Tapasztalatim szerint a szív és érrendszeri panaszok esetén – melyek szívelégtelenséget okozhatnak – igen jó hatással alkalmazhatók a megadott szerek, alár kiegészítő kezelésként is.

Fő szerek: KOROVET, KINGVET
További hasznos szer: SKELEVET

További információk:

– Érrendszer

Kutya és macska szívbetegség

A szívproblémák napjainkban egyre gyakoribb mind a kutyák, mind a macskák esetében. Már fiatal egyedek is genetikai okok miatt érintettek lehetnek.
A szívbetegségenek két fő formája van:

 1. Az első a szívizom gyengesége, részleges elhalása miatt kialakuló szívelégtelenséghez vezető forma, ami szívtágulathoz vezet.
 2. A szívbillentyűk is veleszületetten és szerzetten, szívbelhártya gyulladásból vagy meszesedés következtében elégtelen működésűvé válhatnak.

Mindkét forma, a szívtágulat és a szívbillentyű elégtelenség is szívelégtelenséghez vezet. A szívbillentyű elégtelenség főként a kistestű kutyákat és a macskákat érinti.  A bal kamara un. kéthegyű billentyűjénél jelentkezik a záródási hiba, ami a tüdőben vérnyomás fokozódáshoz vezet, ami tartós fennállás esetén a tüdőben vérpangáshoz és savó kilépéshez vezet, ami köhögést később fulladást okoz. A szívbetegség diagnózisához hallgatózásos vizsgálat, szív ultrahang, Röntgen vizsgálat és EKKG vizsgálat nyújthatnak támpontot.

A szívtágulat ( dilatació) főleg a nagy testű kutyák betegsége.  Diagnózisa a fentiekben már leírt utakon történik.

 

A kutya és macska szívbetegség tünetei és kezelése

A szívbetegség tünetei a kedvetlenség, mozgatásra való hamar jelentkező fáradtság, nehezített légzés, terheléskor jelentkező, később nyugalomban is jelentkező száraz köhögés.

Kezelés a szív munkáját serkentő hatóanyagok, vízhajtók (Figyelem! Bizonyos típusai jelentősen károsíthatják a májat és a vesét!) adásával. Az emésztést és a szervezet toxikus terheltségét csökkentő hatóanyagokkal, érfal regeneráló készítményekkel történhet.

4 Hozzászólás

 1. Tisztelt Dr ur!
  Van egy mentett keverek kutyusom. Pitbul es buldog mix.
  Amiota hazahoztuk a menhelyrol, ideges allapotban/mi legalabb is igy gondoltuk/mar ket eve irtora liheg es nehezen kap levegot.
  Nemreg felteteleztek, hogy reszleges legcsobenulasa van.
  Most meg elkezdett kohogni, vizesedik.
  A jelenlegi kivizsgalas most ott tart, hogy a melkasban van a szivhez kozel egy daganat, es ez van begyulladva, ami a vizesedest okozza. Tudo vizes. Mit lehetne adni. Mert nem szeretnem elengedni es a szenvedeset is megszeretnem elozni. Koszonom ajanlatat es valaszat. Tisztelettel Dozsane

 2. Szep napot.Van egy pincsim vegeztek rajta legcsomutetet ami kb ket evig jo is volt de most ujra nem vesz levegot ha elalszik.simogatom probalom olyan helyzetbe tenni hogy kapjon levegot.nagyon ritkan krakog egyet de semmi kohoges.viszont hideg idobe hamar taknyos lessz.keveset mozog es sokat alszik)13eves mar es tanacstalan vagyok es foleg szegeny((((((

  • Kedves Kérdező! A légcsőszükületre a Skelevet, Kingvet, Probiovet, Renovet kombináció tartós adagolását javaslom. Üdvözlettel: dr. Molnár

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés