Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban.

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

 

6 557 Hozzászólás

 1. Kedves Doktor úr!
  Cicánk néhány hete fokozatosan elkezdte hullajtani a farkán lévő szőrt. Látványosan kevesebb van a farka tövétől a közepéig, mint máshol.
  Elkezdtek a karmai is töredezni, letörni.
  Alapvetően jókedvű, van étvágya, nem viselkedik másképp, mint korábban.
  Benti cica, nem jár ki, 5 éves, kb. Egy éves korában ivartalanított nőstény. Nem fajtiszta, de hosszabb szőrű.
  Vegyesen kap száraz tápot és konzervet is.
  Vitamin hiány lehet? Hogyan segíthetnék neki?

  • Kedves Luca! Amennyiben nem iszik többet a szokottnál akkor a Cushing kórt kizárhatjuk, bár egy vérlabor tudná ezt biztosan kizárni. Ha kizárták akkor vitamin, nyomelem, omega zsírsav kiegészítés és probiotikus flóra tud segíteni. Ezeket javaslom kombinációban: Multivit Mega C, Fyrtovet, Krill Omega D3K2 gél, Emésztőenzimek& Probiotikum komplex. Üdv Dr. molnár

 2. Tisztelt Doktor úr!
  A 11 éves keverék kutyusumnál rosszindulatú lépdaganot találtak. Műtétet nem javasoltak. Az szeretném Öntől megkérdezni, hogy milyen gyógyszerekkel lehetne kezelni. Étvágya, kedve változó. Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel:
  Becseiné Palotás Zsuzsanna

 3. Tisztelt Doktor Úr /
  8 éves ivartalanitott szuka havanese ( fehér) kistestű ( 4,5 kg.) kutyám van. Régebben nagyobb futás után köhögött – “krákogott ” csak, de mostanában nyugalmi állapotban is gyakran előfordul.
  Kérdésem az lenne mitől lehet ez ? Allergiáról nincs tudomásunk. Köszönettel várom válaszát !

  • Kedves Ágnes! Nem kizárt hogy légcsőkollapszusa alakult ki. Ezt egy Röntgen vizsgálat esetleg bronchoskópos vizsgálat tudja igazolni. Ez utóbbi csak alatatásban ezért nem erőltetném, de egy Röntgen sokat segíthet diagnosztizálni. Továbbá szívelégtelenség is lehet a háttérben ezt egy szívultrahang vizsgálat tudja kizárni. Üdv dr. molnár

 4. Tisztelt Doktor Úr!
  Van egy 3 éves sziámi macskám, nőstény, ivartalanított, benti cica, kb. 2 kg. Kihullott a szőre a hasa alján és a végtagjai belső részén, súlyvesztés is észre vehető nála. Hormonális problémát állapítottak meg, ezért kapott egy hormon injekciót majd 2 hét múlva még egyet. Mellette szőrnövesztő vitamint és béres cseppet is kapott. Ez a kezelés használt neki, szépen vissza nőtt a szőre és a súlya is helyre jött. 2-3 hónap elteltével újra kihullott a szőre. Visszavittük kezelésre, ahol azt mondták hogy bagzik a macska, pedig ivartalanítva lett. Újra megkapta ugyan azt a kezelést és most semmi eredménye nincs, nem nő a szőre, nem mutat javulást. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a gond nála és mit tehetünk?
  Üdvözlettel: Csizmár Emőke

  • Kedves Emőke! Amikor szintetikus hormonokat adunk egy állatnak, az szinte mindig komolyabb bajokhoz vezet, eddigi tapasztalatim szerint. Sajnos Önök is így jártak. Javaslom a vitaminok , nyomelemek tovább folytatását. Kb. további egy hónap eredménytelenség esetén javaslom elkezdeni az alábbi kombinációt: Multivit Mega C, Krill Omega D3K2, Fytovet, Gynevet. Üdv dr. molnár

 5. Tisztelt Doktor Úr!

  9 éves, nem ivartalanított, szuka, tacskó kiskutyank van. Elég sokat fekszik és emiatt sokszor piros a hasa is, amit a helyi allatvorvos tanácsára kezelünk és kenegetunk. Szterodiot szedett, csirkehust nem fogyaszthat, a folytonos orrdorgoles el is múlt. Az utóbbi hetekben elkezdett adott területen a hasán feketedni a már eleve pigmentes bőr, és észrevettük, hogy pikkelyszeru lett. Sokat vakarja, de sokat is fekszik rajta, ezt eddig a krémmel próbáltuk szinten tartani. A napos idővel enyhülést vártunk és a pirossag el is tűnt, többet levegőzök. A bőr elszíneződését és az emlok szurkuleset a kor előrehaladtának tartottuk, hiszen 9 éves, és lassúak a kognitív észlelései is. Viszont az utóbbi napokban fedeztem fel, hogy a lábán is jobban kihullott a szőr, illetve a hónaljak alatt. A hátán teljesen szép a szore. Étvágya, kedve jó. Ez természetes folyamat, hogy a hasan sötétedik a bőre? Segítséget előre is köszönöm szépen!

 6. Tisztelt Doktor Úr,
  Nagyon Örülök, hogy rátaláltam Önre és a készítményekre. Reményt adnak.
  Van egy csivava-tacskó keverék, ivartalan szuka kutyusom, aki januárban múlt 7 éves. Az ivartalanítás 2016.06.16-án történt. Testtömege 4-4,25 kg között változik. 2 hónappal ezelőttig lépcsőzött (azóta nem engedjük neki).Táplálása 60% középkategóriás száraztáp, 30% nedves,alutasakos eledel vagy pástétom a fennmaradó rész házi koszt (rizs, tészta, főtt csirkehús) illetve jutalomfalatok korlátozottan. Emésztési zavari nem voltak soha. Kiskorában néha gyomorsavtúltengés okozta sárgás habos váladékot hányt, de kinőtte (ilyenkor negyed quamatel minit kapott). Az élősködők elleni védelmet az év nagy részében (február-október között) Bravectoval oldjuk meg, a fennmaradó időkben spot on-nal védjük. Jelenleg is spot on-t alkalmazunk, mert nem merjük leterhelni még jobban jelen állapotában a szervezetét. Az utolsó veszettségelleni oltását 2018. szeptember közepén kapta meg. 2019 őszén kezdődtek a panaszok és az aktuális kezelések miatt az állatorvosunk javaslatára mindig toltuk ennek beadását várva mikor teljesen egészséges lesz. Sajnos ez azóta is húzódik. Bőr-, szőr- és bűzmirigygyulladással kapcsolatos problémánk csak legutóbbival volt tavaly, utólag gyanítjuk, hogy összefügg a jelenlegi problémával.
  Az első probléma tavaly ősszel, október végén jelentkezett. Púpozott háttal járt, székletét nem ürítette és duzzanat keletkezett a végbélnyílás jobb oldalán. Másnapra kifakadt, az akkori állatorvosunkhoz vittük (gyakorlatilag egészen októberig csak ivartalanítás miatt volt kórházban és veszettségelleni oltás miatt látta állatorvos így nem megfelelő körültekintéssel választottunk orvost amikor Debrecenből átköltöztünk Nyíregyházára). Az orvos adott néhány injekciót, pontos megnevezést és dózist nem tudok, mert kórlapot nem kaptunk, illetve peroxidos oldattal kívülről fecskendőből megspriccelte a váladékozó tályogot és hazaküldött a kutyával. Itthon a sipolyt fecskendővel és fiziológiás oldattal átöblítettük, octanisept-tel befújtuk, majd bactroban kenőccsel bekentük és éjszakára ramofixes kötéssel rögzítettük, hogy a kutya ne érje el, ne férjen hozzá. Székletét továbbra sem ürítette és a bal oldalon is el kezdett duzzadni a végbélnyílása melleti terület. Bekeményedett a hasa, nem bír kiegyenesdni csak sírás közepette, nem járt, nem volt hajlandó sétálni. Pihentettük, kapott nospát, laevolacot és espumisant, illetve meleg vizes palackkal aludt. Ekkor egy kedves kutyás ismerősünk javaslatára felkerestünk a jelenlegi állandó állatorvosunkat, aki megfelelően kitisztította bűzmirigyet, adott dexafort, baytrilt és metacam kombinációját injekcióban. ITthonra pedig Rheumocam tablettát, Enroxil tablettát és Protexin pro-fibre étrendkiegészítőt. Tljesen rendbejött, de utólag gyanakszunk, hogy már akkor is a fájdalmak miatti székletvisszatartásból eredő mirigyürülés elmaradása miatt lett ez a gyulladás. Soha nem volt azelőtt ilyen problémánk és azóta sem tért vissza a bűzmirigy gyulladás. Ezután következett egy tünetmentes negyed év, néha volt levertebb, de betudtuk a fokozott fizikai aktivitásnak vagy esetleges új ingereknek. Majd 2020.02.20-án egy esti séta után hirtelen gubbasztani kezdett, hirtelen mozdulatra felvonyított, étvágya nem volt. Masszírozásra kissé enyhült a befeszült has illetve testtartás, de bizonyos mozdulatokra fájdalmat jelzett. Másnap újból felkerestük az orvosunkat, ahol a hátsó lábak proprioceptioja sokat késett, főként a bal oldalon. Gerincvelő kompresszió lett a diagnózis. Kapott helyben Rheumocam, Neovit-B és Solu-Medrol injekciót, otthonra pedig Polybe tablettát. Következő hét elején rendeltek minket vissza kontrollra. 2020.02.24-én mentünk vissza este, mert rogyadoztak a hátsó lábai, kacsázott (kiskora óta van egy jellemző járása, mely séta közben néha néha oldalra kicsapott hátsó lábat jelent, olyan őzikésen oldalraszőkell a hátsó felével, sosem gondoltunk rosszra). Ekkor szintén reflexvizsgálat volt és mindkét hátsó lábban késett a proprio. Helyben kapott injekciót melyben Rheumocam, Catosal és Solu-medrol volt, illetve kaptunk 6 szem Medrol 4mg tablettát otthonra és másnaptól indítottunk quamatel minivel együtt egy leszállóágú szteroid kúrát (3 napig egész,3 napig fél és a maradék negyedekben adagolva reggelente étellel). Úgy tűnt minden rendben. Kíméltük amennyi lehet, lépcsőn fel-le mi vittük. 2020.04.06-án reggelre minden átmenet nélkül a fürdőben gubbasztva találtunk rá, hétvégén még semmi baja nem volt. Érintésre, mozdításra fájdalommal reagált, sírt, maga alá vizelt a kíntól. Sétálni nem sétál, mozgása labilis volt. 9-kor kapott egy görcsoldót és melegvizes sugárral masszíroztuk (a vizelet és a por miatt mindenképpen le akartam csutakolni mielőtt állatorvoshoz vittük volna, és látszott rajta, hogy kellemes neki ez a vizes kezelés. Délutánra jobban lett, jelezte, hogy menni szeretne sétálni. Járása még mindig labilis volt de vizelni vizelt és többet ment egyhuzamban mint reggel. Állatorvosunk javaslatára felkerestük a Nyíregyházi Állatkórházat. Fél 4-re odaértünk, mire a vizsgálatra sorkerült mozgása jelentősen javult, proprio késett de a reggeli állapothoz képest maga volt a tökély a mozgása. Kapott infúziót, mert a nap folyamán nem ivott és nem evett, kapott injekcióban Solu-medrolt,Quamatelt, Neovit-B komplexet és Tramadolt. Mozgáskorlátozást és másnapra kontrollt rendeltek el, a diagnózis gerincsérv. Estére elfáradt az izgalmaktól illetve kissé ingerlékeny volt de betudtam a megpróbáltatásoknak. Másnap visszamentünk kontrolrra reggel és az Állatkórház vezetőjéhez kértük magunkat aki ortopédus. Átbeszéltük a lehetőségeket (hogy a szteroid lassan tönkreteszi a szervezetét, a képalkotó diagnosztikai lehetőségek közül az MRI-re jutottunk illetve, hogy ő vállalja a gerincműtétet ha odajutunk). Ezekmellett kapott ismét infúziót Zebi és injekcióban Solu-medrolt és quamatelt. Itthonra kaptunk 10 szem Medrol 4mg tablettát és ma elkezdtük ismét a leszállóágú szteroidkúrát quamatel minivel ,így egy 28 napos időszakot fed le. Megegyeztünk, hogy ha ismét produkálja tüneteket nem kezdünk újbóli szteroidozásba, hanem irány Budapest, MRI majd műtét. Hétfőn az egyik facebook-os tacsicsoportban találtam rá a készítményekre illetve a tacskóbénulásos csoportban is találkoztam nem egyszer az említésével. Utolsó reményemet fektetem az Energyvet és az Supreme-immunity termékeibe. Olvastam itt a weboldalon és a facebook oldalán a termékcsoportnak a véleményeket, történeteket, megnéztem a videókat. Az én kiskutyám állapotánál sokkal súlyosabbaknál is csodát művelt ezért szeretném mindenképpen kipróbálni. Szeretnénk elkerülni a gerincműtétet, hiszen egy ilyen kistestű állatnál a szokottnál is nagyobb kockázattal járhat. Este csaknem éjfélig olvastam a termékeket , javaslatokat és adagolást. Jelen esetben 2 termékkel szimpatizálok leginkább, ezek pedig a Skelevet és a Bone strenght+Joint complex, de abszolút Doktor Úrra szeretnék hagyatkozni ajánlásban és adagolásban is. Terveim és reményeim szerint most egy emelt dózisú, átfogó és alapos kúra után amennyiben pozitív változás áll be, úgy az élete további részében is alkalmaznánk minimum a fent említett tablettákat vagy ezek egyikét amennyiben ezt javasolja Doktor Úr. Szeretnék Neki egy fájdalommentes, boldog és aktív életet a lehető legkevesebb korlátozással minél hosszabban biztosítani. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Muszka Dorottya.

  U.i.: Sajnos csak egy fájlt enged csatolni így nem tudom átküldeni az összes leletét. Milyen csatornán tudom ezt megtenni?

  • Kedves Dorottya! Kissé hosszúra nyúlt levelét elolvastam, de azt nem látom benne ami a leglényegesebb volna, hogy mikor műtötték és azóta hogyan alakult az állapota és most hogy van. Küldhetne egy videót a mostani mozgásképéről is. Üdv dr. molnár

   • Minden kérdésre válaszoltam ami a topik tetején fel van tüntetve. Nincsen műtve. Pont a műtétet szeretnénk elkerülni. Ami megegyezéses alapon az újbóli állapotromlásnál következne be de ezt nem szeretnénk megvárni. Sajnos lerobbant állapotában eszembe sem jutott videózni a kutyát. Egy fotót tudok csak csatolni tartásáról, közepesen rossz pillanataiban. Jelenleg rendben van a mozgása mivel 2 nap kapott szteroidot IV, jelenleg pedig második napja kapja a medrolt itthon.

 7. Tisztelt Doktor Úr!
  Érdeklődnék, hogy macskámnak mely termékeket ajánlja, milyen adagolásban? A leukózisnál felsorolt IMUNOVET, VIROVET, FYTOVET egyszerre javasolt, esetleg mással érdemes kezelni?
  A macska 7 éves, ivartalanított, nőstény sziámi, 2,5 kg körüli, leukózis pozitív. Sajnos az állapota 2019 januárjában – amikor a társa elpusztult- nagyon sokat romlott, előtte tünetmentes volt. Azóta DMG- cseppet és béta- glükánt tartalmazó szirupot kap folyamatosan, valamint erősödő tünetek idején antibiotikumot. A fogínye gyulladt, nyáladzik, nehezen rág, emellett gyakran könnyezik és folyik az orra (mindig csak egyik oldalon, egyszerre mindkét szeme nem szokott). Amikor az állapota rosszabb, furcsán viselkedik: hirtelen megugrik, kényszeresen vakaródzik, de volt olyan időszak is, amikor a földre nem mert lemenni.
  Jelenleg szájüregi problémái vannak (vörös fogíny, fájdalmas rágás, kívül sebes száj és erős nyálfolyás), ezen napi egyszeri Stomodine használat nem sokat segít.
  Mivel tudnék az állapotán javítani?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Kedves Kitti! Az un. FORL autoimmun betegség lehet a háttérben, ami egy sejtes immunitás gyengülés következtében szokott kialakulni. Az Imunovet, Virovet, Fytovet mellett még a rövidesen honlapra kerülő Cell protection kiegészítőt javaslom alkalmazni. Üdv dr. molnár

 8. Tisztelt Doktor Úr!
  Van két jack russel és pincher kevér kutyám. 11 hónaposak. Mind a kettő nőstény. Nincsenek ivartalanítva. Egyikőjüknél 3 napja vettem észre hogy lóg a farka és ha megnyomom két ujjamal a farka tövétöl kicsit lejjeb az nem tetszik neki. Ha felemelem a farkát leesik. Nincs bedagadva és nem történt vele semmi. Mindig jókedvű játékos még most ilyen farokkal is. Egy másik észrevételem hogy hetek óta sok füvet eszik és mai napon vettem észre hogy botot eszik nem tudom ösze függ e a farok problémájával. Konzervet és házi kosztot kapnak napont kétszer. Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a farkával? Nagyon aggódok miatta.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel Inez!

  • Kedves Inez! A farok lógatása más tünet nélkül az általában mechanikai hatás miatt kialakult sérülés miatt szokott mutatkozni. Erre utal az is , hogy a farok tövénél érzékenységet mutat a kutya. Ezt idővel megoldja a szervezet magától is. A másik probléma nyomelem és vitamin hiány és bélflóra egyensúly zavar miatt lehetséges. Javaslom a Multivit Mega C, Fytovet és Emésztőenzimek & Probiotikum komplex adagolását mindkettőjüknek. Üdv dr. molnár

 9. Tisztelt Doktor Úr!

  Bodza(2013. 08. 25.) nevű, ivartalanítot, 8-9 kg-os, szuka (2014. 03. 14.) szálkásszőrű tacskó kutyámat negyedik hete kezelik tacskó bénulás tüneteivel. Gyógyszerek: Medrol 4mg-os tabletta 2*1, Controloc 20mg-os 1*1 tabletta, Milgamma 1*1 tabletta a napi adagja most. Már lecsökkentettük az adagját 3 hét leforgása alatt a szteroidnak napi kétszer egy negyedre, de aztán orvosi kontroll után vissza vette a az állatorvos az eredeti dózisra, napi kétszer egy tablettára. A kutya most is imbolyogva jár, a hátsó lábai gyengék, különösen a jobb hátsó lába csúszik ki, amikor a dolgát végezné. Akár bélsár vagy vizelet ürítésekor is tovább sétál, mielőtt befejezné ezen tevékenységeit, mint aki nem érzi, hogy végzett e, vagy esetleg nem tudja magát tartani abban a testhelyzetben. Szeretném megkérdezni, hogy milyen termékeket tudna ajánlani nekem, hogy meggyógyuljon Bodza, illetve szedheti e az ön által javasolt termékeket az eddig alkalmazottakkal?
  Válaszát, segítségét előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Tóth Eszter

 10. Tisztelt doktor úr.
  Köszönöm az előző válaszát.
  Elvittem a 8 éves stafford pitbull keverék kutyusom orvoshoz, a sántítása miatt.
  Pár nyomkodás után azt állapították meg hogy ínszalag szakadása van. és hogy műteni kell.
  Csak hogy kétszáz húszezer lenne a műtét.
  Jelenleg felírt gyógyszer amit otthon kap : Carprodyl quadri 120mg.
  És én külön kértem valami csonterősítő, és ízületi problémákra.
  Synomax szirup.
  A kérdésem az, most mit tegyek ? Ennyi pénzt nem tudok össze szedi, de nagyon imádom a kutyámat.
  Esetleg felgyógyulhat annyira műtét nélkül, hogy max nem fog rohangálni ?
  Kérem adjon valami biztató tanácsot.

  • Kedves Zoltán! Ennyi információ kevés hogy tudjak szakmailag megalapozott tanácsot adni. Vigye el olyan rendelőbe is a kutyát megvizsgáltatni ahol részletesebb szakvéleményt adnak és azt le is írják Önnek, hiszen ezért fizetett. A műtét eldöntése egy megfontolt , információkon alapuló döntést igényel, mely előtt ha látom a diagnózist és is tudok javaslatot tenni a követendő kezelésre. Üdv dr. molnár

 11. Kedves doktor úr! A macskám már egy hete betegeskedik, eleinte csak náthás volt majd enni se evett már.A mai nap folyamán nagyon sokat romlott az állapota és ment összeesett meg nagyon remegett és betakargatukk és kanállal egy kicsit megetettük de nem nagyon volt elragadtatva …Mindig kimászik a vackából és összeesik.
  Volt benn kullancs,de sokat csavarog és lepetézett benn a kullancs(amint észre vettük kiszedtük). Sima házi macska,7 éves és fiú!

  • Kedves Róbert! Vigye el állatorvoshoz, mert lehet súlyosabb betegség is a háttérben. Mérjék meg feltétlen a lázát végbélben 39-fokig normális. Üdv dr. molnár

 12. Tisztelt Doktor Úr!
  Megérkeztek a termékek köszönöm
  Tehát Lucas yorkim 2kg 20 dkg
  Adagolás
  Emésztő enzim: 1/2 kapszula / nap
  Cytovet: 2x negyed kapszula/ nap
  Imunovet : 3×1 csepp /nap
  Regavet 1 ml vízben feloldva 1 csepp és 3 részben adva per nap
  3 hétig ez így mehet majd 1 hét szünet?

  • Kedves Nikoletta! Emésztő enzim: 1/4-1/2 kapszula / nap, de ezt ossza el több részletre, minden etetéshez keveset adva
   Cytovet: negyed kapszula/ nap két részletben beadva
   Imunovet : 3×1 csepp
   Regavet 1 ml vízben feloldva 1 csepp és 3 részben adva per nap
   Igen 3 hét adás 3-7 nap szünet, utána újra. Üdv dr. molnár

 13. Tisztelt Doktor úr!
  Észrevettem egy furcsaságot az Argentin dogunk szemében. Konkrétan 2 fekete foltot amik a szem mozgatás során mozognak, néha lehet látni őket néha nem. Úgy néz ki mintha még 2 szembogara lenne, amik kis gömbök.

  • Kedves Zsolt! Ez egy elülső szemcsarnokban korábban bekövetkezett gyulladás, -mely bevérzést is okozhatott-, eredményeképpen kialakuló úszóhomály. Szerencsére látászavart nem okoz. Van esélye hogy a mérete hosszú idő alatt fokozatosan csökken majd esetleg fel is szívódhat. Üdv dr. molnár

 14. Jónapot!
  Lenne egy francia bulldog kutya 2 éves ivaros. Nem az én kutyám lengyel lakótársaimé. Rendszeresen járnak vele orvoshoz itt hollandiában de az orvosok nem tudnak konkrétat mondani. Kapott royal canin hypoallergen tápot azt eszi. Allergiája van sokmindenre konkrétat ők sem tudják mire nem csináltattak tesztet. A csatolt képeket ma készítettem. Rendszeresen vakarózik 24/24 ben éjjel nappal. Az orrából is váladékozik (fehér) Konkrétan az összes levegővétel röfögés……és nagyon büdös mint egy hordó 5 hetes napon érlelt használt zokni. Felmerült bennem hogy esetleg atkás lehet vagy valami parazita és nem csak allergia.nem tudom ebből így lehet e következtetni valamire de talán már találkozott hasonlóval mert a holland orvosok csak egyik másik gyógyszert adják ami nem használ. Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *


A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB.
Feltölthető fájl típusok: kép, hang, video, dokumentum, táblázat, prezentáció, szöveg, .

Hozzászólás / Kérdés