Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban.

GÖRGESSEN AZ OLDAL LEGALJÁRA ÉS AZ OTT TALÁLHATÓ KERETBE BEÍRVA TUDJA A KÉRDÉSÉT FELTENNI.

FONTOS! Kérdését úgy tudja feltenni, ha itt előzetesen regisztrál és utána bejelenkezik. Minden kérdező a bejelentkezés után a saját kérdéseit és az állatorvos válaszait itt tudja nyomonkövetni.

 

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében, amennyiben úgy látja, hogy a kérdés megválaszolásában hasznos információt nyújt számomra:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

Kérem, hogy amennyiben videót szeretne megosztani, töltse fel a Youtube-ra, vagy más video megosztó oldalra, és másolja be a video linkjét. Köszönöm.

24 527 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor Úr!
  Lassan 2 hónapja szedjük a mozgásszer
  vi 2-es csomagot. Még nem tartottunk szünetet, és érdeklődnèk Ön mit javasol? Illetve a továbbiakban mit javasol, mit adjunk ?
  Tisztelettel: Kevin

 2. Tisztelt Doktor úr!

  Van egy 11 hónapos, ivaros, körülbelül 15-16kg-os, kan Border Collie kutyusom aki másfél hete került hozzám. Sajnos az előző gazdája nem oltatta be, ezért csütörtökre kaptunk időpontot állatorvoshoz. Tudom neki is feltehetném a kérdést, de eléggé megijedtem most. Amikor hozzám került, észrevettem, hogy a lábán és a szája körül sokkal pirosabb a bőr és az egyik lábán ritkább is a szőr foltokban. Én allergiára gyanakodtam (csirke), ezért nem is Csirkés tápot adok neki, viszont egyáltalán nem jobb, Hanem inkább rosszabb. Csatoltam képet róla! Nyilvánvalóan megfogom mutatni az állatorvosnak személyesen is, Viszont kíváncsi vagyok hogy mi lehet ez, Illetve hogy ne menjünk el vele-e hamarabb?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Kedves Karina! Olyan mintha mechanikai sérülés érte volna, vagy dörzsölés okozta a szőrkopást és a helyi gyulladást. Nem allergiás eredetőnek gondolnám. Talán úgy az is lehet ha viszket neki és önmaga kidörzsöle a bőrt. Üdv Dr.molnar

 3. Kedves Doktorúr!
  Vacak ivartalan kan kutyánk idén lesz 6 éves.
  Ivartalinas ideje:2023.03.16.
  Nyaki panaszok miatt MRI vizsgálaton esett át 04.07-én. Ezt a szakvéleményt kaptuk: C2-3Hansen 1 porckorongsérv gerincvelő kompresszióval.
  Jelenleg Cartilage, Bone Strenght,Krill olaj a kapott termékek.
  2 hete kivezettük a Medrolt, amit 3 hétig szedett.
  Jelenleg tünetmentes.
  Milyen készítmény adását javasolja doktorúr? Egyéb teendő?
  Köszönettel: Baladin Orsolya

 4. Kedves Doktor úr! A lassan 12 éves, 4kg-os, ivartalan kan törpe pincser kutyusomnál porckorongsérv gyanút állapítottak meg. Egy hosszabb, kicsit erőltetettebb séta után vettem észre, hogy mikor hazaértünk, picit remegett a hátsó combja, mintha elfáradt volna, és nehezen ugrott fel a kanapéra. Ez 5-10perc múlva, kis pihenő után elmúlt, viszont az ugrást láttam, hogy meggondolja utána is, kicsit erőtlenebb. Ezután az ugrásokról le lett tiltva, de még észrevettem, hogy a háta közepén jobban érzem a gerincét kipúposodva, illetve hirtelen nagyon elkezdett ropogni a háta azon a részen, ahogy mozgott. Az állatorvosunk neurológiai teszteket csinált , amik rendben voltak, csak annyit vett észre, hogy a középső lumbalis csigolyközök nyomásával és a medence billentésével enyhe diszkomfort váltható ki. A röntgen felvételen ezt állapította meg: az L1-2-3 csigolyaközök beszűkűltek,hídcallusképződés az L2-3 csigolyaközben. A kutya amúgy élénk, futkározik, játszik. Az orvosunk fizioterápát javasolt, amit már el is kezdtünk , illetve rámpát csináltunk neki, megakadályozva a további ugrásokat. Szeretném kiegészíteni a kezelését az Önök termékével, így azt szeretném kérdezni, Ön melyiket ajánlja, a mozgásszervi csomag 1et vagy 2őt az ő esetében, illetve az adagolást tekintve az általános útmutatót kövessem neki? Milyen sűrűn érdemes kúrákat tartani neki? Illetve ha bármi még jót tenni neki, akár csak a kora miatt érdemes lenne neki adni valamit általános egészsége miatt, kérem írja meg nekem, és előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel: M.K. Nikolett

  • Kedves Nikolett! A Mozgásszervi csomag II-t alkalmazza tartósan és rendben lesz minden a gerincével. Az idős csomag is hasznos lesz neki. Ha ment a teljes tünetmentesség elérése után még 2-3 hónapig a Mozgásszervi, azután havi váltásban 3-3 hetes kúrát folyatsson a Mozgásszervi csomag II-Idős csomag váltással. ÜdvDr.Molnar

 5. Tisztelt Doktor Úr!
  Tavaly októberben befogadtunk egy kb három hónapos kandúr kiscicát, aki nagyon beteg volt, megfázásos tüneteket mutatott illetve tele volt bolhával. A helyi állatorvos kikezelte és a bolhák is eltűntek, majd decemberben észrevettük, hogy az egyik füle nagyon tele van fekete lerakódással, azóta folyamatosan kezelve van többféle antibiotikumos fülcseppel vagy injekcióval, sajnos nem gyógyul. A furcsa, hogy mindig csak a jobb füle. A szerektől hol jobb volt, de néhány nap után újra visszajött és kemény darabos sötét színű váladék rakódott le a füle szélén és belül is. Amikor megrázta repült kifelé a megkeményedett váladék. Tehát mondhatni december óta folyamatosan kezeljük vitaminokkal belsőleg, külsőleg pedig a gyógyszerekkel. A szeme mindennap csípás. A cica rendkívül jó evő, alutasakost és száraz tápot kap. Eddig használt kezelések: Easotic fülcsepp, Ototop fülcsepp, Otodine tisztító.
  A jelenlegi kezelése: Otoact reggel tisztító, ezután napi 3 ml Lysin viral plus, minden másnap peptivet gél. A cica még nincs ivartalanítva. Mit javasol, milyen szereket alkalmazzak?
  Előre is nagyon köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Edit

 6. Tisztelt Dr Úr!
  Lehetséges-e egy 11 éves kistesű kutya esetében front érzékenység? Tegnap délutántól kedvetlen, bágyadt, de az ételt elfogadja..
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel! K. Nikolett

 7. Üdvözlöm!
  Van egy idős (kb. 10-14 éves) utcáról 5 évvel ezelőtt befogadott cicánk. Szörcsög. Néha erősebben, néha gyengébb, néha nem is hallatszik. Mielőtt befogadtuk csináltatva lett FIV és FELV teszt mivel van egy cicánk már. Negatív lett neki. Féregtelenítve lett, szívultrahang is lett neki készítve, ráadásul az kb 4 hónapja meg is lett ismételve. El akartak küldeni bennünket endoszkópos vizsgálatra, de az altatást sem biztos hogy egyáltalán kibírná. Az előző decemberi 10 perces fogbeavatkozásnál is lett altatva, és már akkor is kockázatos volt a tüdeje miatt. Elvégezték a foghúzást rá két napra vissza kellett vinni, három napot töltött kórházban veseleállás miatt. Jelenleg a veseproblémáját kordában tartom, de a szörcsögésre nincs megoldásom. Endoszkópos vizsgálatra nem tudom elvinni a tüdőprobléma miatt így nem tudják megállapítani a probléma okát….
  Kissé irónikus. Van valami tippe mivel kezelhetném?
  Túlvagyunk vérvételen, teszteken, féregtelenítésen, antibiotikum kúrán, szívultrahangon, röntgen.
  Van olyan termék amivel esetleg kezelhetném?
  Köszönöm

 8. Kedves Doktor Úr!
  15,5 éves ivartalanított nőstény cicámnak év elején bélgyulladása volt, antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt kapott. Kb. 1 hónap múlva szűrővizsgálatra mentünk, ahol a vérképben a T4 szintje enyhe emelkedést mutatott (57,1 nmol/L), a többi értéke rendben volt. Felimazole tablettát kapott, ami levitte a T4 szintjét a minimum érték alá (8,3 nmol/L) és enyhe fokú azotaemiát állapítottak meg (emelkedett karbamid, kreatinin és SDMA). Az Apelka gyógyszerre tértünk át, csökkentették a gyógyszer adagját és vesediétát javasoltak. A legutóbbi kisebb laborvizsgálaton a T4 szintje a normál tartományban volt (38,37 nmol/L), a kreatinin szintje ismét emelkedést mutatott (348,2 umol/L). A gyógyszer szedése és a vesediéta óta a cica nagyon étvágytalan. A Fytovet és Regavet cseppeket már adom neki. Szeretném a javaslatát kérni, hogy melyik termékeket ajánlaná még kiegészítésként? Segítségét köszönöm!

 9. Tisztelt Doktor Úr!
  Körülbelül 3-4 éves mentett, ivartalanított nőstény cicámnak folyamatos székrekedés után duzzadt, piros volt a végbélnyílása. Orvoshoz fordultunk, ott kapott gyulladáscsökkentőt és látszólag rendbe is jött, de pár napja WC-zés után véres a végbélnyílása. Úgy tűnik, jól érzi magát, eszik, játszik, nem viselkedik másképp. Száraz tápot és aszpikos eledelt is kap, gyakran iszik is.
  Mi okozhatja ezt a problémát?
  Előre is köszönöm a választ!
  Üdvözlettel: Boros Dorina

  • Kedves Dorina! Végbél gyulladása alakult ki, valószinüleg a tartós székrekedés következtében. De ez fordíTVA IS IGAZ LEHET, HOGY A VÉGBÉL gyulladás miatt fájdalmas volt neki a székletürítés , ezért visszatartotta és azért alkult ki neki a székrekedés. Mindkét esetben segít a takarmány váltás és ez a csomag: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/
   A táplálását állítsák át erre: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle (szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini, főzőtök, kelkáposzta, répa, édesburgonya stb.) kacsazsírral ízesítve. Ezt alkalmazva figyeljen a rendszeres parazita elleni kezelésekre is, melyeket természetes anyagokkal végezzen.
   Allergiás, gyulladásokra hajlamos állatoknál a húsfélék legyenek megfőzve!
   Üdv Dr.Molnar

   • Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm szépen a választ, kipróbáljuk a takarmány váltást. Esetleg a végbél gyulladást tudjuk valahogy kezelni? Mennyi ideig várjunk, mielőtt elkezdünk aggódni?
    Előre is köszönöm a választ!
    Üdvözlettel:
    Boros Dorina

    • Kedves Dorina! Ne aggódjon, hanem kezdje el a javasolt terápiát és pár hét alatt jelentős javulának kell elkezdődnie, ha betart mindent amit javasoltam. A javasolt csomag segíteni fog a végbél gyulladás é a z esetleges vastagbél elváltozás rendbehozatalában is. Üdv Dr.Molnar

 10. Üdvözlöm.
  A problémám a következő lenne.
  7 éves kislány Máltai selyemkutya keverék jellegű kutyusomon észrevettem hogy furcsán áll a szája (jobb oldalt nem “húzódik hátra a pofazacskója”)
  Eszik iszik rendesen, ugat, szaladgál, a viselkedésében nem látok problémát.
  Állatorvosnál jártunk, nem látott semmit csak hogy piros az ínye.
  Kapott rá gyulladás csökkentő injekciót és gyógyszert ( STROMORGYL).
  04.15-én vettük észre.
  04.16-án látta az állatorvos.
  Azóta kapja a gyógyszert naponta egyet.
  De ugyan úgy áll a szája.
  Csatolok fotót remélem látható a probléma.
  Válaszát előre is köszönöm egy aggódó gazdi.

    • Kedves Kinga! Ezt az állat magától fogja regenerálni, de jó lenne tudni, hogy mi váltotta ki, mert ha annak kiürülését segítjük a szervezetből, akkor gyorsabb és teljesebb lehet a gyógyulás. Ilyet gyógyszer vagy rovarírtó esetleg védőoltás mellékhatások tudnak ritkán kiváltani. Kapott valami ilyet megelőzően? üdv dr.molnar

 11. Tisztelt Doktor Úr!
  3 éves német vizslánk ízület szakadása után kezdtük használni a KINGVET cseppeket, a leírt adagolás szerint. A kérdésem az lenne, hogy hosszú távon is szedhető a csepp, vagy egy idő után hagyjuk abba és inkább kúraszerűen?! . Most kezdjük a 4. Üvegcsét.
  Köszönöm szépen válaszát előre is,
  Boros Anna

 12. Kedves Doktor Úr! Két éves szuka rottweilerünknél (nincs ivartalanítva, kizárólag nyerssel etetjük 8 hetes kora óta) egyik este észre vettük, hogy a bal hátsó lábára sántítani kezdett. Elvittük orvoshoz, aki adott neki fájdalomcsillapító gyógyszert és kalcium tablettát, amit tíz napig kellett volna szednie (nem szedte), bár szerinte részleges keresztezőszalag szakadása van (megnézte a térdét, de szerinte túl izmos a kutya, így nem érezte teljesen biztosan, hogy mozdítható-e), de hátha jobban lesz tőle. Kikértük egy másik orvos véleményét is, aki szerint ezt csak műtéttel lehet orvosolni és a gyógyszer is túl nagy adagban lett felírva, plusz szerinte erre nem szokás kalciumot felírni. Így teljes tanácstalanságban vagyunk, mert a műtétet csak végső esetben szeretnénk, hiszen ezt a kutyát, aki szabadon rohangál egy hatalmas területen két éve, négy hétre egy kis kennelbe kellene zárni, plusz az infók is elég ellentétesek szerintem egy műtéthez. Jelenlegi állapota: néha úgy rohan, mintha semmi baja nem lenne, néha picit sántikál, nagyon ritkán felemeli azt a lábat és nem áll rá, egy-egy pillanatig. Nem látom azt, hogy fájdalma lenne. Én ezen az oldalon láttam a Skelevet és Kingvet termékeket. Ön szerint érdemes-e megpróbálni (vagy ezekkel még mást)? Ha igen, milyen adagolásban adjuk neki (46 kg)? Válaszát előre is köszönöm: Hajnal Katalin

   • Tisztelt Doktor Úr!
    A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.
    7 éves ivaros akita kutyánknál allergiavizsgálatot végeztek vérből.
    Ez alapján, a létező összes húsra, “közepestől ” a “nagyon erősen” pozitív eredményt kaptuk, ezenkívűl még a szója, tojásfehérje, és jó pár zöldség is a kritikus kategóriába került, a teszt egyetlen negatív értékét csak a burgonya adta.
    Szeretném a tanácsát kérni, mivel, hogyan és milyen arányban tanácsos etetni a kutyát ezek után? Sajnos, egy meglehetősen válogatós kutyáról beszélünk, zöldséget mondhatni semmilyen formában nem hajlandó fogyasztani.
    Mégis mit lehet neki adni, ha az összes létető húsfajtára (halak, vad, szárnyasok is) allergiás?
    Ha viszont továbbra is ezeket eszi, okozhat nála valamilyen problémát hosszútávon?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Nikolett

    • Kedves Nikolett! Az allergia vizsgálatok alapján való etetés nem igen szokta beváltani a várakozásokat a tapasztalataim alapján. Ennek oka az lehet, hogy az oka az allergiák kialakulásának a lyukas bél szindroma: https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/emesztessel-kapcsolatos/lyukas-bel-szindroma/ Melynek okait itt olvashatta és amelynek a kezelésével ezk az áthangolódások megváltoztathatóak. Ezt a csomagot alkalmazza: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/ Így etessen: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle (szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini, főzőtök, kelkáposzta, répa, édesburgonya stb.) kacsazsírral ízesítve. Ezt alkalmazva figyeljen a rendszeres parazita elleni kezelésekre is, melyeket természetes anyagokkal végezzen.
     Allergiás, gyulladásokra hajlamos állatoknál a húsfélék legyenek megfőzve!
     Üdv Dr.Molnar

 13. Tisztelt Doktor Úr.
  Kérem segítsen nekem és az én kiskutyámon.
  Sunny 8 éves ivartalanított Yorki fiúcska a maga 3,30 kg-val.
  Hosszú évek óta húzódó 1,5 éves kora körül elősször jelentkező, emésztési problémák miatt, hurutos, nyálkás hasmenés miatt sajnos rendszeresen állatorvoshoz kényszerültünk menni kezelésekre. Antibiotikumos kezeléseket követően ezek a panaszok ideig-óráig megszüntek, majd újra és újra visszatértek. Rendszeres vérvételekkel és ultrahangos vizsgálatokkal mindíg kizárták a szervi eredetű baj okát.Vagyis máj, vese, hasnyálmirigy értékek rendben.
  Engem minden alkalommal megvádoltak a rendelőben, hogy mit etettem a kutyával. Sunny első perctől kezdve minőségi kutyatápot kapott. Főztem neki elején csirkét, amit az évek múlásával elhagytam, nem eszik már rizst sem, mert észre vettem, hogy attól is hurutossá válik. 1-1,5 éve kizárólag hipoallergén bárányos, nyulas Britt tápot kap, pici főtt marha hússal. Gastroferm por, FortiFloraplus, Humac por, felváltva állandóan a kajára szórva. A tünetek gyakorisága látszólag csökkent vagy mégsem…
  A héten sajnos minden előzmény nélkül véreset, vagy vért kakilt. én azt hittem hányt, mert nem láttam, csak találtam hatalmas véres kupacot a fürdőszobában.
  Orvosa vért vett, ultrahangot csinált melynek eredményei negatívak lettek. Mivel őt is nagyon bántja a rendszeresen visszatérő betegségünk, így gyomor tükrözést javasolt, hogy tisztán lássuk végre a baj okát. A vizsgálat megtörtént.
  A gyomor tükrözésből vastagbél tükrözés is lett, mert a gyomrában a gyomor fal megvastagodásán kívül nem találtak nagyobb fokú eltérést, vagyis sem fekély sem daganat nem látható. A vastagbél szakasza viszont tele van fekélyekkel, ami elmondás alapján a hosszan tartó gyulladások következménye. Daganatra utaló jeleket nem találtak. a szövetminták vizsgálatra el lettek küldve, kaki vizsgálattal együtt, melynek eredményeit még nem tudjuk.
  Szeretném kérni segítségét, javaslatát, hogy mivel tudjuk ezeket a bajokat meggyógyítani. Meg tudjuk gyógyítani az én drága kincsemet?
  Rita barátnőm nagyon hálás Önnek, neki sikerült!

  • Kedves Olivia! A fekélyes vatagbél gyulladás autoimmun eredetű betegség, melyet a lyukas bél szindroma előz meg, azt pedig a tartós bélfalkárosító hatások , anyagok bevitlének hatására alakakulhat ki. Itt olvassa el az erről szóló írásom: https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/emesztessel-kapcsolatos/lyukas-bel-szindroma/ Kezdje elalkalmazni ezt a csomagot és tartsa be az előző linkben leírt infókat: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/ üdv dr.molnar

    • Tápot nem tudok javasolni, de ezt igen: Általában a nevesebb tápgyártók hozzáadott kiegészítői megfelelnek az állat szükségleteinek. De a száraz tápok, mivel feldolgozási folyamatokon esnek át mindig kedvezőtlenebb hatásúak, továbbá tartósító szereket tartalmaznak, amit antioxidánsoknak hívnak. Ezért a nedves konzerves eleségek azonos minőségből mindig kedvezőbbek, mint száraz párjaik. De a legjobb az otthon főzött étel, ami nem tartalmaz semmilyen adalékot, csak azt, amit a préda állat teste amúgy is tartalmazott. Ez a paraziták elleni megelőzésnek is fontos lépése. Általam a legjobbnak tartottösszetétel: Feldolgozásmentes (de főzött, a paraziták miatt), keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle (színhús, porc, belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség (cukkini, főzőtök, kelkáposzta, répa, édesburgonya stb) kacsazsírral ízesítve. Ezt alkalmazva figyeljen a rendszeres parazita elleni kezelésekre is, melyeket természetes anyagokkal végezzen
     Ezek a mi vitaminjainkkal kiegészítve fedezik az állat összes tápanyagszükségletét és nem terhelik semmilyen felesleges, esetleg mérgező anyaggal. Üdv Dr.Molnar

 14. Tisztelt Doktor Úr!
  Most 11 hónapos ivartalanított lány kisciccánk macskanáthás volt amikor ránk talált és befogadtuk, ez tavaly október végén volt. Ekkor megkapta a kombinált oltás első injekcióját, majd a az emlékeztető oltás idejére megfázott, ekkor kapott cladaxxa tablettát, amitől a megfázásból szépen kijött, majd megkapta az emlékeztető oltást is. Februárban egy felső léguti megbetegedésen ismét átesett.
  Sajnos a macskanátha szövődményeként megmaradt neki a köhögés ami esetenként váladék felköhögéssel és annak visszanyelésével jár. Ez jellemzően kéthetente egyszer-kétszer tapasztalható. De vannak időszakok, amikor 2-3 napon keresztül napjában ez 3-4 alkalmat jelent. Ezek a köhögések kivétel nélkül az éjszakai, hajnali órákra tehetők. Az orvosunk javaslatára egy mellkasröntgenre el fogunk menni, hogy pontosabb képet kapjunk az állapotáról és még pontosabb diagnózist állítson fel. A tüneti kezelésre hörgőtágítót és köptetőt javasolt, de ennek alkalmazását még korainak itéltük meg. Homeopátiás, gyógynövényes kezelést javasolt és nem antibiotikumot
  Doktot úr a kínálatukból melyik szer/szerek alkalmazását javasolja? Laikusként a Kingvet-et és a Virovet-et néztem ki. Azt még fontos megemlítenem, hogy nagyon érzékeny a szagokra és az izekre a kicsi. Arra gondolok, hogy pl energy pasztát, vagy szőroldó maláta pasztát egyáltalán nem fogadja el, nem eszi meg magától, hanem a szájába nyomva kell lenyeletni vele, de egy ilyen akció után annyira félőssé válik, hogy akár napokig képes bebújni az ágy alá és csak enni előjönni, amikor már nincs senki a lakásban. Nem egyszerű vele, mert nagyon félős és ijedős alapból, ki tudja milyen élete lehetett előtte. Ha jól olvastam ezeknek a szereknek nincs markáns ize, igy pl az éterére csepegtetve el fogja tudni fogyasztani. Amúgy játékos, sokat mozog, jó étvégya van (amit szeret azt szinte habzsolja)
  Elnézését, ha hosszúra nyúlt a levél.
  Várom megtisztelő válaszát a legmegfelelőbb készítmény tekintetében.
  További szép napot kivánok!

  Üdv.
  Károly

 15. Kedves Doktor Úr/Hölgy!

  Van egy 10 hónapos havannese kiskutyám. Visszatérő probléma nála a hasmenés. Brit Care hipoallergén bárány+rizs tápot kap felvizezve kiegészítőnek zöldkagyló port, egy héttel ezelőttig huminsavat de azt most lecseréltem DOGTOX, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNYKEVERÉKre illetve időnként uborkát és répát kap nasinak. Sohasem levert jó a közérzete iszik csak gyakran van hasmenése illetve néha vakarózik. Havonta kap Nexgard Spectra tablettát az élősködők ellen. Azonban nemrég két hónap kimaradt. Ezért lehet a visszatérő hasmenés? Lehet hogy valamit elkapott? Nem vagyok biztos benne hogy ez az oka mert már korábban fél évesen is jelen volt ez a gond. Esetleg a hipoallergén táp nem jó? Tanàcstalan vagyok mert ez egy visszatérő gond és félek valamit elkapott. Előre is nagyon köszönöm a választ!

  Üdv és további szép hetet
  B. Anna

 16. Tisztelt Doktor Úr!

  Tacskó kutyusom fülén a szőr erősen kikopott ill. a füléről a bőr is hámlik le. Ez tart pár hónapja, de többen mondták, hogy fajtajelleg, a tél végi vitamin és egyéb hiánytól is van, majd elmúlik… Mivel nem múlik, ill. a feje tetején (csatolom a másik fotót melyen látszik) is kikopott a szőr és a bőre is látszik már, ezért írok Önnek. Nyerset eszik leforrázva. Kapja a mozgásszervi II-es ill. a Digestive enzimet, Stomach és bowelt. Cytovetet kúraként. Multivitamin és Fytovetet. Annovettel védekezünk ill. illóolajosa sprayvel, nem használunk semmilyen szintetikusat már. A füle mögött vakarja naponta többször. Kapja még a Skin supportot(azt több hónapja szünetekkel) és pár napja az Ear ease-t. Nem kapott mostanában oltást. Nem tudom mire gondoljak nála, mit adhatnék neki vagy esetleg túl sokfélét kap egyszerre? Vagy az előre fagyasztott nyers hústól lehet amit kap leforrázva? Megfőzni nem merem, mert vannak benne nagyon apró csontos részek. Vagy a forrázást csináljam több ideig? 2023.12. hónapban hasonló kikopás volt a feje tetején, akkor a füle még nem volt ilyen állapotban, az inkább később kezdődött. Akkor készült egy bőrkaparék vizsgálat és a tenyészet Staphylococcus pseudintermedius-t hozott ki. Arra külön nem szedett semmit, akkor kezdtem leforrázni az ételét. Ez annyit tesz csak, hogy forró vízzel leöntöm, de mivel ez előre darált hús és belsőség előre kiporciózva és fagyasztva a gyártó által (F.konyha) ezért nem főztem vagy forraltam percekig, csak amennyi forró vizet felvett, annyival leöntöttem. (Természetesen előtte mindig ki van olvasztva és hűtőben tárolva) Ön szerint mitől lehet ez a bőr és szőrtünet? Tanácstalan vagyok már. Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: Zsófi

 17. Tisztelt Doktor Úr!
  Tengerimalacon tapasztaltam zsírszemet, ami az idő előrehaladtával egyre pirosabb, már körülbelül akkora, mint a szemgolyója. Tegnapi napon pedig észrevettem, hogy elkezdett beszürkülni a szeme és mintha már a szemgolyójára is átterjedt volna. Korábban egy állatorvos azt mondta, hogy ez a tenyészetből számrazó malacok esetében gyakori betegség, nem lehet vele mit kezdeni. Esetleg, amikor már ilyen méretű, lehet hogy már a látását is gátolja, még kezelhető bármiféle krémmel? A malacka nem rossz kedvű, sokat eszik és iszik, élénk, nem visszahúzódó, csak a szeme egyre csúnyább és könnyezik is néha.
  Köszönöm szépen a segítségét!
  Hatvani Adrienn

  • Kedves Adrienn! A zsírszem előrehaladott gyulladt állapota alakult ki a malacánál. Valójában kötőhártya gyulladása,van, melyet a szem körüli szövetek zsíros lerakódásai miatt alakultak ki. Ez pedig a kötőhártyát elődomborította, ami tartós gyulladást idézett elő nál. Krémet nem javaslok alkalmazni. A cytovet kapszulából készített oldattal végzett gyakori borogatással, öblítéssel tudja a gyulladást csökkenteni. Fogyókúrára is kell fogni, mert a kiváltó ok a zsírok lerakódása a periorbitális területen.

   Cytovet kapszula.
   Külső használatra:

   Szemészeti gyulladások, kötőhártya gyulladás, szaruhártyafekély (hígított, oldott formában 100 ml forralt víz/ 1 kapszula tartalma)
   Üdv dr.molnar

 18. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 3,5 éves francia bulldogom . Tavaly 2,5 évesen volt egy nyaki porckorong sérve, amit megműttetünk. A kutyus ebből probléma mentesen felépült. Sajnos jelenleg újra jelentkezett egy sérv háti szakaszon. Az orvos műtétet javasolt, mert 5/5 ös szintű a legrosszabb. A hátsó lábai lebénultak.Mr most nem készült. A gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk . Medrolt kap 2*2 naponta (mert sajnos túlsúlyos is). ezen kívül, milgammát, porcerősítőt, fájdalom csillapítót, gyomorvédőt. Szándékozom fizikoterápiára is elvinni. Kérem írja meg mit javasol! Ezen kívül adhatom -e a meglévő gyógyszereket, az Ön által javasolttal együtt?
  A kutyus jelenleg kúszni sem akar, csak ül, voltak nagy fájdalmai, extrém lihegéssel, de úgy látom ez csökkent. Ez pár napja történt április 17-én egyik napról a másikra, hirtelen.
  Előre is köszönöm várom válaszát!
  Üdvözlettel Judit

 19. Kedves Dokror Úr!
  Ma reggelre a tacsko keverék 10 eves kutyánk minkét füle bedagadt, forro tapintású, “birkozó füle” lett.
  Tegnap voltunk állatorvosnál, belenéztek a fülébe, semmit se láttak.
  Pár napja nem eszik olyan lelkesen, mint eddig.
  De ha sétarol can szó lelkes, vidám.
  Mit lehet a fülével tenni?

  Köszönettel, Timea

 20. Üdvözlöm! Jakab Terézia vagyok Zircről,
  Kutyusom Bogi, 8 éves pumi-puli keverék 3 éve kezdődött nála, hogy a fülét vakarta és a hátáról le vakarta a bundáját .Allergiára kapott Prednisolon-Richter tablettát.Tavaly epilepszia jött ki rajta. Jött egy melegfront 3 roham volt aznap, megvakult és süket lett. Irtak fel Sevenaletta 15mg tablettát.Az allergia tablettát abba kellett hagyni. Kapott Ginkobilobát hallása látása részben vissza tért. A napokban megint többször rosszul van és vakarózik. Szeretném a segítségét kérni, ismerősöm ajánlotta önt. Köszönettel, várom szíves válaszát!

 21. Tisztelt Doktor Úr!

  3 hete adom a cushing csomagot.
  Az utóbbi egy hétben fokozódtak a vizelet visszatartási problémái.
  Ma konkrétan maga alá vizelt.

  Labor eredmények, ultrahang, tünetek a cushingra utaltak.
  Csak szintetikus gyógyszer helyett próbálom előbb ezt a megoldást választani.
  Mit tegyek!

  Üdvözlettel Gyula

    • Az jobb, mintha kapott volna. A cushing eleve sok vízivással és gyakri bőséges vizeléssl jár. Pluszban a csomag gyógynövényeinek van vizhajtó hatása is. Lehet, hogy ez együtt okozza a vizelettartás fokozódó gondjait. De valahogy még is támogatni kell a kutyát a bajában, így leht próbálni, hogy pl. a Renal supőport szert fél adagban adni és megnézni, hogy azzal talán javul a vizelettartás. Stb. próbálni kell , hogy mi számára az ildomos. Üdv

     • Köszönöm!
      Elnézést hogy most reagálok, de csak most kaptam meg a válaszát.
      Megpróbálom.
      Nálunk a legnagyobb gond a szőrével van.
      Gyakorlatilag olyan mintha két éve nem vedlett volna.
      Csak kopik a bundája , főleg a nyakon és a faroknál.
      Aljszőr alig van, a fedőszőr is fénytelen sprőd.

      Köszönettel: Gyula

     • Kedes Gyula! Már látom, hogy az emailben visszamondott, majd megtartott rendelés is Cushing kór miatti kezelésre lett rendelve. Nekem is amerikai akitám van. Küldjön képet a viberre: 06703354240 üdv dr.molnar

 22. Tisztelt Doktor Úr!

  A berni pásztorunk múlt hét pénteken gerinc stokot kapott. A két hátsó lábára lebénult. A doktorok szerint műtéti beavatkozás nem lehetséges. Így elkezdtünk azonnal a fizio és akupunktúrás kezeléseket. A fizio terapeutánk javasolta, hogy szedjük a gerinc II csomagot. Doktor Úr véleményét szeretném kérni, hogy nekünk jó választás a gerinc II csomag.

  Köszönöm válaszát!

  üdvözlettel:
  Schmidt-Takács Ágnes

 23. Tisztelt Doktor Úr!
  9 hónapos Cavapoo kutyámnak próbálok kullancsok és szúnyogok és az általuk terjesztett betegségek elleni védelmet biztosítani, természetes módon.
  Megrendeltem az Annovet cseppeket, melyeket havonta 7 napig az Emésztő enzim és Probiotikummal együtt fogok neki adni.
  Emellett minden séta előtt befújom az Illóolajos Bolha & Kullancs Spray-vel – ez szükséges minden séta előtt, vagy valóban a dobozra írt heti 3 elegendő?
  Szintén rendeltem a Pro Guard + illóolajos kutya nyakörvet – ezt csak séta során tegyem fel, vagy jobb lenne, ha a lakásban is rajta lenne? (kicsit zavarja, nincs a lakásban nyakörvhöz szokva)
  A javaslat alapján, ha mégis találok benne kullancsot, adni fogom neki a Strong Immune-t.
  Van esetleg bármi más, amit fontosnak tart, figyelembe véve, hogy hosszú a kutya szőre, és ezért félek, hogy a nyakörv és a spray is kevésbé fejti ki a hatását?
  Köszönettel: Anett

  • Kedves Anett! Az annovet megelőzésre megfelelő ahogy írta. A spray biztosabb ha minden séta előtt felfrissíti a testen lévő illó olajat. A nyakörv is seígti a védelmet, méa hosszú szőrű kutyuson is. A strong akkor lkell ha még is talált benne kullancsot , akkor azzal megelőzi a babesiák szaporodását. Üdv dr.Molnar

 24. Kedves Doktor Úr!
  Mozgásszervi és gerinc csomag adagolásánál elakadtam egy kicsit. Egyik táblázat más adagolást mond mint a másik.40 kilós kutyának mi a napi adagolása a cartilage & spine builder és a bone strenght &joint protection complexből? Köszönöm a válaszát!

 25. Tisztelt Doktor Úr!

  A cushing csomag esetében a három hetes kúra után a szünetet, hogy tartsam, és hány napig?
  11 éves amerikai akita szukáról van szó.

  Üdvözlettel Gyula

  • Kedves Gyula! A szokásos 3 hét adás 1 hét szünetet ne tartsa be ez esetben mindegyik szernél egyszerre, hanem csak a csomag egy szerét hagyja ki 3 hét letelte után és 5 naponta váltson a következőre a szünettel és mindig csak egyet hagyjon ki egyszerre. Ellenkező esetben az elért eredmények kezdhetnek visszafordulni a szünet alatt.Üdv dr.Molnar

 26. Tisztelt Dr. Úr!

  8,5 éves, 10 kg-os, keverék kutyámat februárban diagnosztizálták súlyos szívbetegséggel. Érdeklődnék, hogy erre a fajta betegségre adhatom-e neki a szívelégtelenségre összeállított csomagot. Csatolom a legutóbbi diagnózist és a kezelést.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Viktória

 27. Kedves Doktor Úr!
  A kiscicánk lassan egy hete egy toboz szagolgatása utána tüsszög.
  Általában száraz kaja közben
  Elég erős és hangos.
  Jártunk állatorvosnál aki a Tobradex szemcseppet ajánlotta az orrába csöppenteni
  Ez életszerű? Segíthet? Hisz ez emberi szemcsepp?
  Előre is köszönjük válaszát
  Buzas Barbara

 28. Kedves Doktor Úr!

  Szeretnénk kipróbálni az Illóolajos Bolha & Kullancs Spray-t, azonban kutyusunk elég sokat nyalogatja a talpát, lábát, így felmerült bennünk a kérdés, hogy lesz-e gondja ha a lábára fújt olajat megnyalja, lenyalja.

  köszönettell,
  Ágnes

  • Kedves Ágnes! Kutyák jól tolerálják az illó olajok hatását. Nem fog gondot okozni ha keveset benyal belőle. De a lábfejét természetesen úgy sem szokták befújni vele, csak a hátát, combját, nyakát . Azokat a helyeket úgy sem éri el, de nem kellemes ízű számára így nem szokták nyalogatni magukról a kutyák, amúgy sem. Üdv dr.Molnar

 29. Kedves Doktor Úr!
  Szüleim CEC beteg kutyájának megrendeltem a kutya mozgásszervi és gerinc csomag 2-őt. Érdeklődnék,hogy a millgamma neurot kapja továbbra is vagy el lehet hagyni?Köszönöm a válaszát!

 30. Kedves Doktor úr!
  Kutyusunkat másfél éve fogadtuk örökbe. A korát nem tudták pontosan megmondani, mióta ismerjük kb. 4-7 év közé saccoljuk. Sajnos a menhely előtti életéről nem sokat tudunk, de az biztos, hogy éheztetve volt, csontsoványan került a menhelyre. Ott 1 évet töltött el, 1 év alatt pedig elhízott. Mióta velünk van, különböző módszerekkel próbáltuk lefogyasztani, de mivel sikertelenül, elkezdtük kivizsgáltatni. A vérvételek eredményeit csatolom. A pajzsmirigy alulműködésre kapott gyógyszertől a hormonszintjei helyreálltak, de sajnos a tünetei nem szűntek meg. A hétfői vizsgálaton kiderült, hogy az előzőhöz képest ismét hízott 1 kg-t.
  Ezzel párhuzamosan az ételmennyiségét folyamatosan csökkentjük, mióta velünk van, egyféle ételt kap (BritCare hipoallergén táp, mert a csirkére is érzékeny) és jutalomfalatot sem adunk neki 2 hónapja (előtte is nagyon keveset kapott).
  Egyelőre nem kaptunk sajnos több infót, hogy merre indulhatnánk, mit vizsgáljanak, egyáltalán mik lehetnek a lehetséges okok. Endokrinológushoz szeretnék továbbküldeni a kutyust, de én nem szeretnék teljesen ötlettelenül továbbmenni, hogy teljesen elölről kezdjük a vizsgálatok folyamatát.
  Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel:
  Laura

  eredmények

 31. Kedves Doktor Úr!

  Olyan problémánk lenne, hogy van 3 fiú cicánk. Az utobbi hetekben bolhásak lettek(kinti,benti cicák a jó idő, bolha óta csak kint vannak). Kaptunk egy olyan bolhaírtót állatoknak amit hetente kell ismételni a bőrükre kell ráspriccelni. Ez nem vált be. Megrendeltük azt amit mindig használunk és ami hatni is szokott mindig ez a fypryst nevű csepegtető macskáknak . Ez elméletileg 2 hónapig nyújt védelmet bolhák ellen.Nem tudtuk mennyit várhatunk így 1 hét múlva használtuk csak(ha hetente kell ismételni gondoltam csökken a hatása addigra.) Most viszont ami mindig hatni szokott is csak lecsökkentette a bolhákat egy két nap múlva pedig újra sok volt bennük. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után lehet adni nekik bármit is ami nem árt.(ugyanazt vagy más készítményt).Két cica 2 és fél éves a másik 1 és fél.

  • Kedves Enikő! A csepegtető az elegendő nekik, de ami a macskán volt bolha az kipusztult aztán a kötrnyezetben lévő lárvák kikelése után újra ellepték a cicákat, de azokat is kiírtja a vegyszer amit rájuk csepegtetett. Azután ha az összes bolhapete kikelt a környezetben és nincs utánpótlásuk, akkor el fog tünni az összes bolha a cicáról is. Mást ne adjon mert károsíthatja a cicát. Takarítson, porszívózzon majd fertőtlenítsen a cica által látogatott helyeken. Üdv Dr.Molnar

 32. Kedves Doktor Úr! Az előzőben leírtakhoz hozzá tartozik még, hogy a kutya 7-8 dl-t iszik meg egy nap de megfigyeltük, hogy többször iszik meg nagyobb mennyiséget, néha éjjel is fel kel és sokáig iszik vagy van, hogy ezt esténként csinálja és sokáig áll a tálja mellett. Az éjjeleket kibírja eddig csupán egyszer fordult elő, hogy a szőnyegre pisilt éjjel. Néha rá is kell szólni, hogy hagyja abba az ivást, mert olyan mintha belefeledkezne. A kutyus Bravectot és milprot szed folyamatosan illetve az uh után egy Hepa-pet plusz májvédő kúrát kapott, mert a máját picit fényesnek láttak. Köszönöm.

 33. Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem egy 11,5 éves boston terrierrel kapcsolatos, a kutya 2021 ősszel lett ivartalanítva, 13,5 kg. Proplan bárányos tápot és PetChef eledelt kap keverve. A problémák tavaly ősszel kezdődtek, amikor néha bepisilt a lakásba. Vérvétel + pajzsmirigy, vizelet teszt, hasi uh, kortizol teszt nyugalmi mintából, minden eredménye értékhatáron belüli, jó lett az állatorvos szerint szervi baja nincs. Sajnos azonban időnként (havonta-kéthavonta 1-2-3) alkalommal a kutya bepisil a lakásba vagy a lépcsőházba a reggeli séta előtt. A sétákat gyakrabban 3-4 óránként megoldjuk emiatt de szeretnék rajta még segíteni. Amikor bepisil akkor elereszt egy nagy mennyiséget. Próbáltuk, hogy nem szidjuk le vagy azt is hogy leszidjuk, hogy tudja rosszat csinál, a szidalmazás után hosszabb ideig nem pisil be de természetesen tudom, hogy nem direkt csinálja csak öregszik ezért szeretném az energyvetet kipróbálni. Tudna tanácsot adni? Köszönöm

  MAJI – Pallang Dóra – Muki – R_16156371 – L – 20231121204704

  • Kedves Dóra! A fruktózamin szintje a felső határ alatt van kicsivel, ez cukorbetegség még éppen kompenzált állapotára utal. Nincs túlsúlya a kutyusnak? A bevizelés is lehet cukorbetegség tünete, a híg vizelet sűrűség is erre utal. Ezt a csomagot és diétát próbáljanak meg, gyakori és rendszeres mozgatással együtt: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-macska-cukorbetegseg-kezelesere-csomag/ üdv dr.molnar

   • Kedves Gábor! Köszönöm a választ és a kérdést is. A kutyuson kb. 1-2 kg túlsúly lehet csak mert sok évig tartotta a 11-12 kg súlyát és most 13,5 kg. Csatolok róla egy képet. Köszönöm az ajánlásokat, megpróbáljuk a csomagot a mozgással illetve csináltatok neki egy új vérképet a cukor miatt, meglátjuk mennyit változott a fél év alatt és konzultálok az orvosával is még egyszer a cukorbetegséget illetően.

 34. Tisztelt doktor úr, a kiskutyám állandóan éhes , sokat iszik és pisil. Voltunk orvosnál vér és vizelet lelete negatív volt.Végeztek hasi ultrahang vizsgálatot ami szintén negatív volt. A tavaly volt hasnyálmirigy gyulladása a kutyusnak a gyógyulása után vestibuláris szindróma jelentkezett , abból is meggyógyult. Az állatorvos nem tudta megválaszolni hogy mi a kutyának a baja. A kutya kapja a supreme immunity két fajta termékét a relax and balance-t és a degistive enzymes and probiotics complex-et. Kérdésem hogy van ötlete hogy mi lehet a probléma ?
  Tisztelettel Karalyos Sándor

  • Kedves Sándor! Nézette a pajzsmirigy funkcióit és a vérvizsgálat alkalmával? A pajzsmirigy túlműködés okozhat ilyen tüneteket ( ehherz fogyás társul), továbbá szteroid adagolás is és a mellékvese kéreg túlmüködés is ( ezekhez pedig hízás). üdv dr. Molnar

 35. Tisztelt Doktor Úr!
  Segítségét szeretném kérni Bendegúz kutyám miatt.Összetett problémával küzdünk.
  2023 januárban nyeles növendéket távolítottak el a fogínyről,a vérkép alapján májvédő volt javasolt.2023 májusban scalibor nyakörvet kapott,melyet már évek óta használunk minden probléma nélkül.2023.júniusában Samylin májvédőt kapott,mivel a kapszulák eredményével kezelő orvos nem volt megelégedve.Ezután 2023 júliusban kezdődött a problémánk.2023.júl.10-én fogínyen vérömleny lett.Ezzel a problémával felkerestük az orvosunkat.Majd másnap bevérzéseket vettem észre a hasán,belső combon,szem kötőhártyáján.Bélsara fekete szurokszerű volt.A Samylinnel kezdtem kísérletezni,mivel ahhoz kötöttem ezt a problémát.Ha nem adtam neki,a foltok a bőrén halványodtak,elmúltak.Elkezdtem adni újra jöttek a bevérzések. Kísérleteztem,amit a doktornak el is mondtam.Szeptemberbe áttértünk a májvédő kapszulára,hogy mégis csak szedjen valami májvédőt,már attól is előjöttek a bevérzések.Október 2.-án kiment a teraszra,mintha megszédült volna és elvágodott.Ez többször is előfordult,általában ha kiment pisilni.Pisilt, visszaindult és már el is dőlt az oldalára,rugdalózott,fejét hátra hajtotta és keservesen ugatott.Vérszegény is lett a kutyus. Széklete szurkos,kátrányos volt.Teljesen el lett hagyva a májvédő.Az orvos autoimmun betegség gyanúja és az összeesések miatt szteroidos kezelést indított injekció formájában,mert én elzárkoztam a szteroidtól.A 3 egymást követő napon kapta,de utána már nem vittem vissza,eutanázia jött szóba,mert Bendi nagyon nem volt jól.Mint kiderült,ez a szteroid mellékhatása volt.Köszönet a helyi állatorvosunknak,hogy nem altatta el,nem látta szükségesnek az információk alapján.Egy kis nyugalom következett,majd 2024. január 24.-én du.fél 4-kor ismét összeesett.Orvoshoz mentünk és felmerült az epilepszia gyanúja.Ekkor kerestem fel epilepsziával foglalkozó doktornőt.Ebben a 2-3 hónapban csak a szemére kapott kezelést,mivel fekély lett a szemén október végén.Ez eltartott január elejéig.Erre szemcseppet használtunk.Gyógyszeres kezelésben nem részesült novemberbe,decemberbe,január 24-ig.A kutyus kb.12 éves, pontosan nem tudjuk, mert menhelyről hoztuk.10éve van nálunk,akkor lett ivartalanítva is.
  Jelenlegi panasz fűvet eszik,földet rágja,eszi.Szemhéj alatti rész,fogíny valamikor halvány,néha rózsazsínűbb,hányás előfordul hetente többször,széklete jelenleg normál,szürkés színű,előfordul zöldes is,pár napja sötét hasmenéses is volt.Többször volt véres nyálkás,vagy csak véres nyálka a széklete.Rohama 04.11-én volt utoljára.Szívzöreje van.Étvágya nem jó.Jelenleg főtt halat,főtt krumplit,pépes nyúlhúskonzervet adok neki pépesítve.Felkerestem a Humacot (még nem kapott a porból),ott tanácsolták.Jelenleg Herbal vetes gyógygombát (Cardio,Immuno gut)próbálok a májérték miatt,spirulinát és az Önök emésztőenzimes probiotikumát múlt hét óta kapja.Még hemoplexet és dicynonet(előforduló véres nyálka miatt adok neki)kap.Vérkép,széklet vizeletvizsgálat február végén volt.Ha szükséges küldöm a leleteket.
  Segítségét szeretném kérni a probléma megoldásában.
  Nagyon szépen köszönöm a szívességét,segítségét!
  Tisztelette:F.Á.

  • Kedves Ágnes! A kanosszajárásuk innen indult, ezek a tünetek jelentkeztek: Ingestion of deltamethrin can cause nausea, vomiting, headache, dizziness, fatigue, photophobia, salivation, myosis, tachycardia, paresthesia, muscle cramps, twitches, fasciculations and even loss of consciousness [1,2]. Melyet a műtét altatása tovább súlyosbíthatott és a máj komoly károsodást szenvedett el. A bél vagy gyomorvérzés is innen eredeztethető, mely az esetlegesen kapott non szteroid gyulladáscökkentő is okozhatott.
   Megoldási lehetőség:
   1. Elhagyni minden szintetikus rovarölőt, lecserélni természetes védekezési lehetőségekre.
   2. A kialakult lyukas bél szindromát kezelni. Itt tud utána olvasni: https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/emesztessel-kapcsolatos/lyukas-bel-szindroma/
   3. Ezt a csomagot alkalmazni a bél és máj regenerációjának elősegítésére: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/
   4. Ha ismétlődne 2 hónap letelte után a görcsös állapot akkor még ezzel is kezelni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-epilepszia-kiegeszito-kezelesere-2/
   5. A táplálását állítsák át erre: Feldolgozásmentes, keményítőt és gyorsan bomló szénhidrátot egyáltalán nem tartalmazó élelem adásával. Nem agyon főzött csak forrázott, vagy nyers húsféle, 80%-90% húsféle (szín hús, porc , belsőségek) és 10-20 % főtt rostos zöldség ( cukkini, főzőtök, kelkáposzta, répa, édesburgonya stb.) kacsazsírral ízesítve. Ezt alkalmazva figyeljen a rendszeres parazita elleni kezelésekre is, melyeket természetes anyagokkal végezzen.
   Allergiás, gyulladásokra hajlamos állatoknál a húsfélék legyenek megfőzve!

   Természetes védekezési lehetőségek:
   Megelőzésre bélférgek, tüdőférgek, szívféreg lárvák esetében az Annovetet alkalmazom: havi 1x 7 napon át, napi 2x 2 csepp/ 10 testtömeg kg dózisban.
   Továbbá kb. 1 hónap múlva egy férgek elleni kapszulás készítményünk is lesz, a neve GUARDIAN. Majd figyelje a honlapot.
   Bolhásság és kullancsok ellen megelőzésre ezeket a termékeket használhatja: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/supreme-immunity-illoolajos-bolha-spray/, https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/supreme-immunity-pet-shampoo-kutya-sampon/, https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/pro-guard-illoolajos-kutya-nyakorv/ .
   Babesiozis megelőzésére az Annovet és a Strong Immune kiegészítők alkalmazása jöhet szóba. Fontos azt megjegyezni, hogy ezek a termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak a repellens hatás elérésére, így nem adnak 100%-os védelmet, azonban a fertőzés esélyét nagyon nagy mértékben lecsökkentik. Továbbá hozzájárulnak ahhoz is, hogy az állat saját immunrendszere megfelelő védettségi szintet adjon, amihez azzal járul hozzá, hogy nem blokkolja ezeket a létfontosságú sejtes immunitási folyamatokat.
   Üdv Dr Molnar

   • Tisztelt Doktor Úr!
    Segítő válaszát köszönöm!.A javaslatára megszeretném rendelni az Ön által javasolt emésztési csomagot és abban van egy fajta csepp a REGAVET,amelyre felhívják a figyelmet,hogy “fokozott figyelemmel adjuk,ha a máj vagy az epe működése korlátozott”. Tanácstalan vagyok,hogy ezt adhatom e kutyusomnak,mivel a májértékei nem igazán jók. a másik problémám az lenne,hogy mint a korábbi levelemben is említettem,a kutyus SAMYLIN nevű májvédőt szedett,használata közben nagyon alacsony (szinte mérhetetlen) lett a vérlemezke szám. Közvetlen utána próbáltunk másikat és már akkor is jöttek a piros bevérzések a bőrén. mióta nem kap májvédőt,október óta azóta ezidáig nincs ilyen probléma. A Samylin előtt Hepatot és Legalont kapott,ami nem hozta meg a várt májeredményt,tünetmentesen szedte,majd ez után kapta a Samylint,azután közvetlen utána újra a Hepatot próbáltuk,de már akkor attól is bevérzések lettek. Kérdésem:adhatom e neki Ön szerint következmények nélkül az Önöktől rendelt emésztési csomagot vagy rendeljem egyesével amit Ön javasol.Kezelni szeretném segíteni neki,csak félek már mindentől. Csatolok laboreredményeket,három oldalas,nem tudom átmegy e a három,vagy csak egy.
    Segítségét,tanácsát nagyon köszönöm!

    Labor Bendi_0004

    • A fő kérdés az, hogy megtalálja hogy mi okozta a máj károsodását. A jelzett S betüs májvédő, bizosan nem okozhatott máj károsodást. Olyan helyen kell keresni az okokat amire eddig nem gondolt. Párhuzamosan kaphatott valami májkárosító anyagot. Kullancsirtót, stb nem kapott?

     • Én a vérlemezkeszám csökkenés miatt félek,mert az alakult ki a Samylin szedés alatt. Október óta,mióta nem kap májvédőt,ezidáig nem jelentkezett olyan panasz. A májérték a szedés alatt javult,csak a vérlemezkeszám meg lecsökkent. A REGAVETet adhatom neki ilyen eredmény mellett,mivel óvatosságra intenek?
      Köszönettel

     • Tisztelt Doktor Úr!
      Legyen szíves segíteni,akkor melyik csomagot rendeljem meg,mert felvetődött a lyukas bél szindróma és a májértékek sem jók,meg a hasnyálmirigynél ,vesénél is volt eltérés a vérvétel során. Megszerrtném rendelni a hétvégén,legyenszíves segítsen,mivel elég összetett probléma van. Nagyon szépen köszönöm!

 36. Kedves Doktor Úr!

  Van egy 4,5 éves ivartalanított és enyhén túlsúlyos fajtiszta kan Pomerániai Törpespiccünk.
  2 éves kora óta van probléma a lélegzetvételével izgalmi állapotban és nagy melegben, ami úgy nyilvánul meg, hogy hörögve és az utóbbi időben szinte fulladva veszi a levegőt ilyenkor, illetve az orra is picit folyik és buborékol.
  Szimatolásnál is hörgő hangot hallani.
  Tavaly év végén elvittük endoszkópos és ultrahangos vizsgálatra, ahol kb. 50-60%-os légcsőszűkületet állapítottak meg.
  Az állatorvos azt mondta, hogy ezzel együtt kell élni, illetve porcerősítővel tudjuk javítani, amit egyébként már kiskorától adunk neki, de ettől a tünet nem változott.
  Az Önök termékeit ajánlották nekünk, az lenne a kérdésünk, hogy pontosan melyik terméküket javasolja erre a problémára?

  Előre is köszönjük válaszát, üdvözlettel: Cintia

 37. Kedves Doktor Úr!
  8 hónapos keverék mentett kutyusom kb. 2 hónaposan parvo-s volt. 4 hónapja van velem, azóta folyamatosan gond van az emésztésével. Túl vagyunk 3 Giardia és egy vírusos hasmenéses fertőzésen, illetve az utóbbi még nem is zajlott le valószínűleg teljesen. 2 fertőzés között is csak nagyon ritkán normális a széklete. Probiotikumot folyamatosan kap. Újabban Energyvet Emésztőenzimek + Probiotikumot és Probiovetet adok neki, 3 hét után tartottunk egy hét szünetet, ez idő alatt jött a hasmenéses vírus. Most újra kezdtük, de tervezem neki megrendelni a teljes Emésztőszervek csomagot + az Immunovetet. Ez így jó megoldás lehet, vagy szükséges lehet még valami? Aggódom, hogy a parvo hosszútávú mellékhatásaitól nagyon nehéz lesz megszabadulni.
  Főzök neki, ezzel kapcsolatban is szeretném kikérni a vélemnyét. Ezzel a háttérrel érdemes az otthon főzött étrenddel “kísérletezni”? Dietetikussal fogom összeállíttatni az étrendjét, hogy ne csak “kísérletezgetés” legyen, ahogy idáig.
  Előre is köszönöm a segítségét!

 38. Tisztelt Doktor Úr!

  9 és fél éves ivartalanított dzuka kutyusom bal hátsó lábában, térdnél csontdaganatot mutatott a röntgen. Nagyon be van lobbanva a combja. Vizes a lábszára. Rheumocamot írtak fel, javasolták, hogy gondoljam végig a kegyes halált.
  Van lehetőségem megmenteni???
  Válaszát köszönöm!

 39. Tisztelt Doktor úr. Van egy törpetacsink, 2 éves, száraztápot eszik, abból is n&d-t. Ámbár az ismerősi körben egy tacsit utolért a bénulás, nekünk is rámpázik, néha csal vele, de rajta vagyunk a probléma megoldásán, szeretnénk megvédeni őt a tacskóbénulástól, erre szeretnék javaslatot kérni.

 40. Tisztelt Doktor Úr!

  Édesanyám decemberben fogadott örökbe egy harlekin színű 3 éves Tacskó kutyust. Mikor elhoztuk az előző gazdáitól, már akkor láttuk, hogy probléma van a szőrzetével. Én gyorsan utánaolvastam, hogy ennél a színnél elgyengülhet a szőrzet, törékennyé válik, és végül teljes elvesztés is lehetséges a kor előrehaladtával. Állatorvos már látta, és valóban nem egészségügyi probléma okozza, hanem genetikailag ilyen. Minket ez nem zavar, de nyilván a kutyusnak ez nem lesz kényelmes, mivel nyáron is kell majd védeni valami kis ruhával a sugárzás ellen. Egyébként még teljes a szőrzete, de a hátán már látni áttetsző foltokat, és úgy egészében nagyon vékony azon a területen. Másfél hónapja próbálkozunk a Coat support nevű termékkel, de idáig nem látunk változást. Az lenne a kérdésem, hogy a Doktor Úr melyik terméket ajánlaná még ez mellett? Nem probléma, ha végül nem járunk sikerrel, de mi nagyon bízunk az itt megvásárolható termékekben, mert anyukám előző tacskója például felépült a gerincsérvéből, tehát konkrétan felállt a két lebénult hátsó lábára két hónap kúra után!

  Előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:

  Váradi Krisztián

   • Tisztelt Doktor Úr!
    Hála Önnek, a 2 törpe tacskó kislány kutyusunk újra eszik és elmúlt a hasmenés is.
    Lenne még két kérdésem velük kapcsolatban.
    Az egyik, hogy megelőzés szempontjából adható nekik Skelevet kapszula? Jól vannak, de az előző tacsink lebénult sajnos. Tehát az izületeket és az izomzatot szeretnénk jó állapotban tartani.
    A másik kérdésünk, mivel mindketten ivarosak, és ha nem muszáj, nem is szeretnénk ivartalaníttatni őket, az álvemhesség megelőzésére mit tudna ajánlani?
    Az egyik 6 hónapos korában tüzelt először és 2 héttel a tüzelés után álvemhes lett sajnos. Megduzzadt emlői lettek, ez csak sokára múlt el.
    A masik éppen most tüzel először. Nagyjából még 1 hétig.
    Mindketten 10,5 hónaposak jelenleg.
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Üdvözlettel Dombi Zsoltné Andrea

    • Kedves Andrea! Örüök a hasmenések rendeződésének. A gerincproblémák megelőzésére ezt a csomagot javaslom, ha biztosra szeretne menni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-mozgasszervi-es-gerinc-csomag-i-uj/
     Az álvemhesség egy természetes folyamat. Megelőzni természetes úton 100%-ban nem lehet. A tüzelés vége után 7-10 nappal kezdve kezelni a GYNEVET cseppel az álvemhesség kialakulásának megelőzésre. Terápiára már nem használható! Arra a VIROVET, AUDIVET alkalmazható. üdv dr. molnar

     • Tisztelt Doktor Úr!
      Köszönöm szépen a válsszát. Esetleg egy olyan kérdésem lenne még, hogy a Doktor Úrnak mi a véleménye az ivartalanításról? Mi ugy gondoljuk, hogy hatalmas trauma a kutyának, és bár tudjuk mi lehet esetleg a hátránya, (emlődaganat vagy méh problémák) ha nincs ivartalanítva. Ön mit javasolna?

     • Kedves Andra! Amennyiben tenyésztésbe onni nem kívánják, akkor az első tüzelés megérkezése előtt célszerű ivartalanítatni a szukákat. Ha ezen a koron már túl vannak már, akkor nem sok előnye van a hátrányokhoz képest. Üdv

     • Tisztelt Doktor Úr!
      A Gynevet cseppet állandóan kell a tüzelés után adni, vagy csak bizonyos ideig? Illetve minden tüzelés után adható/kell adni?
      Köszönöm szépen előre is.
      Üdvözlettel Dombi Zsoltné Andrea

     • Minden tüzelés után kell 2x 3 hétig adni. Ha még is beindulna a tejelés akkor váltani Virovetre azonnal és Audivettel borogatni az emlőket.

  • Tisztelt Doktor Úr!
   Van egy 9 éves bichon fiúcskám. Epilepsziás és használom Neki a korovet és etovet cseppeket. Szerencsére megvagyok velük elégedve. Elszeretném kezdeni vele a Strong Immune és Annovet cseppeket. Viszont nem tudom egymás mellett hogy adagolhatom neki és ez lenne a kérdésem.
   7kg a Benji. Így ugye napi 3×1 cseppet kap korovet és etovet-et. Hogy adjam neki a másik kettő terméket?
   Válaszát előre is köszönöm!
   Szeretettel,
   Daru Zsófia és Benji

 41. Üdvözlöm! 7,5 éves ivartalanított, 6kg-os szuka tacskó kutyusomnál tavaly porckorongsérvet diagnosztizáltak. Szerencsére nem durvult el a dolog, bizonyos monzdulatoknál jelezte, hogy fáj neki, de akkor a meloxydil-kezelés használt, azóta tünetmentes. Viszont sétáknál látom, hogy fáradékonyabb a teste, szóval én főleg megelőzésre szeretnék az itt található termékekből választani. Néztem a gerinc csomagokat, de én úgy gondolom, hogy ennyi mindenre nincs szükségünk. Tudna esetleg ajánlani konkrét termékeket, amikkel javíthatnánk a séták minőségén? Köszönöm.

  • Kedves Kinga! Ha nem enne mindenre szükség a csomagokból, akkor nem tettem volna bele. Mindegyik más területen hat és kiegészitik és erősítik egymás hatását. Üdv Dr.Molnar

 42. Kedves Doktor Úr!
  Lassan 4 éves Shar-pei kutyámnál kétoldali könyökdiszpláziát diagnosztizáltak .
  A jobb lábára sántított és fájdalmai voltak, jelenleg gyógyszeres kezelést kaptunk, egy hét múlva kell vissza menni.
  Megpróbálok más úton elindulni.
  Melyik ízületi csomagot ajánlja nekünk?

  Másik kérdés: a csomagok esetén úgy írja az ajánlás, hogy egyszerre csak egy terméket szüneteltessünk.
  Tehát 3 hét után kezdem el az első terméket 1 hétig szüneteltetni, így mire az ötödik termékre kerül a sor 7 hétig kapja egyfolytában a kutya.
  Jól mondom? Ez nem gond?

 43. Kedves Doktor Úr!
  Léna kutyánk, már nem fiatal.
  1 év alatt jött ki ez a 2 szemölcs a szemein. Mivel tudnám kezelni? Mit ajánl és mennyi ideig? (Nem szívesen fektetem kés alá)
  Illetve esténként van, hogy nem bírja már kontrollálni a vizeletet és sokszor a saját ágyába vizel.
  Köszönöm

  • Kedves Anita! A szemölcsöket a virovet cseppel szájon át és helyileg az Audivettel kezeljük együtt. De a helyi kezelést a szemhéjon nem tudja végezni, mert erős illó olajokat tartalmaz a csepp és az nem kerülhet semmilyen módon a szembe. Helyette a Cytovet kapszulából készített oldatot használhatja a szem öblítésére ami a szemhéjon lévő szemölcsökre is hatással lesz. Kitartó kezelésre lesz szükség. A vizelettartás zavaraira ezt a csomagot alkalmazhatja: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/vizeletcsepeges-kiegeszito-kezelesere-csomag/ üdv dr.molnar

    • Kedves Mónika! Valószinüleg egy szőrtüsző gyulladás okozta gyülem lehet, de akár fogmeder gennyes gyulladásának feltörés előtti állapota is okozhat ilyet, a tumornak kicsi az esélye. Ha nem múlik vagy nem tör fel egy hét alatt akkor vigye el kollégához egy mintavételre, és a tartalmától függ, hogy lecsapolják e, vagy cytolóiai mintát küldenek e belőle. Üdv dr.Molnar

     • Tisztelt Doktor Úr!
      Francia bulogunk, fél éves nem ivartalanított 8-9 kg között van. Tápot és konzervet kap mindkettő hipoalergén.A problémánk a vizeletcsepegtetés, 3 hónapos korában került hozzánk. Vizeletcsepegtetése van és ágya, fekhelye is pisis.Voltunk már két állatorvosnál is mindegyik antibiotikumot adott neki. De sajnos változás nem történt. Csináltak ultrahangot ahol minden rendben volt. Egyébként szobatiszta kint pisil, kakil,de a parkettán ahogy jön megy folyamatosan csepegtet itt ott. Megreneltük az oldalról a hozzászólások alapján a SKelvetet abból 3*2 kapszulát adunk neki és a Kingvetet abból pedig 3* 1 cseppet adunk, 6 napja kezdtük el. Kérdésem az lenne, hogy az adagolás jó – e? Vagy mi az amit Ön javasolna?Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel :Mónika

     • Kedves Mónika! Az adagolás megfelelő, de inkább ezt a csomagot javasoltam volna neki: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/vizeletcsepeges-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Azért egy rutin vizeletvizsgálatot és üledék analizist csináltasson neki, hogy lássuk, nincs a hólyagyulladás a háttérben, mert akkor nem ez kell neki. Henem akkor ez: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/hugyuti-gyulladasok-hugykovesseg-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Üdv Dr.molnar

Vélemény, hozzászólás?