Az Energyvet állatorvosa, Dr. Molnár Gábor Miklós szívesen válaszol bármilyen kérdésre a kedvencével kapcsolatban.

Állatorvosi szaktanácsadás

Kérdése van a napi gondozással, tartással, balesetekkel kapcsolatosan? Esetleg gyakori vagy ritka állatbetegségeket tapasztal a kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenésről, azok kezelési módjáról, lehetőségeiről? Az állatorvos válaszol rovatomban lehetőséget biztosítok, hogy az Önt érdeklő kérdésre a lehetőségekhez képest szakszerű választ adok.

Nagy segítséget jelent a válaszom összeállításában, ha az alábbi információkat megadja a kérdésében:

 • Az állat faja, neme, kora. Fontos információ, hogy az állat ivartalanított vagy ivaros. Amennyiben ivartalanított, kérem adja meg az ivartalanítás időpontját is.
 • Az állat testtömege
 • Az állat táplálási formája. Száraz táp, konzerv, házi koszt főve vagy nyersen és ezek aránya. Szénhidrát dús ételek aránya a diétában.
 • Emésztési zavarok jelentkezése az állat életének bármeny időszakában (hányás, hasmenés, székrekedés)
 • Bőr, fül, bűzmirigy gyulladás előfordulása
 • Az eddig végzett kezelések leírása
 • A külső élősködök ellen végzett megelőző és terápiás kezelések felsorolása, az alkalmazott szerek megnevezése.
 • Az elvégzett védőoltások megadása az utolsó egy éven belül
 • Bármely gyulladás csökkentő vagy szteroid vagy inzulin készítmény adagolása
 • Az állat életében elvégzett műtétek felsorolása
 • Esetleges allergiás hajlam vagy gyógyszerérzékenység.

Milyen jellegű kérdésekre kaphat választ az állatorvos válaszol rovatban?

 • Kedvencemnek bizonyos tünetei, mely betegségre utalnak?
 • Mit tegyek, ha  hány a kedvencem?
 • Hogyan állíthatom le a kutyám hasmenését?
 • Mi a legjobb diéta a cukorbeteg állatom etetésére?
 • Mi a helyzet az ízületi gyulladással járó testmozgással?
 • Mi az igazság az otthoni főzött állateledelről?
 • Milyen élelmiszerek egészségesek kedvencemnek?
 • Milyen élelmiszereket kell a kutyámnak elkerülnie?
 • Milyen gyakran kell etetnem a kutyámat, macskámat?
 • Vajon milyen étel mennyiségre van valóban szüksége kedvenceidnek?
 • Hogyan kezdhetek bele egy speciális diétába?
 • Vannak-e élelmiszerek mérgezőek a háziállatok számára?
 • Hogyan készíthetek házi készítésű étrendet?
 • Hogyan adagolhatom megfelelően a házi készítésű étrendet kedvencem számára?
 • A fűszerek biztonságosak-e a háziállatok számára?
 • Minden típusú betegségre vonatkozó kérdésére?
 • és sok más kérdésre.
 • Állatorvos válaszol rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

 

3 189 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor Úr !
  Havanese fiu kutyusunk 13 éves 3,5 kg nem ivartalanitott. Tavaly novemberben ultrahangos vizsgálaton megállapitották , hogy előrehaladott
  szivelégtelensége van (mitralis endocardosis és regurgitatio ) . Gyógyszerei vetmedin ,cardalis furosemid, qumatel, panangin.
  Sokat köhög , 3 hónappal ezelőtt egy köhögési fulladási roham alkalmával kapott prednisolont. Utána nem akart enni lefogyott.
  A főtt sertés és marha hustól hányt, amivel addig nem volt probléma. A szteroid óta ugy látom, hogy rossz az emésztése konzervet adunk neki , válogat
  nem akar enni, ha többet eszik akkor fokozódik a köhögése és ugy csinál mintha hányni szeretne, de nem tud, utána napokig alig eszik. 3 héttel ezelőtt
  kapott antibiotikum injekciót 9 napig , a köhögése nagymértékben csökkent és az étvágya javult. Prebicant kapott. ahogy vége lett az antibiotikum
  kurának többet evett és ujra elkezdett köhögni és hányingere lett, nem akar enni és fogy. Kapott prednisolont ujra , amitől csak kicsit javult a köhögéses állapota. Ugy látom a kutyuson , hogy a rossz állapotának nagyobb része az emésztésével függ össze. A prebican nem oldotta meg.
  Jelen pillanatban napi fél prednisolont is kell kapnia. Kérdésem az lenne, hogy az antibiotikum adását amitől jobb volt az állapota lehet-e ujra adni
  hosszabb ideig, és az emésztésére az Emésztőenzim & probiotikum komplexet szedhetné -e , illetve ez megoldaná- e az emésztési problémákat.
  Vérképében a vesefunkciója jó, az ALKP U/l érték magas 463 . Válaszát nagyon szépen köszönöm.

  • Kedves Ildikó! Az emésztésre sajnos minden szedett szintetikus gyógyszernek lehet hatása. A gyomorsav termelés csökkentés is kétélű, sokszor gátolhatja is a megfelelő gyomortartalom előkészítést az emésztésre. Olyan sokrétű a gyógykezelése amihez én nem szívesen javasolnék más megoldást, mert csak zavar lesz a vége. Több féle módszert ilyen bonyolult esetekben nem célszerű összekeverni. Így azt javaslom a kezelő orvosukkal jussanak tovább az esetleges további kezelések, vagy változtatások ügyében. Üdv Dr. Molnár

 2. Kedves Doktor Úr.
  12 éves vizslám mozgása 2 hete nagyon megváltozott. Hàtsó lábai elgyengültek, gyakran összecsuklottak. Mindennek neki megy, lábait furán rakja egymás után. Az első helyen, ahol megnézték, úgy gondolták cauda equina szindróma. Erre egy hétig napi 1 db prednisolont kapott, valamint napi 2 millgamma kapszulát. Ezen kívül apto-flexet. Javulás hiányában egy hét után napi 5 tablettát kapott egy hétig a szteroidból, melyet ma kezdünk el csökkenteni. Ma voltunk röntgenen, az orvos szerint nem érdemes műteni, mert több helyen olyan meszesedés vtan, hogy nehéz megállapítani, pontosan mi okozza a dolgot. Kaptunk cimalgex tablettát, a szteroid után ezt kedi kapni. Mit gondol, van olyan készítmény, ami segítnetne a várható bénulás idejéz későbbre tolni?
  Köszönettel: Dóri

 3. Tisztelt Doktor Úr!Gerinc problémás ivartalanított francia bulldogunkkal 5 hónapig nyerseztünk,de egyre súrúbben kezdett öklendezni és egyre csak fogyott.12.5kg-ról 9.70kr-ra fogyott.Az utolsó 1hétben már fél kg-mot egy hét alatt.A napi adagja 350gr volt.de mindig éhes volt és öklendezett.Vérkép rendben,széklet rendben volt Epehólyag 30%-át kitöltő besűrűsödött epe van.Urzofalkott kapott 3 hétig.Vissza álltunk tápra,azóta/1 hónapja/visszahízott 70dkg-ot.Az öklendezései is már kevesebbszer fordul elő.Nem volt hasmenése,hányása amitől fogyhatott volna.Az utolsó habos hányás volt fű evés után.Később mintha görcsölt volna a hasa,kedvetlen lett.Az orvos megvizsgálta és a szívverése is olyan lassú volt mint egy nagytestű kutyáé.Ellátta /fájdalomcsillapító-gyulladás csökkentő,vitamin injekció/és 10 napig klion antibiotikum.Azóta már jól van.Kérdésem az lenne,hogy regavet cseppet szedhet-e,hogy az emésztése rendbe jöjjön .Lehet,hogy a nyers étrend miatt történt és nem birja?Ilyen lehet? Válaszát előre is köszönöm:Tamás

