Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban.

GÖRGESSEN AZ OLDAL LEGALJÁRA ÉS AZ OTT TALÁLHATÓ KERETBE BEÍRVA TUDJA A KÉRDÉSÉT FELTENNI.

FONTOS! A feltett kérdését a rendszer számomra megjeleníti és amikor válaszolok rá akkor teszi közzé a rendszer a  honlapon a feltett kérdését is. Vagyis a kérdés feltevése után nem látja a kérdését a honlapon, csak azután ha válaszoltam rá. 

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében, amennyiben úgy látja, hogy a kérdés megválaszolásában hasznos információt nyújt számomra:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

Kérem, hogy amennyiben videót szeretne megosztani, töltse fel a Youtube-ra, vagy más video megosztó oldalra, és másolja be a video linkjét. Köszönöm.

15 915 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor úr!
  Az lenne a kérdésem, hogy az egyik lány kecském nem eszik és nagyon lefogyott, nincsenek külső sérülései és nem is lázas. Már mindent megpróbáltam, de nem lett jobban. Esetleg a Doktor Úr nem tudja hogy mi baja lehet?

 2. Tisztelt Doktor Úr!

  A németjuhász kutyámnál überreiter szindrómát állapítottak meg.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön melyik tablettát-cseppet tudná ajánlani erre a betegségre?

  Előre is nagyon szépen köszönöm!
  Üdvözlettel: Liliána

  • Kedves Liliána! Az autoimmun betegségek napjaink egyre gyakoribb betegségcsoportja. Főként a tartósan fennálló gyulladások hosszú távú és nem oktani kezelésének a következményeként fejlődik ki. Ezáltal a szervezet kimerül antioxidánsokban, vitaminokban, esszenciális zsírsavakban és felhalmozódnak a toxikus anyagcsere és vegyi anyag termékek a szervezetben. Ezek károsítják a testi sejteket és az immunrendszer idegennek ismeri fel azokat. Hozzájárul a kialakulásához az un. lyukas bél szindróma, amelynek következtében több aminosavból álló un. peptidek szívódnak fel a véráramba, amelyre az immunrendszer ellenanyag termeléssel reagál, mivel azokat idegennek ismeri fel. Azonban több olyan felszívódó peptid van, amely hasonló aminosav struktúrákat tartalmaz, mint a szervezet saját sejtjei, hormonjai és az immunrendszer a saját testi sejteket, hormonokat is idegennek ismeri föl. Így azok is károsítva lesznek az immunsejtek és immunglobulinok által. Ez különböző területeken fejlődik ki a szervezetben, így más és más kórképekhez vezet. Így pl. Autoimmun ízület-, vékonybél-, vastagbél-, prosztata-, bőr-, máj-, vese-, pajzsmirigy-, hasnyálmirigy-, kötőhártya-, szem-, stb. gyulladások. A bél emésztés normalizálása, a hasznos, jótékony bélflóra helyreállítása, a gyulladások természetes szerekkel való eredményes kezelése, a toxinok megkötése, az immunrendszer egyensúlyának helyreállítása és az immunsejtek tápanyag igényének a biztosítása vezethet el a gyógyuláshoz. Ezt segítik a javasolt készítmények: Általánosan használható kombináció a szivárgó bél szindróma kezeléséhez: EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex, STOMACH & BOWEL, REGAVET, BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION komplex, CHITOSAN vagy a Kutya, macska hasmenés, hányás, székrekedés, bűzmirigy gyulladás, pajzsmirigy alul és túlműködés kiegészítő kezelésére csomag. Továbbáa szaruhártya öblítésére a Cytovet kapszulából készült oldat: Szemészeti gyulladások, kötőhártya gyulladás, szaruhártyafekély (hígított, oldott formában 100 ml forralt víz/ 1 kapszula tartalma). üdv dr. molnar

 3. Tisztelt Doktor Úr!
  E héten kedden vettem észre, hogy a kutyámnak a jobb hátsó mancsán, nincs rajta szőr vagy csak alig, de ezt láthatja is majd a mellékelt fotókon. Nem sántít rajta, csak minimálisan ha fut.
  A kérdésem az lenne, hogy mi történhetett? Sose történt még ilyen vele az elmúlt több mint egy éve alatt.

  • Kedves Éva! Valószinüleg ebben az időszakban megjelenő toklász fúródhatott a kutyus ujjának bőre alá és ez okozza a fájdalmat, ami az irritált terület folyamatos nyalására készteti a kutyát. Vigye el megmutatni kollégához, ha még ott van a bemeneti nyílás közelében a toklász akkor azt kis eséllyel de talán ki lehet venni egy steril csipesszel. Alkalmazzon a gyógyszertárban kapható silicea C30 szerből naponta 1 golyót, egy héten át, amely segíthet a szervezetnek kiüríteni a bőr alatt meghúzódó idegen anyagot. Üdv Dr.Molnar

 4. Kedves Doktor Úr!
  4 éves mopsz kislány kutyusomnál kezdödő porckorong sérvet diagnosztizáltak kb egy hónapja. Végig szedte az orvos által felírt gyógyszert. Utána el kezdük neki adni a Bone strength & joint protection complexet. Nagyon szépen javúlt az állapota 30 napig szedte, most pár hetet kihagytunk neki és megint látni, hogy egy kicsit lassabban mozog, nem ugrál és futkározik annyit. Az lenne a kérdésem, hogy ennél a készítménynél kell- e bizonyos időt kihagyni vagy szedheti folyamatosan?
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel: Ildikó

  • Kedves Ildikó! Igen, 3-4 hét után javasolt minden termékünkkel 3-5 nap szünetet tartani, hogy a hatóanyagok a legjobban kifejthessék a hatásukat. Továbá javaslom, hogy ne csak az egy terméket használja ösnmagában, hanem a mozgásszervi csomagot, melynek tvábbi készítményei is támogatják a gyógyulást és együtt fejtik ki legjobban hatásukat. Üdv Dr.Molnar

   • Köszönöm szépen! Azt hittem legalább egy hónapot ki kell hagyni a készítményből, de akkor most már folytatjuk az adagolást.
    Szép napot!
    Üdv: Ildikó

 5. Tisztelt Doktor Úr!
  Az lenne a kérdésem, hogy idős törpenyúlnak adhatóak-e a termékek. Konkrétan a Multivit Mega C Complexről lenne szó.
  Köszönettel
  Szigetvári Klára

 6. Kedves Doktor Úr!
  Sok megjárt rendelő,orvos ,és félrekezelés után, kiderült a 3 éves Boston terrieremről ,hogy autoimmun beteg (nem termel könnycseppeket),állandó kezelés alatt áll(kötőhártya állandó váladékozását kezelik elidelt és hyprot kap) fél éve most már jelentősebb javulás észlelhető,kevesebb váladék a szemében,de közben ennek eredményeképp szemfekély gyulladása is volt,amiből úgy néz ki meggyógyult,legalábbis jól reagált a kapott készítményekre.Semmiféle szteroidot nem kap,ezt a szemorvos sem engedi.
  Az előzménye a bélből indulhatott ki a megfigyeléseimből kiindulva(piros bőrfelszín ,állandó nyalogatás,fül viszketése, rázása,alhasi pigmentáció)bár ezt minden orvosnak jeleztem,el is végeztek minden vizsgálatot,de csak a lép megnagyobbodásra kaptam azt a reakciót ,hogy ne etessem a kutyát nyers hússal,ne adjak neki csirkét, inkább kevés fehérjét ,és sok köretet,így ajánlották a pet chef ételeit(ezt eszi most is,de nem vagyok meggyőződve róla,hogy jól teszem).
  Egy hete megrendeltem ezeket a készítményeket LIVER DETox, LIVER SUPPORT TMG ,Stomach Digestive Helper , Stomach & Bowel, EMÉSZTŐ ENZIM & PROBIOTIKUM , KRILL OMEGA D3+K2, MULTIVIT MEGA “C ” ,tegnap még rendeltem hozzá CYTOVET ,IMUNOVET ,FYTOVET , EPIVET az olvasottak alapján.
  A kérdésem az,hogy használhatom-e mindegyiket, vagy csak bizonyos termékeket. A gyomra biztosan nem jó ,mert ugyan javult a helyzet az étel változtatással,de még előfordul visszaöklendezés,szőrhullás ,viszketés,láb nyalás.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Kata

  • Kedves Kata! Igen jól gondolja, a tartós bélproblémák a bajok kiindulási pontja. Jól választotta a készítményeket. Mindegyik felsorolt készítménytalkalmazhatja egyidejű szedéssel, kivéve a sampont, természetesen. Tartós alkalmazásra lesz szükségeük, a beiktatandó szünetekkel kezeljen. Üdv Dr.Molnar

 7. Tisztelt Doktor Úr!
  Van egy 4 èves francia bulldog kutyánk vasárnap reggel hirtelen lebènult,ki hívtuk az ügyeletes állatorvos adott neki szteroid injekciót amin nem vettünk èszre változást.
  Majd hètfőn el vittük az állatklinikára ott kapott további injekciót ès gyógyszereket
  Most kap fájdalom csillapítót szteroid gyógyszert gyomor vèdőt illetve milgammát
  Èves oltásai rendben ètvágya van inni iszik a kèrdèsem az lenne hogy ezektől a gyógyszerektől mennyi idő múlva láthatunk javulást? Mikor szèklete van olyan mintha már az izmok mozognának közben
  Köszönöm a választ

  • Kedves Renáta! Esete válogatja, de a leggyakoribbakat írom. A mozgásszervi csomag alkalmazása után már van egy héten belül is javulás, de a leggyakoribb a 2 héten belüli látványos változás. De voltak olyan betegeim is amelyek 3-4 hónap után jöttek helyre a teljes bénulási tünetekből. Üdv Dr.Molnar

 8. Tisztelt Doktor Úr!

  15 éves chow-chow, gennyes méhgyulladással kezelt (Alizin) kutyusomnak erős hasmenést van. Dia dog tabletta és Probilcol H paszta és Normaflore rendszeres szedése mellett. Időnként hőemelkedése van, 5. napja Kesium injekciót kap egyéb kiegészítő kezelés mellett. Immunovet, Annovet, Kingvet Multi Mega C komplex-et is szed. 3 napig oxitocin injekciót is kapott, a gyanú arra terelődött a hasmenés okán. Elhagyásával kicsit javult a helyzet majd ismét felerősödótt. Örömmel venném javaslatát, h mit adhatok neki. Táplálkozás főtt rizs és főtt csirkemell. 1 hét után jött vissza az étvágya de sajnos a hasmenés elveszi az erejét.
  Köszönettel: Hné Lilla

  • Kedves Lilla! Az alkalmazott “A” betüvel kezdődő gyógyszer erős hatású. Mellékhatása lehet a hasmenés és sok egyébb tünet, melyeket a gyógyszer leírásában tud beazonosítani. E mellett nehéz természetes hatóanyagú készítményekkel segíteni rajta. Amikor az elhagyják akkor lehet normalizálódásra számítani. Akkor az Emésztőenzimek Probiotikum komplex, Liver Detox, Cytovet, Multivit megac, Liver support TMG kombinációval tud eredményt elérni. Lázas esetben az Imunovetet is adgolja 1-2 héten át. Nagy dózisban 3×3 csepp 10 ttkg-onként. Üdv dr. molnar

 9. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 12 éves golden retriever kutyám.
  Amikor fekvésből megindul, előfordul, hogy a hátsó lábai összecsuklanak.
  A járásán is látszik, hogy a hátsó részével gond van.
  Többször nyalogatja, amikor összecsuklik.
  Illetve már fél éve a fekvőhelyén maga alá kakil, a bundája így abszolút nem tiszta.
  Azon kezdek gondolkodni, hogy így jobb lenne elaltatni.
  Szeretem, de így is rossz látni.
  Altassam el?

  Üdvözlettel!

  • Kedves Tibor! Ezek a tünetek, porckorongsérv, csípő diszplázia, gerinc csigolya disztrófia, ízület gyulladás, degeneratív gerincvelő elfajulás okán lehetnek. Segíteni kell rajta, az elaltatás nem megfelelő választás ebben az állapotban különösen nem. Ez a csomag az első 4 betegség csoporton segíteni szokott, az 5. esetébenleleassátja a romlást.Ezt javaslom tartós alkalmazásra és a járulékos tünetek ( bevizelés, kakilás állandó takarítását, hogy ne romoljon e miatt a helyzet tovább és legyen ideje a készítményeknek kifejteni a hatásukat. https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-mozgasszervi-es-gerinc-csomag-i-uj/ Üdv Dr.Molnar

 10. Kedves Doktor úr!

  A sziámi macskánk 10 éves elmúlt és sokszor előfordult, hogy kihányta a kapott tápot és jelenleg ott tartunk hogy hiába a sok hipoallergén táp, mind a két szeme körül hullik a szőr illetve piros és viszket neki a bőre több helyen a testén, ezáltal képes volt véresre kaparni a füle mögött vagy az állát. 🙁

  Végső elkeseredésemben még hátha tud Doktor úr valami ötletet mivel lenne érdemes javítani a helyzeten, végső esetben kénytelenek leszünk el altatni szegényt, nem szeretnénk hogy tovább szenvedjen.

 11. Tisztelt Doktor úr!
  1 hete vettük észre, hogy a macskánk pupillájánál nem stimmel valami. Mintha lenne benne valamil. Ez néha vándorol, van hogy egyáltalán nem látszik..
  Mi lehet ez? Érdemes elvinni sima állatorvoshoz vagy ehhez speckóbb szakember kell?
  Köszönöm válaszát!
  üdv, László

  • Kedves László! Valószinüleg az elülső szem csarnokban egy korábbi gyulladás nyomaként egy úszó homály képződött. Ez komoly látászavart nem oko és tartósan még fel is szívódhat. A májat érdemes támogatni és méregteleníteni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/meregtelenites-tamogatasara-szolgalo-csomag/ ; helyileg pedig a szemet öblögetni ezzel, így : CYTOVET, Szemészeti gyulladások, kötőhártya gyulladás, szaruhártyafekély (hígított, oldott formában 100 ml forralt víz/ 1 kapszula tartalma) üdv dr. molnar

 12. Tisztelt Doktor Úr!
  Azt hiszem, hogy rossz helyre ment a kérdésem, így próbálkozom újra. Elnézést a kellemetlenségért!
  9 éves kutyusunknál rákot diagnosztizáltak. Az állatorvos szerint a lábán levő daganat a nyirokcsomóiban áttéteket képzett, így nem sokat tud érte tenni. Az amputációt vetette fel, de nem javasolta, mert az áttéteken sajnos az sem segít. A kutyusnak a nagy púpon kívül semmi gondja nem volt, azonban a mintavétel óta rohamosan romlik az állapota. Nem/nehezen kel fel, órákig egy helyben fekszik, nyűgösebbé vált. A kedve jó, ugat, eszik, iszik, viszont nagyon el vagyunk keseredve, tehetetlennek érezzük magunkat, nehezen tudjuk elfogadni a tényeket. Szeretnénk a Doktor úr segítségét kérni, tudna javasolni valamit, amitől a közérzete javulhat, ami segítene neki ebben a helyzetben bármilyen formában?
  Segítségét előre is köszönjük!
  Tisztelettel :
  Molnár Anna

 13. Kedves Doktor Úr!

  Pár hete írtam Önnek, miszerint 11 éves border collie kutyusunknál több hasi daganatot találtak … azóta több orvosnál voltunk. Végül onkológus állapította meg az epeúti daganatot.
  A daganatos csomagot adjuk neki egy hónapja. Jó a kedve és szerintünk sokkal jobban érzi magát, hála Önnek. Viszont az a daganat az egész májat érinti a citológia szerint. Vérképe jó, vesék jók stb.. tüdő tiszta.
  A héten kapunk kemoterápiás gyógyszereket amiket egyáltalán nem jó érzéssel adnék neki … sőt. Cukorbeteg is ami természetesen a látást is tönkre tette. Le van nagyon fogyva
  főtt ételt kap de már azon gondolkodom, hogy nyers etetésre térjünk át… vagy nem tudom. Imádjuk és nem adjuk fel!
  Esetleg van olyan termék amit még adhatunk neki az Önök termékei között?
  Köszönöm, megtisztelő válaszát!

  • Kedves Adrienn! Azt írja, hogy sokkal jobban van a kutya mint volt. Miért változtatnának a természetes alapanyagú, további károsodást biztosan nem okozó hatóanyagok alkalmazásán. Egy daganatos állapot az nem gyógyul meg pár hét alatt. Egy erős hatású szer csak ronthatna az állapotán. Ugye nem adtak neki rovarölő szereket ebben az állapotban? üdv dr. molnar

 14. Tisztelt Doktor Úr!

  Érdeklődnék, hogy az időscsomag termékei egy 40kg németjuhásznak mennyi ideig lehet elég ?
  11 éves és minket is elért a hátsórész nehézkes használata felkelléskor ( gyengeség , izomsorvadás!? ) illetve a járása sem már a régi ,ha arról van szó fut meg minden ( még mindig nagyon játéko és labdabolond 😀 ,de a le-felkellés már néha nehézkes neki (nyilván a hideg időben csak fokozódik ) !

  Köszönettel:
  Plank Mihály

  • Kedves Mihály! Kb. egy hónapos adag. De ha a mozgásával vannak csak gondok akkor a Mozgásszervi csomag I. is tökéletes választás. Üdv Dr.Molnar

 15. Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
  A segítségét szeretném kérni mielőbb, ne haragudjon ezért. Van egy nagyon beteg kicsi cicánk (10-11 hetes), akit befogadtuk a testvérével együtt. Sajnos ő már ezek szerint betegen jött, szombaton a legnagyobb cicánk (3 van) adott vért neki, tehát a kicsinek transzfúziója volt.. Kaptunk most egy vérképet, amit nem tudunk értelmezni de a SOTE-n most nem veszik fel a telefont. Kérem nézze meg, mert nagyon aggódunk.
  Köszönöm Babucs Edit

  • Kedves Edit! Sajnos nem jött át semilyen melléklet. Másolja ki a leletet és közvetlenül írja be ide. Üdv Dr.Molnar

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés