideje van hátra a cicának,mik a kilátások,a biopsziába és szteroidos kezelésbe nem szívesen mennék bele…..
      Minden ezzel kapcsolatos véleménye érdekelne…a csomagokon kívül is…..

     • Kedves Mónika! Adják az emésztőszervi csomagot 3 hétig, aztán másnap kezdjék a daganatos II.-t a protokoll szerint. Ha azt látja, hogy az emésztőszervielhagyása esetleg tökéletlenebb emésztést hoz elő akkor abból is adja a többi szert ami hiányzik a aganatos csomagból. Üdv Dr.Molnar

     • Egy lemaradt kérdés,a cica rossz májértékei miatt az orvos nem javasolta az aktuális kullancs/bolha elleni Credelio tablettát,jövő hónapban aktuális lenne a féreghajtás is…..várom javaslatát a diagnózis fényében….
      Sebestyén M.

     • Kedves Mónika!Igen, jól mondta a felelőssen gondolkozó kolléga. Váltson természetes paraziták elleni megelőzési formákra, az nem fiog további gyulladásokat és májfunkciós zavarokat okozni. Itt egy lista erről:
      Megelőzésre bélférgek, tüdőférgek, szívféreg lárvák esetében az Annovetet alkalmazom: havi 1x 7 napon át, napi 2x 2 csepp/ 10 testtömeg kg dózisban.
      Bolhásság és kullancsok ellen megelőzésre ezeket a termékeket használhatja: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/supreme-immunity-illoolajos-bolha-spray/, https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/supreme-immunity-pet-shampoo-kutya-sampon/, https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/pro-guard-illoolajos-kutya-nyakorv/ .
      Babesiozis megelőzésére az Annovet és a Strong Immune kiegészítők alkalmazása jöhet szóba. Fontos azt megjegyezni, hogy ezek a termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak a repellens hatás elérésére, így nem adnak 100%-os védelmet, azonban a fertőzés esélyét nagyon nagy mértékben lecsökkentik. Továbbá hozzájárulnak ahhoz is, hogy az állat saját immunrendszere megfelelő védettségi szintet adjon, amihez azzal járul hozzá, hogy nem blokkolja ezeket a létfontosságú sejtes immunitási folyamatokat.
      Üdv Dr Molnar

     • Tisztelt dr úr,
      naponta merülnek fel újabb kérdések,a cicusunk kezelése kapcsán.
      Az emésztőszervi csomag mellett,gond nélkül alkalmazhatom az Annovet cseppet,amit ön természetes féreghajtóként ajánlott havi 7 napig v.esetleg ütközik valamelyik kapszulával(ugyanez a kérdésem lenne a daganat 2es csomaggal kapcsolatban is,amire 1,5 hét múlva váltanunk kell)
      Illetve szeretném tudni,hogy a 2 csomag mellett a vitamin és ásványianyag pótlást biztosító Multivitamin,Fytovet,Omega/Krill kapszulák adhatók e,mekkora adagban,nem e túl sok a cicának ez így?
      Löwe cicánk 4,6 kg!
      Előre is köszönöm a válaszát
      Sebestyén Mónika

     • Kedves Mónika! Alkalmazhatja párhuzamosan a tumoros csomaggal is az Annovetet és a több készítményt is, ha szükségesnek látja. Az adagok az adagolás menüpontban a honlapon találhatók. ÜdvDr.molnar

     • Jó napot dr úr,
      hétfőn kezdjük a daganat 2es csomagot a myeloid leukémiás cicámnak a 3 hetes emésztőrendszeri csomagról szünet nélkül való átállás után.
      Tudni szeretném,hogy esetleges mellékhatások várhatóak e (az előző csomagnál nem volt),mivel a cica kijárós(és amíg igényli és állapota engedi,kiengedjük) ill.vannak e a daganatos csomagban olyan erősebb szerek,ami miatt a kijárás nem ajánlott….(ilyenekre gondolok,mint reflexek lassulnak,bágyadtabb lesz….stb)köszönöm a válaszàt
      Sebestyén M.

     • Tisztelt dr úr,
      Cicánk 3 hetes emésztőcsomag előtti és utáni laborleletét is àtküldeném önnek,kérem véleményezze,mert kissé elbizonytalanodtunk a további kezeléseket illetően(daganat IIes csomag),a diagnózis a hétfői lelet után már nem leukémia….ha bármilyen meglátása lenne a lelettel kapcsolatban,kérem írja meg…..üdv Sebestyén Mónika

Vélemény, hozzászólás?