Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban. FONTOS! A feltett kérdését a rendszer számomra megjeleníti és amikor válaszolok rá akkor teszi közzé a rendszer a  honlapon a feltett kérdését is. Vagyis a kérdés feltevése után nem látja a kérdését a honlapon, csak azután ha válaszoltam rá. 

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében, amennyiben úgy látja, hogy a kérdés megválaszolásában hasznos információt nyújt számomra:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

 

12 228 Hozzászólás

 1. Kedves doktor úr!

  9 éves német juhászunk emlő daganat műtéten esett át. Nincs ivartalanítva. Jó fizikumú, semmilyen tünete nincs, erős élénk kutyus. Milyen készítményt ajánl daganat kezelésére? Köszönöm

 2. Tisztelt Doktor Úr!

  A szíves segítségét szeretném kérni energyvet termék kiválasztásában.
  Van egy 13 éves, ivartalanított nőstény mopszunk, akinél 3 éve gerinc eredetű mozgászavart diagnosztizáltak (kicsit húzza a hátsó lábait, kacsázik), MRI-t nem vállaltuk be, így több dolog is szóbajöhet – porckorongsérv, gerincvelői myelopáthia.. Röntgen felvételeink vannak, ezeket csatolom – Orvosi vélemény: “az utolsó két háti csigolya között beszűkült intervartebralis rés, osteophyta képzés található, patella, ischiadicus, tibialis cranialis reflexek enyhén hyperek”. A tünetek szinten tartása végett fizioterápiára járunk, milgammát, Synoquint, zöldkagyló és kollagén port szed.
  Az utóbbi időben sajnos sántít a bal mellső lábára – Orvosi vélemény: “bal vállánál a karcsont extrém abductioja váltható ki fixált lapocka mellett.” Amennyiben nagyon kiújul a sántítás Meloxidyl kúrát kap, de szerencsére időszakos a sántítás.
  A kérdésem arra irányulna, hogy a fenti táplálékkiegészítők mellett milyen energyvet terméket javasol a Doktor Úr a leírt problémák támogatására?
  Köszönettel:
  Szűcs Bernadett

 3. Tisztelt Doktor Úr!
  A 1 éves kutyánknak folyamatos hasmenése van.
  A tünetek jelentkezését követően állatorvoshoz vittük ahol kiderült, hogy giardiás. 5 napig napi 1 ferdocat tablettát kellett szednie, majd a 2 hétig semmit, majd ismét 5 napig 1 ferdocat tablettát. A kúrát végigcsinálta, azonban ismét pozitív let a giardia teszt. Az állatorvos ismét az előbbi kúrát írta elő neki (5 napig napi 1 ferdocat, 2 hét szünet, utána ismét 5 napig 1 ferdocat). Mindemelett TROVET INTESTINAL DUCK POTATO tápot eszik és pro plan forti flora probiotikumot kap. Az állatorvos ajánlott még huminsavat és utifűmaghéj granulátumot, illetve szenet, amiket használtunk is egy jó ideig, de ezek nem hoztak semmi változást a székletének az állagába. Paraziták ellen egyébként a Nexgard Spectra-t kapja havont, azonban ezt a következő hónapba le szeretnénk váltani simparica trio-ra. A kérdésem pedig az lenne, hogy a leírtakat figyelembe véve milyen táplálékkiegészítőket javasol a fenti gyógyszerek mellé, amivel minél hamarabb legyőzhetné a giardiát, illetve rendbe rakhatnánk az emésztését?
  Köszönöm a segítséget!
  Regina

 4. Tisztelt doktor úr,
  13 éves nőstény cicusom miatt írok, látszólag semmi probléma nem volt vele, míg észre nem vettem, hogy megnőtt a pocakja térfogata. Orvoshoz mentünk, készült röntgen és ultrahang, pontos diagnózist nem tudok, de a lényeg az, hogy súlyos szívelégtelensége van folyadékgyülemléssel. Gyógyszereket még nem kaptunk, mert várják a szívspecialistával való konzultációt. Azt mondták nagyon nem jó a prognózis. El vagyok keseredve, és szeretném megkérdezni, tudnék-e valamelyest javítani a cicus állapotán? Olvastam az Energyvet készítményekről is, de nincs velük semmilyen tapasztalatom. A cicus jelenleg jól eszik, nem köhög, nem hány, nincsenek székelési gondok, de az idő nagyon sürget. Tudunk valamit tenni érte? Köszönöm.

 5. Üdv! Yorkie kiskutyàm 10 éves lesz novemberben, 5.5 kg, 3 éves kora óta ivartalan szuka kutyus! Vegyes étrenden van! Egy évvel ezelött jelent meg egy csomó a nyakàban ami mütét soràn eltàvolìtàsra került, hosszú laborvizsgàlatok utàn derült ki hogy a mellékpajzsmirigynek volt a daganata. Két hónappal a mütét utàn kiújult, azóta nem engedtem újra kivenni. Àttét màshol nincs, folyamatos megfigyelés alatt van! Cytovetet adok neki napi 2 dbot és Korovet cseppet is napi 2! Szünetet még nem hagytam, mit ajànlana még neki? Köszönettel

 6. Tisztelt Doktor Úr!

  2 éves golden retriever (28 kg), ivaros szuka kutyám vélhetően környezeti allergiában szenved. Korábban már írt nekem ez ügyben, az Ön javaslatára a következőket szedi naponta: Bélflóra regenerálása: Regavet csepp 2×3, Emésztő enzim és probiotukum komplex 3 kapszula, Multivit Mega C 3 kapszula, Stomach & Bowel 3 kapszula. Bőrproblémákra: Skin Support 3 kapszula, továbbá heti 2-szer fürdetem az Epivet samponnal (gyönyörű szép, csillogó a szőre tőle), lazaolajat is kap, még korábbról van, így ha elhasználtuk, áttérnénk a Krill Omega3-ra. Sajnos az allergiaszezon közepén találtunk csak rá a termékekre (10 napja kezdte el szedni), így múlt hét csürtörtök óta napi 1 db Apoquel 16 mg-os tablettát kap, mert nagyon vakarózott, és a nyakán valamint a pocakján el volt színeződve a szőre. Ettől a tablettától viszont sajnos 3 napja megy a hasa, hiába kapja a fenti kiegészítőket. Az Apoquel megkezdése előtt, nem volt ilyen probléma. Jelenleg főtt nyúl húst és némi édesburgonyát kap. Ehhez kapcsolódóan szertetném kérni tanácsát: mit tudok még tenni, hogy megszűnjön a hasmenése (esetleg kefír/natúr joghurt), mikor és hogyan lehet az Apoquelt csökkenteni és teljesen elhagyni (egyáltalán nem szeretném neki adni). Hatékony-e a kapszula úgy is, hogy beteszem a szájába és lenyeletem vele? Sajnos, ha az eledelére szórom, egyáltalán nem eszi meg és a kedvenc jutalomfalatát is kiköpi. Szeretném továbbá az Ön által javasolt nyers étrendre átteni, de nem tudom, hogy ez ilyenkor célszerű-e, vagy várjam meg, amíg erősödik a bélflórája.
  Természetesen nem csodát várok, tudom, hogy a gyógynövényeknek idő kell, nem vagyok türelmetlen sem 10 napos termékfogyasztás után, csak szeretnék érdelődni, hogy rendszeres használat mellett mikor várható némi javulás.
  Segítségét nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Kovács Krisztina

  • Kedves Krisztina! Először álljon vissza a bélflóra és a normálishoz közeli emésztés, azután lehet majd próbálni takarmányváltással. A háttérben lévő szivárgó bél szindroma helyreállítása a legfontosabb. Azt a már alkalmazott készítményekkel el tudja érni. Nem szükséges váltani. Azonban több időre lesz szükség a regenerálódáshoz, majd a tünetek javulásához. Fontos hogy a bélbe toxikus hatású vegyi anyag ne jusson be a kezelés időszaka alatt, mert napi szinten lerombolja azt a változást amit elért a szerekkel!! A kapszulák változatlan formában lenyeletve hatnak a legjobban. De természetesen akinek jobb kiöntve az ételbe keverve, úgy is tökéletesen dolgoznak. Üdv Dr.Molnar

 7. Tyrion fiú, terrier mix, 5 és fél éves, ivartalanított 6 hetes kora óta. Körülbelül 9 kg. Kutyaeledelt adok neki. Mielőtt beteg lett (2,5 hete) kapott nagyon ritkán csirke comb csontot. Most állatorvos által ajánlott konzerves ételt kap ami alacsony zsírtartalmú. És mellé kap egy kicsi száraz ételt ami segíti az emésztést. 2.5 hete naponta minimum 3szor hányik. Hasmenés, illetve székrekedés nincs. 2 hete kapott infúziós folyadékot és otthoni gyógyszert CANINE. Havonta 1szeri fürdetés során bolha megelőző sampont használunk. Nem tudunk allergiarol. Az állatorvosunk szerint jminden rendben van vele. Utoljára 2019ben kapott oltást. A doki szerint nem ez a probléma. Vérkép röntgen jó. Vagyis a vérképén a zsír egy kicsit magas, ezt mondta az orvos. Zsírszegény ételt kell adni neki. De még mindig nem eszik, nagyon sokat fogyott. Naponta minimum 3szor hányik. Mit tehetnék még? Ma már sötétebb sárgát hányt. Azt hiszem talán véres egy kicsit. Az orvosunk szerint egészséges. Mit csináljak?

  • Kedves Klaudia! Amit küldött az nem labor eredmény, csak annak a listája, hogy milyen kezeléseket kapott. Ha naponta hány akkor nem egészséges. Labor eredmény nélkül nem tudok pontosabbat mondani. Lehet bélelzáródás, hasnyálmirigy vagy máj gyulladás, bélgyulladás stb. Üdv Dr.Molnar

 8. Tisztelt Doktor Úr,
  11 hetes csincsilla perzsa kandúr macskám két hete van nálunk. Mielőtt elhoztuk volna akkor egy oltást. Miota nálunk van 1 újabb oltást, fereghajtót és bolhairtot kapott. Azonban a füle tövében és a szeme felett gombás fertőzés jelent meg. Állatorvos ezt állapította meg, kapott 1x gombasodas ellen védőoltást, a másodikat 1 hét különbséggel fogja megkapni. A fertőzés nem rosszabbodott az oltás óta. Hogyan tudnám segíteni, gyorsítani a gyógyulást?

  Köszönettel
  Simon Alexandra

  • Kedves Alexandra! Alkalmazza a Defense assist kiegászítőt szájon át és az Imunovet cseppet ecsetelésre. Üdv Dr.Molnar

 9. Tisztelt Doktor Úr,

  5 éves, ivartalanított maine coon nőstény cicámnál mai napon részletesebb vérkép alapján pancreatitis-t állapítottak meg. (AMY 1778 U/L, GGT 5 U/L, GLOB 58 g/L, TP 93 G/L). Panasza nincs nagy ritkán van csak lazább széklete, de akkor se tartós. Tápváltást javasoltak. Főleg a nedves tápot eszi, eddig Almo Nature HFC-t evett: https://www.zooplus.hu/shop/macska/nedves_macskatap/almo_nature/konzerv/364812

  Mivel nem egyedüli cica, nagy segítség lenne, ha nem kellene mindenkinek a gyógyászati tápot fogyasztania, így azon gondolkozok, valamilyen táplálékkiegészítővel tudok- e segíteni a gyógytáp keverése mellett? (természetesen ha nem válnak be a lépések, akkor jön a teljeskörű gyógytáp fgoyasztás, de szerencsére van idő kísérletezni, így először a kevésbé radikális megoldásokat próbálnánm meg.

  Előre is köszönöm!

 10. Tisztelt Doktor Úr!

  Segítségét szeretném kérni egy kiscica hasmenésével kapcsolatban. 2021.05.14-én született, Brit kiscicáról van szó. A csipetcsapat 2021.07.09-én kapta meg az első oltását(az én állatorvosom ezt kicsit korainak látta, és azt mondta, hogy akár ez is okozhat nála ilyen problémát), folyamatosan féregtelenítve voltak, mielőtt elhoztuk volna őket. Fiv/felv szűrtek, ami negatív. A kiskandúrom amióta nálunk van, lepényszerűeket ürít, volt egy-két nap amikor egy egész fürdőszobarészt összepotyogtatott(azóta ott is van alom). Szelelősen, rotyogtatva ürít, utána pedig húzza a fenekét a földön, mintha abba törülközne. Férgességre gondoltam, de azok nem távoznak belőle.
  Állatorvosnál jártam vele, aki szűrte őt parvóra, coronára, giardiára is. Vérvétel is volt, minden a legnagyobb rendben. Happy Cat Junior tápot esznek – tenyésztő adta – és először IAMS tasakos eledellel próbálkoztam náluk, annak pozitív visszhangja miatt. De mivel azt hittem, hogy ez okozta a hasmenést, kipróbáltam a Leonardot és a Chicopee konzervet is. Erre kapott probiotikumot, amit 4 napig kell kapjon, 1ml/nap. Holnap telik le a 4. nap, de még mindig hígabb a széklete. Nem víz szerű, nem elfolyós, de nem is egy összeálló, szilárd kis kupac, mint a testvéréé, akivel semmi probléma ilyen téren.
  Amúgy pedig sokat iszik, a hangulata nagyon jó, egész nap rohangál és játszik, látszólag nincs semmi problémája. Egyáltalán nem tűnik betegnek, emiatt próbálok nem “túlaggódni” a helyzetet. Viszont ez a hasmenés, vagy nevezzük ezt bárminek is, nem akar szűnni.
  Esetleg váltsak nála tápot? Mit tehetnénk?

  Előre is köszönöm a segítséget!
  Takács Noémi

 11. Tisztelt Doktor Úr,

  Pár napja megjelent néhány dudor a kutyámon egy más után kb. 1-1 nap eltéréssel, a szeme alatt és felett is illetve a mancsán két “újja”között. Ő egy 9 hónapos ivartalanított szuka németjuhász. (Ivartalanítása 2021.04.15.-én volt) Kinti kutya, lakásban nincs. Érdeklődnék, hogy ez mi lehet? Seb vagy valamilyen betegség esetleg? Küldök képet is, nagyon köszönöm!
  Vanda

  • Kedves Vanda! Az a gyanum, hogy bőrféreg fertőzése van a kutyának. Vigye el rendelőbe ahol szerológiai teszt majd ha pozitív, akkor PCR teszt azonosítja hogy valóban bőrféreggel van e dolgunk. Üdv Dr.Molnar

 12. Tiszteld Doktor Úr!

  Az alábbi probléma megoldásában kérném segítségét:
  Van egy 7 éves Parson Russell kutyusunk. Egy ideje ilyen a füle.Olyan mint ha peregne .Kiszárad és utána le szárad.Nem nagyon szokta vakarni.
  Ilyen reakciója nincs.

  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
  Péter

  • Kedves Péter! A tünet az un. parakeratózisra emlékeztet. Ezomega 3 zsírsav, nyomelemek, vitaminok, kollagén hiánya miatt szokott kialakulni. Javaslom a Krill Omega D3K2, Multivit Mega C, Fytovet, Pet Coat support és az Emésztőenzimek & Probiotikum komplex adagolását. Üdv Dr.Molnar

 13. Kedves Doktor Úr! Tegnap a 6 éves belga juhász keverék kutyusom megkapta a veszettség elleni oltást. Mellé a doktor úr adott 3 db féreghajtó tablettát. A kutyusom 26 kg. Mind a 3 tablettát egyszerre kell beadni neki? Vagy 3 alkalommal 3 hét alatt? Ha egyszerre adom be neki nem lesz rosszul? Várom mielőbbi válaszát. Minden jót!

  • Kedves Hölgyem!Egyszerre szükséges beadni mind a 3 féreghajtó tablettát. Üdv DrMolnar

 14. Tisztelt Doktor Úr!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az 1 éves és majdnem 8 hónapos Csau-csau fajtájú, kislány, nem ivartalanított kutyánk kb. 10 hónapja lágy és nagy mennyiségű székletet produkál, ennek hatására jelenlegi súlya 17-19 kg közötti. Már a kölyöktápról történő átszokatás során is jelentkezett ez a probléma, így azonnal állatorvoshoz fordultunk, ahol először több fajta és összetételű (hipoallergén, barmofimentes stb.)táp kipróbálásával kezdtük, majd “nyersetetéssel (főtt sertéshús, rizs, zöldségek)” is próbálkoztunk, de semmilyen eredménye nem volt, a kutya széklete ugyan olyan laza szerkezetű, híg maradt. Ezzel egyidőben vér és székletvizsgálat is elvégzésre került, majd hasi ultrahang is de az eredmények mind kielégítőek voltak, rendellenesség nem volt tapasztalható. A kutyusunk étvágya meglehetősen nagy, sőt bármit és bármikor képes lenne megenni jelenleg is, legyen az zöldség, gyümölcs, húskészítmény vagy bármi. Az állatorvosunk tanácsára jelenleg a reggeli és esti étkezés mellé Dipankrin tablettát adunk a kutyusnak, amitől a széklet nem teljesen híg, de mégis laza, lágy a szerkezete. A kutyánkat naponta többször is etetjük amiatt, hogy tovább ne veszítsen a súlyából, mert jelenleg is meglehetősen sovány, de a közérzete kielégítő, a fajtájára jellemzően a mozgásigénye megvan továbbra is. Egyéb tünetet nem tapasztalunk nála (nem hullik a szőre, nem vakarózik, nem nyugtalan), kivéve azt, hogy sajnálatos módon a székletét ha esetlegesen nem szedjük fel az ürítés után, akkor később de volt rá példa hogy akár azonnal is eszik belőle, ami meglehetősen kellemetlen, ezt tapasztalva laikusként arra gondolok, hogy a táp vagy étel amit elfogyaszt nem teljesen emésztődik meg a szervezetében, így ő még azt ételnek tekinti. További érdekes dolog még az is, hogy elég sokat szellent alvás előtt illetve közben, ami szintén elég problémás, főleg ha benn van a lakóházban, mivel eléggé szúrós szagot ereszt. További orvosi vizsgálatokra még nem mentünk mindeddig mert a kutyánkat ezen folyamatos vizsgálatok meglehetősen megviselték, illetve a következő lépés a bódítással történő vizsgálat lenne, amit nem merünk ilyen állapotában bevállalni félve a negatív következményektől. Köszönöm szépen előre is, hogy elolvasta a beszámolóm és várom mihamarabbi válaszát, remélhetőleg az Ön tapasztalata alapján tudunk érdemi változást elérni a kutyánk egészségének érdekében!

 15. Tisztelt Doktor Úr! Francia bulldog kutyusomnak megrendeltem a “Kutya mozgásszervi és gerinc csomag I.”-ot. Tettem már fel napokkal ezelőtt egy kérdést, de arra nem kaptam választ! Most lenne még egy kérdésem. Ha ezt a csomagot megrendeltem és adom a kiskutyámnak, akinek a bal hátsó lába fáj, s a gerince sem a legjobb, emellé mit javasolna, ha borzasztóan hullik a szőre?
  Köszönöm, ha válaszol!
  Tisztelettel: Rozsikné Mesterházy Tünde

 16. Kedves Doktor úr!

  Lenne még egy kérdésem a 21 éves vesebeteg cicámmal kapcsolatban. Olvastam, hogy csirke mellet kellene adni a vesebeteg cicámnak.
  Ő már most is nyerskosztos, de én adok neki (mindent darálva) csirke szívet, májat, zuzát, pulyka mellet, csirke nyakat és egy kevés marhát is + tojássárgáját). Jól értem, hogy vesebeteg cicáknak CSAK csirke mellet szabad adni? Naponta többször adok neki kis mennyiséget, de a cicám egyébként is mindig csak egy keveset eszik… nem egy habzsoló fajta. Tehát, a táplálásában kérném a segítségét, mert az Ön által javasolt vitaminokat már adom Neki.
  Köszönöm.

  • Kedves Adrienn! Bármely magas fehérjetartalmú hús félét és belsőséget lehet neki adni, DE CSAK OLYAN KIS ADAGOKBAN, ahogy a veseelégtelenség kezelési protokolljában meg van adva!!! Ennek betartása mellett szabad csak ezt az etetést alkalmazni. Üdc dr.Molnar

 17. Tisztelt Doktor úr!
  Van egy 5 éves, ivaros, lány, puli kutyusunk.
  Kb. egy hete erőtlen, nyüszög, fullad, étvágya van, fáradékony, aluszékony, olyan mintha félne mindentől, beszökik a házba pedig eddig nem jött soha be, farkát behúzza… ezek a dolgok azért ennyire furcsák mert egy erős fizikumu terelőkutyusról van szó aki eddig rengeteged szaladt, kifáradhatatlan volt.
  A legkisebb segítséget is nagyon megköszönöm!

  • Kedves Leila! Ezek a tünetek nagyon sok betegség esetén előfordulnak. Vigye el rendelőbe egy vizsgálatra ( szív, tüdő, láz, labor (vér és vizelet). Nem gondolom hogy csak a szorongás áll a háttérben. Üdv Dr.Molnar

 18. Tisztelt Doktor Ur!

  Egy 12 hetes ivaros szuka cavalier spaniel kiskutyam van, aki lassan 3 hete van nálunk. A veszettség elleni oltáson kivul minden mast oltás megvan, jovo heten mennenk az utolsoert. A 3 het alatt 2x vettem eszre, hogy nyálkás ver van a székletében. Elso alakalom utan az állatorvos adott probiotikumot es mivel nem tudtam beszerezni ugyanazt a tapot amit a tenyesztonel kapott, uj kolyoknek valo száraz napot kezdtem adni neki. A tünetek gyorsan javultak es egy bo hétig egészséges volt a szeklete, de az elmúlt napokban ujra kezdődött, ezúttal mar nem csak az alkalmi ver jelentkezett, de puha, sargas esetleg zöldes volt a szeklet. Egy napig koplaltunk es keves fott rizst adtunk enni a kutyának. Ez segített nagyban, de a nyálkás ver pici mennyiségben meg mindig jelen van a mostmár amúgy egészségesnek tuno szekletben. Amit meg észrevettem, hogy barnás, piszoknak tuno foltok jelentek meg a has tájakon, de nem nem piszok, es nincs borerzekenyseg. Mindemellett a kutya energikus, jo a kedély állapota es jo étvágya is van, ezért is nem vittük orvoshoz azonnal. Azt meg hozza tennem, hogy sok kutyához hasonlóan, az en kedvencem is szereti más állatok szekletet enni, amiből sajnos többet talált a kertben mostanában, amik nem tudom honnan jottek, mivel nincsen másik állatunk. Kell aggódni ezektől az elvaltozasoktol es mikor forduljak orvoshoz személyesen?

  Koszonom szepen.

 19. Tisztelt Doktor Úr!
  Kiscicám 7 hetes korában súlyos panleukopenia fertőzésen esett át, melyből felgyógyulva enyhe idegrendszeri zavar maradt nála vissza. Járás közben egyensúly zavarai vannak, főleg a hátsó lábaira csetlik-botlik, illetve ha kihúzza magát, akkor inog az egész cica. Nagyon játékos és eleven, rengeteget mozog, de ugrani, gyorsan futni esés nélkül nem tud. Orvosunk azt mondta már ilyen marad, de azért lehetőség szerint szeretném támogatni az agyi funkcióit. Mivel még csak 11 hetes, az agya még fejlődésben van, talán valamennyi regenerációra is képes. Melyik terméket ajánlaná?
  Köszönettel,
  Linda

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Hozzászólás / Kérdés