  • Kedves Tamás! Sajnos azok a kutyák, akiknek emésztőenzim és gyomorsav termelési rendellenességük van azok a nyers ételt nehezebben emésztik meg és sokszor meg sem emésztik, ami az ön által is említett tartós emésztési zavarokhoz vezethet. Ezeknél a kutyáknál a gyomorfal és a bélfal tartós gyulladása olyan idült megvastagodásokathozott létre ami az emésztőnedvek termelésének tartós csökkenését eredményezik. Ezeknek az állatoknak látszólag jobb a főzött étel, mert azzal a kevesebb enzim jobban elboldogul. De ez csak ideig óráig jobb, mivel azok meg a főtt állapotuk miatt nem adnak teljes értékű ellátást a kutya szervezetének és a tartósító szereik további terhelést jelentenek az amúgy is gyenge bélflórának.
   A Regavet cseppet természetesen haszonnal szedheti. Üdv dr. Molnár

 4. Tisztelt Dr. Úr!
  Gismo yorki fiú kutyusom (10 éves, 3,6 kg súlyú) 2019. januárjában laborvizsgálat után a Samylin large breed májvédő regeneráló kapszulát kapta, a vizsgálat előtt és jelenleg is fennáll egy felfúvódás a kutyusnál, folyamatosan kemény a hasfala, valamint januárban volt a kutyusnak fogkő levétele, mert nagyon-nagyon rossz volt a szájszaga, szinte rohadt a hátsó foga, amit ki is húztak. Azonban a kutyusnak továbbra is igen erős szájszaga van, a foghúzás helye rendben van, gyógyult.
  Tisztelettel kérem, ajánljon a kutyusnak energyvet terméket a májvédelemre, felfúvódásra (kemény hasfal) és a szájszagra.
  Köszönettel:
  Vass Krisztina

 5. Tisztelt Doktor Úr!

  Két és fél éves ivartalanított fiú cica aki 5 hónaposan lett ivartalanítva és egy éve át lett műtve a stuvid kristályok miatt “lánycicává”. Kristályok ugyan nem voltak a műtét előtt de állandóan begyulladt a húgycsöve és nem tudott pisilni ezért döntöttek az átoperálás mellett az orvosok. Azt mondták, hogy soha többet nem fog előfordulni, hogy nem tud pisilni a cica, ennek ellenére két-három havonta előfordul, hogy ki-be jár az alomba mert pisilési ingere van, mindenhova pisil a lakásba, jön-megy egész nap és közbe nyafog ilyenkor véres a vizelete. Ő csak benti cica. Amikor észre veszem azonnal viszem orvoshoz, kap szurit meg itthonra gyógyszert és pár nap után abba marad. Erre a problémára szeretnék hosszútávon megoldást találni. Mit javasol Doktor Úr?

  Előre is köszönöm!

  Rónai Angelika

  • Kedves Angelika! Sajnos az elvégzett”megoldás” a húgykőképződésre nem adott megoldást és így a probléma önmagától nem fog rendeződni. Kérem első lépésben vizsgálja, mérje meg a vizelet pH-ját és küldje el. Ezt egy tesztpapírcsíkkal is meg tudja tenni. Üdv Dr. Molnár

 6. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy másfél éves lány cicám. Hét hónapos korában lett ivartalanítva. A hasán a műtéthez leborotvált területen azóta sem nőtt vissza a szőr, valamint észrevettem, hogy a mellkasán, a lábai belső részén is csupasz lett. A napokban pedig már az egyik hátsó combján is felfedeztem szőrritkulást. Más jellegű probléma nincs a cicával. Jó étvágyú, játékos, jó súlyban van, ami szőr rajta van az jó minőségű, szép fényes. Ő kinti-benti cica. Van még kettő másik cica is vele azoknál ilyen problémát nem tapasztaltam. Mindegyik ugyanazt is eszi. Szeretném megkérdezni, hogy melyik Energyvet terméket javasolja a további szőrhullás megakadályozására.

  Másik kérdésem: Van egy 15 hónapos Berni pásztorunk akinek a széklete a mai napig nem állt be. Próbáltunk már mindent. Gabona és glutén mentes tápot, rizs mentes tápot, probiotikumot, volt széklet bevizsgálás negatív eredménnyel. Nem hasmenésnek mondanám mert van szilárd végtermék is de mindig van ilyen lágyabb pudingos állagú is. Esetleg erre a problémára is tudna javasolni valamit? Mindkét esetben ha az adagolást is megírná azt megköszönném! A Berni kb. 40-50 kg.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Rónai Angelika

 7. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy másfél éves lány cicám. 7 hónaposan lett ivartalanítva. A műtéthez leborotvált területen azóta sem nőtt vissza a szőr. Észrevettem, hogy a hasa, a mellkasa, a lábai belső oldala is elkezdett csupaszodni és most már a hátsó lábának a külső combján is látok szőrritkulást. Szeretném megkérdezni, hogy melyik Energyvet terméket javasolja használni erre a problémára.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:

  Rónai Angelika

  • Kedves Angelika! Egyértelműen szőrzet növekedési probléma okozhatja a problémát. A Bone Strength & Joint protection, Fytovet, Multivit Mega C és a Krill Omeg aD 3 készítmények kombinált alkalmazása lehet a megoldás a problémáikra. Üdv dr. Molnár

 8. Tisztelt Doktor Ùr!
  7 èves 2 kg -os yorkim lègcsökolapszusra szedi, a Kingvet,Skelevet, es a Bone Stenght protection kapszulàt, a röntgent felvètelen az àllapitottàk meg hogy a lègcsöve kevèsbè, valòszinüleg a hörgökkel lehet a gond, mert minden nap csinàlja ezt a furcsa hörgös tüneteket màr 3 honapja adom neki az energyvet termèkeket ezek mellè mèg a ventolin befùjò sprayt irtàk fel neki, a kèrdèsem az lenne hogy havonta 4nap szünetet tartok az adagolàsban az ùgy megfelelö? Illetve a dobozàra az van irva hogy felbontàstol szàmotva 3 hònapig jò, nekem màr eltelt a 3 hònap de mèg mindig van mindböl elèg sok mivel napi 1-et adok a Protectionbòl illetve a Skelevetböl is ,A protection kapszulàban a por össze àllt kemènnyè igy màr nincs por àllaga , tehàt ettöl függetlenül adhatom neki tovàbbra is amig elnem fogy??
  Kovàcs Kitti

  • Kedves Kitti! A leírásban a szigorú hatósági szabályok vannak rögzítve. Normális tárolás mellett addig használhatja míg el nem fogy. Fontos hogy mindig zárja be a csomagolást légmentesen az alkalmazási idők között. Igen havonta 4 nap szünete tartva tartósan adagolhatja a készítményeket. Üdv dr. Molnár

 9. Tisztelt Doktor Úr!
  11 éves, ivartalanitott szuka boxer kutyánknak epolusok vannak az ínyén Sajnos egyre több. Egyébként egészséges , emésztése , étvágya rendben. Szeretnénk természetes készítményekkel segíteni ezen a problémáján, valamint támogatni a szervezetét az öregedés lassításában .Kérem az ajánlott készítményeket. Elöre is köszönöm. Üdvözlettel Andrea

  • Kedves Andrea! Javaslom az Emésztőenzimek & Probiotikum komplex, a Krill Omega D3 K2 gél, A Multivit mega C komplex kombinált alkalmazását, legalább 3 hónapon keresztül. helyileg pedig az imunovet cseppel ecsetelje az ínyén lévő elváltozásokat. Küldjön kérem képet a mostani állapotáról. Üdv Dr. Molnár

 10. Keverék tacskó kiskutyám 7 és fél éves mai napon a hátsó fele lebénult. Sajnos már 4 éve van porckorongsérve. Milyen szereket tudna ajánlani doktor úr? Az előzőekben olvastam hogy KINGVET, FYTOVET, RENOVET, SKELEVET termékeket ad a kutyusának ugyanilyen probléma esetén.Kérem mielőbbi válaszát. Köszönöm szépen

 11. Tisztelt Doktor úr!
  5éves tacskónk egyik pillanatról a másikra lebénult, 3nap múlva már el is kezdtük neki adni a következő szereket: Kingvet, Fytovet, Renovet valamint a Bone strength & Joint protection. Ma megrendeltem hozzá a Skelevet-et is. Holnaptól azt is adjuk. Az lenne a kérdésem hogy milyen mennyiségben adjuk neki? 7kg a súlya kb

   • Kedves Molnár Dr Úr!
    Van egy bolognese kisfiú kutyusom, aki 03.14-én műtéten esett át. Sajnos kutyatámadás áldozata lett,és a nyakán nagyon csúnya “mélyreható,harapott, szakított, roncsolt sebek, izomsérülések keletkeztek. A nyak bőre 60 %-ban elvált a bőr alatti kötőszövettől. A nyelőcső és a légcső nem sérült. Továbbá a hátsó lábán és a herezacskóján is sérülés érte. Műtét során sebszélek kialakítása után sebtoialett, drainage, castratio történt.” Idéztem a kórlapon szereplő leírást.
    Nem akarták megműteni, elaltatást /eutanáziát/ javasoltak a rossz kórjóslat miatt,de én kértem adjunk szegénykémnek esélyt,és történjen meg a műtét.
    Sikeresen megtörtént a műtét este, és másnap haza is engedték mert jól volt. Itthon evett ivott mindennap. De pisilni kakilni nem láttam. Hétfőn megvolt a drain eltávolítás. Az állatkórházban mondtam hogy nem pisilt, az orvosa azt mondta lehet azért mert csak egyszer vasárnap vittem ki az udvatra,és valamilyen nyomásos módszerrel kézzel nyomta kia pisijét tegnap. Elég sok volt.
    Ma reggel is evett ivott bevette az antibiotikumokat, a gyulladáscsökkentőket,és az epilepszia gyógyszereit /seveneletta,b1 vitamin/, probiotikum, de ma sem pisilt kakilt eddig. Ki is vittem,hátha az a baj akkor, hogy bent van, de kint sem pisilt. Letettem,de csak elbujt egy védett helyre.Eddig amugy bent is pisilt, kakált,ha nem volt lehetőség kimennie éppen. Egyébként sokat pihenget, alszik, ha fent van figyelgeti ami zajlik körülötte. Túl sokat nem mozog, csak az agyon megy át egyik helyről a másikra.
    Az orvosa továbbra sem bizakodó, tegnap felvázolta félő hogy belső gennyesedés állhat fent, ami szétnyílhatná a sebeket,meg leválhatnak elhalhatnak a szövetek, májkárosodás is kialakulhat a súlyos sebek miatt stb. Azt szeretném megkérdezni,hogy Dr Úr hogyan látja, és melyik készitményt vagy készítményeket ajánlaná Dr Úr a kiskutyámnak minderre. Nagyon szeretném, ha meggyógyulna. Nem szeretném elveszíteni…
    Meg ez a pisilés kakilás hiánya is aggaszt.
    Elnézést,hogy ilyen hosszasan irtam,de minden információ szerettem volna megadni.
    Előre is nagyon köszönöm a gyors választ! Hogy minél hamarabb rendelni tudja,és adni neki a javasolt készítményt.

    • Kedves Anita! A kutyus kezelésére a gyors szöveti regeneráció elősegítésére a Bone Strength & Joint protection, a Multivit Mega C, az Imunovet csepp külsőleg és egy sebgyógyító csepp kombinációja válik be legjobban. Ezeket javaslom alkalmazni. A kutyus a sokkos állaporton és az altatás okozta stresszen ha túl jut remélhetően rendeződni fognak a vizelet ürítéssel kapcsolatos tünetei. Üdv Dr. Molnár

 12. Tisztelt Doktorúr!
  Van egy nagyon rossz sorsú kutya egy kis faluban, szeretném megmenteni, befogadom.
  A kutya làbai nagyon deformàltak, első pillantàsra arra gondoltam hogy eltörtek neki és rosszul forrt össze, a “gazdài” àllitjâk hogy igy született.
  Létezik hogy igazat mondanak? Természetesen ez nem befolyàsol a döntésemben, mindenképp elhozom a kutyust!

 13. Tisztelt Doktor Úr!
  Törpe tacsim áprilisban lesz 10 éves. Tavaly jelentkezett nála, hogy a kis hátsó lábán a “könyöknél” bedagadt, bevizesedett. Nagyon sokat fekszik ezen az oldalán, kikopott ott a szőr, talán lehet, hogy meg is ütötte. Voltunk vele többször orvosnál, lekezelték, azt mondták, hogy lehet, műtét lesz a vége. Ekkor találtam rá a Skelevetre, amit a közösségi oldalon egy gazdi nagyon ajánlott. Megrendeltem, már a második 3 hetes kúrát csináljuk, a kis lába teljesen rendben van. Ennek nagyon örülök! Csak az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet adni folyamatosan a kiskutyának, úgy, hogy 3 hét után tartunk 1 hét szünetet?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Sz. Katalin

  • Kedves Katalin! Örülök a javulásnak. Bármeddig adhatja 3 hét adás után 3-7 nap szünet váltogatással. Üdv Dr. Molnár

   • Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönjük szépen! Közben barátnőmnek is ajánlottam, neki van egy 14 éves golden retrivere, rosszak az izületei. Már el is kezdte az adagolását, szintén látható a javulás, viszont hasmenése van. Az állatorvos azt ajánlotta, hogy próbáljon az étrendjén valtoztatni, van esetleg valami tanácsa, ha ennek ellenére marad a hasmenés?
    Köszönettel: Sz. Katalin

 14. Tisztelt Doktor Úr!

  Tanácsát szeretném kérni!
  15 éves ivartalanított keverék szuka kutyám bepisil.
  Ivartalanítás ideje: 2006 december
  első bepisilés 2018 tavasz——- kezelés :Ovestin /problémára hatásos, ugyanakkor nagyon rossz fizikai állapotot okozott/
  Kb: 1 hónapig kapta. Abbahagytam, bepisilés mostanáig nem volt, most újra. Nem szeretném gyógyszerekkel tömni.
  Segítő tanácsát előre is köszönöm Szöllősi Györgyi

  • Tisztelt Doktorúr!
   Kaptunk egy 5 hónapos németjuhász kölyköt,törzskönyves diszpláziamentes szülőktöl.
   A probléma az, hogy a bal hátsó tappancsa deformált, csak két ujja van és csak fél tappancsa.
   Azt mondta a gazdája, csak szépséghiba
   Nem is volt feltűnő, de ahogy sokat szaladgált, sántítani kezdett és nehézkesen megy.
   Félek hogy később az izületei bánják és romlani fog az állapota
   Mit tegyünk?

 15. Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
  Van egy 1 éves kan (ívartalnított) Dogo Canariom .  Pár napja mikor kergetőzött a másik kutyámmal egyszer csak összeesett. Még 1 perce se voltunk kint már rohantak is…Pár kör után…megállt…mintha nem kapna levegőt, hörgött…majd összeesett. Mikor feküdt mélyet és nagyokat lélegzett és riadalmat láttam a szemében….száját próbáltam szétfeszíteni ,de már akart felkellni. Max 1 percig feküdhetett…felpattant majd akart menni játszani tovább. Gyorsan bevittem őket…majd a klinikára siettem vele. Ott vettek tőle vért…és a szívét röntgenezték. Vérképe nagyon jó….szívére azt mondta a Doktornő ,hogy túl nagy….de ,hogy többet megtudjon állapítani a szívről…ultrahangos vizsgálatra is szükség van. Aznap estére kaptunk időpontot….ahol semmit rendellenességet nem találtak, minden mükődik ahogyan kell…ez a Doktornő azt mondta ,hogy nagyobb a szíve az átlagnál mivel nagy kutyáról van szó (74cm marmagasság, 63kg).
  Örültem is meg nem is…hisz még mindig nem értettem mi lehet a baja.
  Az utóbbi napokban nem engedtem össze a 2 kutyát (csak a lakásban) , sétálni, udvaron gyakorolni, játszani külön voltam velük. Séta során is futott, kint az udvaron is….de nem azzal az eszeveszett tempóval mint mikor kergetik egymást….minden rendbe volt vele…nem fuldoklott…
  Gondoltam megint hagyhatom őket picit játszani…kiértünk a kertbe…megint nagy örömmel kezdtek bele a közös játékba…majd a nagy rohangálás után megint megtörtént…úgyan az a procedúra…fuldoklás, majd elfeküdt…megint kb. Fél percet feküdt…majd felállt…pisilt 1et és akart menni játszani mintha mise történt volna.
  Ezt leszámítva minden rendbe vele…tehát viselkedése…étvágya változatlan. Nincs túl terhelve….jól, sokat alszik…mint eddig. Nem tudom most hogyan tovább…ha nem a szíve akkor mi lehet a gond ? Milyen vizsgálatokat kéne még rajta elvégezni ?
  Most megint külön járok velük ki…mert egyedül nincs az a nagy rohangászás…de ez így akkor sem állapot ,hogy sosem játszhatnak már kint együtt.
  Kétségbe esésembe már itt interneten is mindent végig kutattam…..majd ezt találtam :

  “Ájulás kutya esetén

  Ájulásról akkor beszélünk, amikor az agy vérellátása valamilyen okból zavart szenved. Ez legtöbbször hirtelen, minden előzmény nélkül alakul ki, és csak rövid ideig tart. Kutyákban az önfeledt játék, szaladgálás során előfordulhat, hogy a párhuzamosan a nyak két oldalán futó két nagy artéria közül az egyik egy pillanatra elnyomódik. Ekkor kevesebb artériás vér (kevesebb oxigén) jut el az agyba, aminek következménye az ájulás. A probléma hamar rendeződik, az állat visszanyeri eszméletét….”

  Önnek erről mi a véleménye ? Elképzelhető , hogy a kutyám egészséges és ez állhat az ájulás hátterében?

  Előre is köszönöm a a válaszát,
  Üdv. Egy aggódó gazdi

  • Kedves Szilvia! Szerintem az időleges agyi oxigénhiány állhat az ájulások hátterében. Nekem a szívelégtelenség a gyanús, ebből is a dilataciós kardiomiopátia. Kérem küldje el a szívultrahang eredményét aztán javaslok kezelési irányt. Üdv dr. Molnár

 16. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 1éves,ivaros kan Bolognese kutyusom.
  Hetente 1-2-szer éjszaka sárga habosat hányik,hányás előtt nagyokat nyeldes..Nappal soha semmi probléma nincs vele.
  Reggel és este Dado hipoallergén tápot kap kb 4hete..délután kevés főtt ételt,nyúlat,rizst,zöldségeket..széklete rendben,vidám,jó étvágyú,mozgékony kutyus..
  4 orvosnál voltunk,szerintük ez nem kóros..
  Az egyikük adott neki Lipex hasnyálmirigy enzimet,akkor kb 3hétig nem hányt..
  Az enzimet nem kapja már,az éjszakai hányások viszont újra vannak.
  Szíveskedjen tanácsot adni,hogy hogyan és mivel tudnék a kutyuson segíteni?
  Válaszát köszönöm!

  Üdvözlettel:Baranyainé Nagy Zsuzsann

   • Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm gyors és egyben megnyugtató válaszát..
    Megrendeltem a csomagot,az adagolásról kérhetek Öntől segítséget?
    Előre is köszönöm!

    Üdvözlettel:Baranyainé Nagy Zsuzsanna

     • Tisztelt Doktor ÚR!

      A megrendelt termékeket a kutyusom kapja..
      Tegnap elkészült a vérvizsgálat eredménye is.
      Állatorvosunk szerint minden rendben van,de én mégsem vagyok nyugodt.
      Szeretném kikérni Doktor Úr véleményét is az eredményt illetően.
      Ha lenne szíves megnézni,akkor kérem írja meg,legyen szíves,hogy hova küldhetném el az eredményt,előre is köszönöm!

      Tisztelettel:BAranyainé NAgy Zsuzsanna

     • Kedves Zsuzsanna! Időközben megtalálta az email címemet és elküldte a laboreredményt oda is, amire ott válaszoltam. Üdv dr.Molnár

 17. Végignéztem a hozzászólásokat, de nem ezen kívül nem találok másikat. Megkérem a Doktor Úrat, legyen kedves bemásolni ez alá a válaszát!
  Nagyon köszönöm a segítséget!
  Üdv.:
  L. Zsuzsanna

 18. Kedves Doktor úr!
  Idős, 10 éves cocker spániel kutyusunk bal első lábára sántít. Bár a röntgen felvételen jól látható elváltozás nem mutatkozik, a több éves lépcsőzés miatt ízületi ficam, ízületi szalagok megnyúlása valószínűsíthető. Több esetben észrevettük már, hogy a számára csúszós kőpadlón állva tkicsit remeg a bal első lába. Korábban néhányszor előfordult lépcsőzés vagy séta közbeni hirtelen mozdulatnál, hogy fájdalmasan felsírt. Jelenleg a napi háromszori sétához rugalmas fáslival tekerjük be a bal mancs feletti kb 10 cm-es részt, a csukló ízületnél viszonylag szorosra. Bár a lépcsőn jelenleg a láb kímélése miatt többnyire ölben visszük le és föl, mégis kialakulhat időnként rövidebb-hosszabb ideig tartó gyulladás és az ezzel járó fájdalom. (Pár hete mancs felett tenyérre tenyérrel masszírozás szerűen megszorítva az alsó lábszárát felnyikkant). Fájdalomcsillapításhoz eddig ASPRINT gyógynövény keveréket kapott az ételével együtt és és rendszeresen adunk neki a testsúlyához igazítva porc és ízület erősítőt8 (eddig: YUMOVE Dog, K9 FullFlex, NEO-K9+), de szeretnénk fásli alatt valamilyen fájdalomcsillapító kenőccsel is segíteni neki. Tudna-e ajánlani, hosszabb ideig folyamatosan alkalmazható balzsamot, elsősorban nem vény kötelest. Ehhez kapcsolódva kérdezem, hogy az embereknél bevált HillVital, ízületi és reumás panaszoknál bevált, bőrön át felszívódó hatóanyagokat tartalmazó Maximum vagy fájdalomcsillapításra alkalmas SALIKORT Extra balzsam Kutyáknál használható-e, hozhat-e eredményt?

 19. T. Doktor Úr!
  Leírtam az esetünket, hogy tanácsot kérjek az alkalmazandó termékekkel kapcsolatban. Most nem látom. Milyen módon tudom megkeresni?
  Köszönöm
  Tisztelettel:
  L. Zsuzsanna

   • Kedves Doktor úr!
    Sajnos nem találom a másik hozzászólásom. Nem tudom mi lehet a gond 🙁

    • Itt küldöm újra a válaszom?
     Kedves Zsuzsanna! Igen, amennyiben porc, csont vagy szalag problémák állnak a betegség hátterében akkor jó eséllyel fog javulni a kutya. A két szerünkkel is sok kiválló gyógyulást értünk el, de a legjobb tapasztalatunk ezekre a problémákra az alábbi csomagunkkal van: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mozgasszervi-es-gerincproblemak-kiegeszito-kezelesere/ Ezt javaslom 3+3 hónapig kombinációban alkalmazni. Üdv Dr. Molnár

     • Tisztelt Doktor Úr!
      Köszönöm a segítőkészségét!
      Tegnap megrendeltem a Skelevet és Kyngvet termékek mellé a Renovet és Bone Strength & Joint Protection Complex termékeket.
      Remélem azért így is segíteni fog, hogy hiányzik a gél.
      Tisztelettel:
      L. Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés