Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban.

GÖRGESSEN AZ OLDAL LEGALJÁRA ÉS AZ OTT TALÁLHATÓ KERETBE BEÍRVA TUDJA A KÉRDÉSÉT FELTENNI.

FONTOS! A feltett kérdését a rendszer számomra megjeleníti és amikor válaszolok rá akkor teszi közzé a rendszer a  honlapon a feltett kérdését is. Vagyis a kérdés feltevése után nem látja a kérdését a honlapon, csak azután ha válaszoltam rá. 

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében, amennyiben úgy látja, hogy a kérdés megválaszolásában hasznos információt nyújt számomra:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

Kérem, hogy amennyiben videót szeretne megosztani, töltse fel a Youtube-ra, vagy más video megosztó oldalra, és másolja be a video linkjét. Köszönöm.

18 666 Hozzászólás

 1. Kedves Doktor Úr,

  A következő kérdésekkel fordulok Önhöz:
  6 éves kandúr cicámnak szeretnék vitaminokat adni. Próbáltam már pasztát és többféle terméket, de amint megérzi a tápszeren az aromát vagy a paszta más ízét, a kaját sem eszi meg.
  Szeretném megkerdezni, hogy 3kg-os súlyú cicának esetleg lehet adni Lactogen 2 anyatej alapú tapszert? 30ml-ert gondoltam. Ez volt a végső ötletem, hogy ezt veszek.
  Eddig laktozmentes tejet kapott csak,rendes tejet sosem.

  A másik kérdésem az lenne, hogy a talpakat ami ki van repedezve mivel szabad bekenni? Azt olvastam, hogy 100%-os kókusszal lehet nagyon kis mennyiségben. En magamtól nem mertem eddig rákenni, mert nem szeretném ha bajt csinálnék.
  Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

 2. Kedves Dr. Úr!

  Wendy kutyám (Samoyed) véreredménye alapján kiderült, hogy nem megfelelőek a vese értékek, így az orvosunk Renal-os tápot javasolt és Ednyt tabletta szedését. Illetve egy hónap után kontrol vizsgálatot.
  A kutyusom már szedi a mozgásszervi csomagot mivel súlyos fokú csípő disszpláziája van, illetve a vizelet csepegés csomagot, mert nem tudja tartani a vizeletet tavaly óta.
  A kutyus csak 5 és fél éves még. Jelenleg Orijentől a six fish tápot kapja. Ön mit javas ebben az esetben?

  Köszönöm!
  Böröcz Ivett

  • Kedves Ivett! Milyenek a vese értékek? Van e fokozott vízivás és vizelés tünete? Szokott e mostanában étvágytalan lenni vagy hányni? Üdv Dr.Molnar

 3. Kedves Doktor Úr!
  Megrendeltem az Ön által javasolt Daganatos betegségek kiegészítő kezelésére-2 csomagot, de az adagolásban bizonytalan vagyok, mert a kutyám 15 kg-os, a kezelési leírásban 10 kg-os kutyákra van az adagolási dózisok meghatározva, ezt vegyem alapul és duplázzam a mennyiséget, vagy ami a honlapon van adagolási táblázatot (20-kg-ig) nézzem, mert a két adagolási javaslat eltér egymástól.
  Előre is köszönöm a válaszát.
  Üdvözlettel: Hédi

  • Kedves Hédi! A kezelési protokollban lévő dózisok azok tumor kiegészítő kezelésére lettek megadva, az adagolási táblázatban pedig az önállő adagolásra javasolt dózisok, ezért nem azonosak. Önnek a tumor kezelési protokollban 10 ttkg-ra megadott dózisok másfél szeresét szükséges adnia. Üdv Dr.Molnar

 4. Tisztelt Doktor Úr!
  Teljesen tanácstalan vagyok. 5 éves németjuhász (fél éve ivartalanított) szuka kutyám végbélnyílásánál borzasztó elváltozásokat tapasztalok kb. október óta. Az állatorvos, akihez járunk, végbélsipolyt állapított meg, állítólag ez ritka betegség, autoimmun eredetű, nem igazán gyógyítható, vagy csak méregdrága, igen agresszív gyógyszerekkel. Régóta van gond a bűzmirigyeivel is, nem ürülnek, sűrű, szemcsés váladékot kell az orvosnak havonta-kéthavonta kinyomni belőlük. Elvittem egy második orvosi szakvéleményt kérve másik orvoshoz, ő a bűzmirigyek műtéti eltávolítását javasolta. Amellett, hogy ez elég durva beavatkozásnak tűnik, nem szüntetné meg magát a sipolyt. Most itt állok tanácstalanul, a kutyám jókedvű, jó étvágyú, játékos, szófogadó, kutyaiskolában évek óta boldogan bandázik, de ha a farkához érek, hogy megnézzem a fenekét, nyüszít a fájdalomtól. A végbélnyílása katasztrofálisan néz ki, csupa kitüremkedés, nedvedzés, váladék, mintha foszlana szét a szövet, véreset kakil, az is nagyon nehezére esik, és állandóan nyalogatja magát. Hypoallergén kutyatápot kap (Brit) és almát jutalomfalatnak, mert az a kedvence. Kinti-benti kutya. Segítségét kérem, hogy hogyan tovább? Lehet-e ezt műteni vagy milyen egyéb megoldást tudna javasolni? Kétségbe vagyok esve, az állapota egyre rosszabb.
  Köszönöm, ha válaszol.
  Tisztelettel: Lányi Judit

 5. Tisztelt Doktor úr!
  Tacskó kutyánkról január elején hasi daganatot távolítottak el. A műtét és a lábadozás jól sikerült, egyetlen infúziót kapott a kutya, mert későn kezdett enni-inni. Varratszedés előtt pár nappal a kutya jobb oldala “megnyilt”, az orvos elmondása alapján gennyes bőrgyulladása lett valamelyik injekció/infúzió miatt. Ekkora letelt a 2 hét és a varratok eltávolításra kerültek és az állatorvos azt tanácsolta , hogy hagyjuk a kutyának nyalogatni és tisztán tartani a területet, mivel a seb nem zárható. Hyperol oldatos lemosást és Kék Lukacs kenőcsöt kell használnunk. A probléma az, hogy nem látjuk a javulást, a seb csak növekedett eddig, az elmúlt napokban egy nagyobb felvált rész lepottyant neki. Folytatjuk a kezelést folyamatosan, de tudunk-e még többet tenni a gyógyulásért?
  A kutya közérzete egyébként jó, anyagcseréje a megszokott! Nagyon borzasztó a látvány és sajnáljuk a kutyát, elbizonytalanodtunk, hogy ez meddig tart még!
  Segítségét előre is köszönjük!

  • Kedves Andrea! Sajnos ez egy óriási kiterjedésű bőr és kötőszövet elhalás. Valószinüleg az immungyengeség is közrejátszott, hogy ennyire erőteljes gyulladás képződött. Tartós kezelésre lesz szükség, mire ez az elhalás behegged és pótlódik, szőr valószinüleg már a képződött sarjszöveten sem fog nőni. Helyileg Cytovet kapszulából készített oldatot javaslok öblítésre, továbbá ezt a linket ha megnyitja talál egy gyógyszerész leírását felfekvéses sebek tartós kezeléséről, ez már több esetben bevált állatorvosi gyakorlatban is: https://hirudoterpia.wordpress.com/2017/07/09/sebkezeles-hihetetlen/ üdv dr. molnar

 6. Tisztelt Doktor Úr,
  Pontosítani szeretném az előbbi kérdésemhez az adagolást . A cseppekből és a puffból napi 2x 1 adagot kap a mopszunk.
  Üdvözlettel

 7. Tisztelt Doktor Úr,
  9 és fél éves mopsz kutyusunkat január elején kezdődő Cauda Equina Syndrome-vel diagnosztizálták Győrben, amit január 5-én egy CT vizsgálat is megerősített.
  Rögtön megrendeltük neki a Mozgásszervi II csomagot és azóta rendszeresen kapja. 7.5 kg, így Cartilage napi 1 kapszula, Bone Strength napi 1 kapszula, Skelevet napi 2×1 tabletta, Krill Omega napi 1 puff, Renovet napi 1 csepp, Kingvet napi 1 csepp adagolásban kapja. Kb 2 hét után javulást észleltünk, biztosabb lett a mozgása. De most pont a 4.hét után ma újra húzza a hátsó lábait, bepisil, mint a kezelés előtt. Étvágya, kedve jó. Emeljük esetleg az adagot? Az állatorvosunk “műtétpárti “, de mi nem szeretnénk kockáztatni. 9 nap múlva kell újra kontrollra mennünk.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Kedves Kata! Nem volt malami amit kapott és idézhette elő a visszaesést? Oltás, kulancs elleni kezelés, szintetikus gyógyszer stb.? Ha nem volt akkor menjen tovább a II. csomaggal a kezelés , javúlni fog a kutya újra, ez csak egy átmeneti visszaesés lehetett, bár ez nem jellemző a csomaggal elért tapasztalataim alapján. Talán a dózist megemelheti, mert kissé alul dozírozza és nem napi 1x hanam minimum kétszer, de inkább 3 részletben kellene adagolni. üdv dr. molnar

   • Tisztelt Doktor Úr,
    Köszönöm szépen a gyors választ.
    Semmilyen oltást nem kapott mostanában, kullancs sem csípte meg.
    Karsivan 50 mg tablettát szed még a mopszunk, napi felet és quamatel minit napi 1 db-ot.
    Üdvözlettel

 8. Tisztelt Doktor úr!
  10 hónapos csivava keverék kan kutyámat ivartalaníttatuk 2 hete. A kutya sebét leégették, fertőtlenítették, védőgallért kapott. De sebét nem varrták össze. Tegnap, mivel letelt a 14 nap levettük a kutyáról a védőgallért. Sebéről lepiszkálta a varrt és picit vérzett is neki. Visszaraktuk rá a gallért, mert a sebe nem gyógyult még össze, látszik a nyílt seb így, hogy leszedte egy részén a varrt. Nem gyulladt, nem vörös körülötte. Ilyenkor lehet kezelni valamivel, hogy gyorsabb legyen a sebgyógyulás? Esetleg Octenisept sebfertőtlenítővel? Érdemes lehet még összevarratni a sebet? Korábbi kutyáimnál az állatorvos mindig összevarrta én ilyennel még nem találkoztam. Mit javasolna, így még maradjon a kutyán a gallér akár további 2 hétig is?
  Csatolok képet.
  Köszönettel: Mártonné Katalin

  • Kedves Katalin! Az ivartalanítás után ritkán begyullad a műtéti seb és akkor hosszabb sebgyógyulással számolhatunk. Jobb ha kibírja még egy ideig a gallérral, hogy a kutya nyalogatása ki ne nyissa még jobban a sebet. Vigye azért vissza a műtétet végző kollégához is, megmutatni. Javaslom az Imunovet cseppet alkalmazni erre a gyulladt sebre. Üdv Dr.Molnar

 9. Tisztelt Doktor úr! Szeretnék segítséget kérni, van egy 4 éves ivaros csivavám, 1éve agyvérzést kapott és agyhártya gyulladása volt, amit nem kullancs okozott, csináltak vérvételt, de csak annyit tudtunk meg hogy a probléma neurológiai, kapott infúziókat és szteroidot, elég szépen helyre jött, azóta is szedünk napi 1szem neuromultivit et és fél tabletta Karsivan-t, viszont november végén észre vettük hogy a bal hátsó lábára kezd lebénulni, majd rohamosan a jobb hátsó lába is, egyik reggel már nem tudott lábra állni, ekkor olvasgattam a neten és megrendeltem a Energyvet mozgásszervi csomag 2 est, 1,5hét után javulás állt be, nagyon örültünk, és újra lábra tudott állni, de örömünk nem tartott sokáig mert 1héttel ezelőtt újra leromlott az állapota , a jobb hátsó felét már nem tudja felemelni, csak vonszolja magát, és néha a bal elülső lábacskája is beremeg. Alig 3 kilogramm, de most kicsit fogyott, úgy olvastam az oldalukon csak fél adag gyógyszert adjak neki 5kg – ig, nem tudom hogy ez reális e, vagy növeljem az adagot, esetleg valami más gyógyszert adjak e neki? Nagyon elkeseredtem, köszönöm szépen ha válaszol. Üdvözlettel Szlovákiából Szilvia és csődör 🐶

  • Kedves Szilvia! Ezek a bénulásos tünetek valóban agyi történések következménye lehet. Hasznos lenne ha megtudnánk nem volt e valamilyen hatás pl. toxikus ami most az állapot újabb romlásához vezetett. Nem kapott oltást, parazita elleni kezelést mostanában? A mozgásszervi csomagot továbbra is javaslom alkalmazni, de ne növelje a dózist, nem lesz jobb hatása, mint ami az előírttal van. De az agyi folyamatok támogatására még a Görcsös csomag is hasznos lehetne neki. Üdv Dr.Molnar

   • Köszönöm szépen a gyors választ, de igen beadták neki a kötelező éves oltást, van esetleg mód a javulásra? Nagyon aggódok hogy ezzel sokat ártottak neki, megrendeljük azt a csomagot is, és egyben minden gyógyszert továbbra is azzal együtt adagoljuk? Köszönöm 🙂

    • Kedves Szilvia! Ez esetben inkább a méregtelenítő csomagunkat alkalmazzák a mozgásszervi mellett. Meglátják majd mire lesz elég. Azután jöhet majd a görcsös csomag. Üdv Dr.Molnar

 10. Tisztelt Allatorvos úr!
  Májusban lett volna a sárhegyi kutyám 12 éves.
  Minden előzmény nélkül egy reggelre elpusztult
  A kedvenc kutyám. Fehér nyálkás hab volt a szája körül érdeklődnék, hogy esetleg mérgezés áldozata lehetett?
  Üdvözlettel. Tibor

  • Kedves Tibor! A fehér hab a szájból szívelégtelenség, tüdővizenyő esetén fordulhat elő. Ezek mérgezéskor, szívtágulatkor, epilepszia stb. esetén vezethetnek az állat pusztulásához. Vígasztalódást kívánok. Dr.Molnar

 11. Jò napot
  Szabò Annamària vagyok
  Tacskòm lebènült mùlt hèt vasàrnap
  Hèfőtöl kapta a szteroid injekciòt,ès a millgammàt
  Semni vàltozàs..Most szombattòl tablettàba kapja napi 1x fèl
  Nem tudom,hogy làbra fog e àllni…
  Jövő hèttől viszem gyògytornàra
  A segìtsègèt szeretnèm kèrni
  Olvastam körmi esetèrōl,ami 3 hèt alatt rendbe jött,beszèltem is a gazdival,ès önt tanàcsolta
  Köszönöm

   • Kedves Molnàr Gàbor
    Köszönöm gyors vàlaszàt,ès megrendeltem a bènulàs 2 es csomagot…
    Bizom benne hasznàlni fog…
    Az a kèrdèsem amig a csomag nem èrkezik meg
    adjam neki a szteroid tbl 2x fèl
    Millgammàt
    Este 1x valami gyomorvèdōt kell meg adni neki…
    Köszönöm vàlaszàt

    • Kedves Annamária! Nem lesz szükség másra mint a csomagban lévő kiegészítőkre. Ha elveszi a szteroidet azt fokozatosan csökkentve az adagot tegye. A B vitaminok mehetnek amíg el nem fogy. Gyomorvédőre nincs szüksége. Üdv Dr.Molnar

    • Kedves Doktor úr
     Csatolom Dundika pénteki laborjat. Ahol csináltak azt mondták rég nem látták ilyet pláne nem egy 16 éves pincsi kiskutyatol. A Nyíregyházi kórházban elégge mellefogtak mert csak majdaganatos helyezték a hangsúlyt a mozgasszervi problémákkal nem foglalkoztak. Cytovetet szedi továbbra is de Kingvet cseppek tol liheg egyik ismerősöm szerint mert vmelyik gyógynövény viszi a vernyomasat. Melyik készítményt tudna ajánlani Ön ami adhato 16 éves kiskutyank? Első két lábára nem tud raallni orrán támaszkodik elsorvadt az izma? Csatolok röntgen képet is

     • Kedves Gabriella! Talán woobler szindroma van a háttérben. Javaslom a mozgásszervi csomag II. használatát , de vegye ki belőle a Kingvetet ha úgy érzi nem jó neki. Ha liheg egy szer után a kutya az nem azt jelenti, hogy fel ment a vérnyomása, hanem csak anynit, hgy a vérkeringése aktívabb lett, ami nem hogy ártana, hanem használhat főleg egy izomsorvadásos esetnél. Üdv Dr.Molnar

 12. Tisztelt Doktor Úr !

  11 hetes maltipoo kan kölyökkutyánknak pár napja laza a széklete , és mindig van pár csepp ami nyákos .
  Szàraz tápot és konzervet eszik kombináltan .
  4 napja kapta első kombinált oltását , utána 1 napig nagyon gyenge volt , sírt ha hozzáértünk.
  Utána jelentkezett nála ez a fajta széklet .
  Mitől lehet ez ? Mit javasolna a Doktor Úr?

  Köszönettel!!

 13. Tisztelt Doktor Úr!

  A cicámat tegnap műtötték állcsont töréssel (alsó-felső, plusz az arccsontok is törtek), valamint a nyelvét is összevarrták több helyen. A doktor úr azt mondta, még aznap elkezdhet enni, inni. Inni ma próbált, kevés sikerrel, ennivalót viszont nem fogad el, pedig éhes. A kedvenc étele kibontására lelkesen reagált, bevette a szájába, majd kiejtette a falatot, és otthagyta az ennivalót. Fecskendővel próbálom óvatosan etetni, de kilöki a falatot. Hogyan tudnám az étkezést elősegíteni? Próbáltam konzervet összelapítani, pépesen adni, konzerv szaftot is, de semmi. Meddig várjak, hogy nem eszik? Meddig nem lesz gond ebből? A nyelve esetleg elhalhat? Elég esetlenül mozgatja. Tisztálkodni minimálisan próbált.
  Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

  • Kedves Angelika! Egy ilyen trauma után több nap szükséges, hogy a sérülések és a műtét okozta fájdalmakat kissé kiheverje a cica szervezete, addig nem várható tőle, hogy a fájdalomtól enni fog. Próbáljon neki folyékony eledelt, pl. húslevest adni, azt talán elkezdi lefetyelni, így aztán egy pár napot átvészelve már talán a pépes ételeket is elfogadja majd. Meg fog gyógyulni, de időre van szüksége és addig ilyen praktikákkal tud neki segíteni. Üdv Dr.Molnar

 14. Tisztelt Doktor úr ,

  egy 3 hónapos cane corso kiskutya miatt írok önnek. Az összes oltást megkapta. 4 napja lázas, levert, már nem eszik, nem iszik. Az első napon elvittük orvoshoz , azóta csak romlik az állapota. Meloxydil-t kapott, és a vélhetően DSRA diagnózist. Tegnap kapott infúziot, Szteroidot, antibiotikumot ,vért vettek tőle, es genetikai tesztet kértünk. Fájdalmasak az izületei és a gerince. Nagyon levert, gyenge. Most is lázas, 40,4, Tegnap óta egy kissé szűnt az egész testes forróság, a hasa nagyon forró a füle hideg. Kérdezni szeretném, hogy van-e a termékek között ami tudna segíteni, javítani a jelenlegi állapotán, illetve hosszabb távon, ha ezt túléljük.
  Köszönöm válaszát , üdvözlettel Kazai Eszter

  • Kedves Eszter! Az utolsó oltás beadása után mennyivel jelenztkezett a láz? Kullancs ellen megelőzésre nem adtak valamit a kutyának? Üdv Dr.Molnar

   • Tisztelt Doktor úr,

    Kullancs ellen nem kapott még semmit, utolsó oltását január 3-án kapta, veszettség ellen. Vérképében a CRP emelkedett, 200-as. Minden más rendben.
    Láza változatlan.
    Üdv,
    Kazai Eszter

    • Kedves Eszter! A magas lázat ezek szerint fertőzés okozhatja, a CRP igen magas értéke is erre utal. De annak a hátterében immungyengeség állhat. A lázat az Imunovettel tudja kezelni, mellette egy méregtelenítő csomag lenne hasznos. Üdv Dr.molnar

     • Kedves Doktor úr
      Csatolom a múlt heti röntgen képet Dundikarol. Nagyon köszönjük eddigi segítséget a szinte tökéletes laborja az Energyvet készítmény érdeme 16 évesen. Várjuk véleményét melyik készítmény allitana öt tálra igaz tud menni de billeg elesik. Olyan amelyik nem befolyásolja a vernyomasat

     • Nagyon erőteljes kinövések vannak a nyaki csigolyákon, melyek előidézhették a tünetek kialajulását. Ha segít a csomag, akkor is hosszú kezelésre kell felkészülni.

     • Tisztelt Állatorvos!

      Van egy 8 éves yorkim, kisfiú. Olyan szinten felhergeli magát dolgokon (például átjár egy cica a kertünkbe, és ha meglátja vége van), hogy nagyon liheg, földig lóg a nyelve, rettentő ideges. Mit lehetne ez ellen tenni vagy mivel lehetne kezelni ezt az idegességet? A cicát nem zárhatom ki a kertből, nem lehet ugye sehogy sem… De attól félek egyszer a kiskutyám rosszul lesz. Válaszát előre is köszönöm!

     • Kedves Edina! Ez a kutya vérmérsékletének a kérdése. Olyan mintha arra kérne, hogy az oroszlánja ne támadja meg az antilopot. Próbálhatja adni neki az Etovet+Relax &Balanve kombinációt, de szelíd kutya akkor sem válik belőle ha cicát lát. Üdv Dr.Molnar

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés