pH mérő tesztcsík

1950 Ft

Figyelmeztetés

Fájl törlése, kérem várjon...

Leírás

Gyakran jelentkezik az igény, hogy a kedvencek test nedveinek (nyál, hányadék, vizelet)  kémhatását  szükséges lenne megismerni. Erre a problémára kínál egyszerű megoldást a tesztcsík használata.

A fém doboz 10 db mérésre elegendő tesztcsíkot tartalmaz.

Otthoni mérésre alkalmazható PH mérő tesztcsík használata:

 1. Bontsa ki a dobozban található fólia védőzáras tasakot. Majd vegyen ki egy db tesztcsíkot.
 2. A mérendő testnedvbe – a narancssárga végével – mártsa bele kb. 3 másodpercig benne tartva. Majd a felesleget egy nedvszívó papírral itassa le róla, úgy hogy az indikátor részt közvetlenül ne érintse.
 3. Várjon kb. 30 másodpercet, majd azonnal hasonlítsa össze a csík végén lévő színes négyzet színét a tesztcsík hordozó dobozán látható színskálával és válassza ki a színárnyalatban hozzá legjobban illő kis négyzetet. Majd olvassa le a négyzethez tartozó számértéket.
 4. Ez a szám adja meg a testnedv pH értékét.

E mérő kit 5,5-8,0 pH érték tartomány között mér, 2 tizedes pontossággal.

A kapott eredmény értékelése állatorvos dolga.

 

Vizelet mérés értékelése:

Általában elmondható, hogy a húsevők vizelete 5,5-6,0 között egészséges. Sajnos a húgyúti fertőzések és a nem megfelelően összeállított táplálék összetétel hajlamosít a lúgos vizelet pH kialakulására, amely később súlyos bajok előidézésében is szerepet játszhat.

 

Hányadék mérés értékelése:

A hányadék mérésekor pedig ennél is alacsonyabb értéket kellene mérni megfelelő gyomoremésztés esetén.  ( FONTOS, hogy etetés után kb. 1 órával kellene a legsavasabb pH-t mérni ). Amennyiben az etetés után rögtön hány a kutya, úgy a lúgos 7,00 körüli, feletti érték nem kórjelző a gyomorsavas emésztés zavarára tekintettel. Azonban a savtúltengésben szenvedő kutyák hányása 5,5 pH alatt kell legyen, ellenkező esetben nem túl savasodás okozza az emésztési zavarokat, hanem sokszor éppen a sav és enzimhiány okozta emésztési zavar.

Értékelések

 1. Avatar

  Rudas Tamás

  Nyers etetésre álltunk át,azért rendeltem meg.Néha habosat hányt a kutya és ezzel tudtam megmérni ,milyen a hányadék ph-ja.Nagyon hasznos!

 2. Avatar

  sebestyén istvánné

  Azt hiszem ennek használatát még gyakorolnom kell.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Hozzászólás / Kérdés