Hogyan alkalmazzuk a készítményeket?

A cseppeket közvetlenül a szájba kell beadni egy cseppszámlálóval. Viszonylag kis mennyiségek kerülnek beadásra, így például egy macska esetén a mancsára is cseppentheti az adagot, amit le fog nyalni a tisztálkodása során. Amikor nagyobb állatokat kell kezelni, a folyadékot felszívhatja egy tű nélküli fecskendőbe (amely bármely gyógyszertárban, vagy egészségügyi termékeket árusító boltban beszerezhető) és bejuttathatja az állat szájába a fogak között. Ha az állat túl agresszív, javasolt a terméket a kedvenc eledelére juttatni, vagy összekeverni az eledellel. Az állatok intelligensebbek annál, mint amit általában gondolunk róluk, ezért még a kedvenc ételüket is át fogják kutatni. Emiatt érdemes az állatnak előbb a készítmény nélküli eledelt odaadni és csak utána a termékkel összekevertet. Ettől függetlenül az állatok nagy része hozzászokik az alkalmazott Energyvet készítményhez és gyakran még ők igénylik azt.

A Fytovet készítményt lehetőleg az ivóvízbe kell keverni, de megfelelő az ételbe történő beadás vagy a közvetlen szájba csepegtetés is ( töményen vagy vízzel hígítva is ) Érzékeny mnacskéáknél nyálzást válthat ki, mint minden keserű és/vagy savanyú anyag. Az ivóvízben adás esetében az állatnak először egy kis mennyiségű vizet kell adni, hogy biztosítható legyen a Fytovet megfelelő dózisának bejuttatása és csak ezt követően adjon bőséges mennyiségű vizet (ad libitum). A zselatinkapszulákat ugyanúgy kell beadni, mint a hagyományos tablettát. Helyezze a kapszulát a szájba a lehető legmélyebbre és győződjön meg róla tapintással, hogy lenyelte-e az állat. Javasolt előtte benedvesíteni a kapszulát a könnyebb lenyelés elősegítése érdekében. Ugyanakkor az előzőekben leírtaknak megfelelően óvatosabb és megfelelőbb módja a kapszula bejuttatásának, ha elrejti azt az állat kedvenc eledelébe.

Ebben az esetben javasolt először a kapszula nélküli eledelt odaadni, majd rögtön utána azt, amiben elrejtette a kapszulát. Ügyeljen arra, hogy az állat ne lássa, hogy elrejti a kapszulát az eledelben! Ne becsülje alá az állatait!

Kisállatok esetén nem adható be az egész kapszula, ezért egy rövid ideig lágyítsa meg a zselatinos kapszulát vízben, majd vágja le a végét egy késsel, vagy szúrja ki egy tűvel és az ujjaival préselje ki a kapszula szükséges mennyiségű tartalmát az állat eledelébe, vagy kedvenc ételébe. A Cytovet kapszulák felnyithatók és a tartalmukat vízbe kell önteni, melyet ezután az ivóvízbe kell keverni. 1 kg-nál kisebb tömegű állatoknak is be lehet adni napi egy Cytovet kapszulát, az egyetlen korlátozó tényező az lehet, hogy az állat képes-e lenyelni a kapszulát.

Az Imunovet és a gyógynövény koncentrátumok adagolása különleges instrukciókat igényel, mivel fanyar ízük van és emiatt nehezebb lehet bejuttatni. Megfelelő megoldás lehet egy szirup elkészítése, melyet nem lehet közvetlenül legyártani, ugyanis az Imunovet-nek jótékony hatása van a külső sebek gyógyulására és egy szirup eleve meggátolná az ilyen formájú alkalmazását a készítménynek. Készítsen 1:1 arányú, vízből és cukorból álló sűrű szirupot vagy mézet és juttassa bele a kívánt számú Imunovet cseppet. 1 ml szirupba vagy mézbe 2 csepp Imunovet-et vagy gyógynövény koncentrátumot kell juttatni. Az állat nagyságától függően a szirupot ml értékek szerint (egy tű nélküli fecskendővel szájon át), vagy cseppekben kell bejuttatni. Ideális esetben friss szirupot kell készíteni, vagy fel kell forralni és a zárt üvegben kell tartani az esetleges későbbi használat céljára.

Kutyák kezelése Energyvet és Supreme Immunity készítményekkel:

Valamennyi Supreme Immunity kapszulás készítmény kapszulája kibontható és por formájában is beadható illetve hozzákeverhető kedvenc ételhez, folyadékhoz és úgy beadható. A kutyák többsége előszeretettel fogyasztana édes dolgokat / persze a gondos gazda nem ad magas glikémiás indexű szénhidrátokat ebének, de betegség idején ez alól felmentést adhatunk /. Ezt felhasználva adhatjuk a keserű cseppjeinket mézbe keverve. Ha nincs méz, akkor répacukor szirupot is készíthetünk helyette.
Vagy mézes vízbe, lekvárba keverhetjük a cseppeket vagy a kapszulák tartalmát.
Vagy májkrémbe „belecsomagoljuk” a kapszulákat és így szívesen lenyelik a legrafináltabb ebek is.
Egyes kutyák annyira megszeretik a készítményeket, hogy amikor meglátják a szerek üvegét, akkor a szájukat nyalják, úgy várják, hiába keserű a csepp. De azért nem minden kutya van ezzel így.

Van lehetőség az alábbi kutyák és macskák számára is igen kellemes ízű port is rendelni és azzal keverni a kapszulák tartalmát, mely az ételüket is megízesíti és kedvezőbben elfogadják vele a szokatlan ízeket: YUMMY PET Táplálék ízesítő

Amikor már minden fent felsorolt módszert megpróbáltunk, akkor a kis testű ( 10 ttkg alatti) kutyáknál a mini kapszulás ( “4” méretű kapszula Zselatin kapszula az egyszerűbb gyógyszer beadáshoz) vagy normál méretű “0” kapszulás módszert igénybe vehetjük. Ez különösen érzékeny, vagy amikor már minden más módszert elutasító vagy terminális állapotban lévő nagy beteg állatokon kerül szóba. Ilyenkor kis vagy normál méretű zselatin kapszulába cseppentjük és szórjuk a beadandó cseppeket és porokat, majd csipesszel vagy rugalmas végű kapszula beadóval ( Kapszula beadó ) beadjuk a betegnek. Ezzel az ellenállás mértéke jelentősen csökkenthető és biztonságosan , sérülés okozás veszélye nélkül beadhatjuk a szükséges kiegészítőket. Itt található a kapszula beadó használatáról egy you tube videoklip, melynek hossza 1 perc 50 mp:

Ha akarjuk, akkor a macskánál javasolt módszereket is használhatjuk kutyáknál.

Macskák kezelése Energyvet és Supreme Immunity készítményekkel:

Valamennyi Supreme Immunity kapszulás készítmény kapszulája kibontható és por formájában is beadható illetve hozzákeverhető kedvenc ételhez, folyadékhoz és úgy beadható. Amelyik macska szereti a tejszínt annak abba is keverhetünk készítményt, vagy mézes tejszínt is használhatunk. Vannak macskák, amelyek a kapszulás készítményeket por formájában a szokásos ételükre szórva is elfogyasztják.

FIGYELEM! Sok cica a keserű vagy fanyar ízű ételt nem fogyasztja el, vagy még is beadva így nekik erős nyálzással és prüszköléssel reagálnak rá. Nekik az alábbi videón is bemutatott kis kapszulás beadási módszert kell választani.

Jó lehetőség még – a magától nem táplálkozó macskáknak is – nyers húsból készített pépbe keverni a szükséges készítményeket. Amelyeket fecskendőből beadhatunk a kedvenceknek.

Van lehetőség az alábbi – macskák számára igen kellemes ízű – port is rendelni és azzal keverni a kapszulák tartalmát, mely az ételüket is megízesíti és kedvezőbben elfogadják vele a szokatlan ízeket: YUMMY PET Táplálék ízesítő

Amikor már minden fent felsorolt módszert megpróbáltunk, akkor a mini kapszulás ( “4” méretű kapszula Zselatin kapszula az egyszerűbb gyógyszer beadáshoz ) módszert igénybe vehetjük. Ez különösen érzékeny, vagy amikor már minden más módszert elutasító vagy terminális állapotban lévő nagy beteg állatokon kerül szóba. Ilyenkor kis méretű zselatin kapszulába cseppentjük és szórjuk a beadandó cseppeket és porokat, majd csipesszel vagy rugalmas végű kapszula beadóval ( Kapszula beadó ) beadjuk a betegnek. Ezzel az ellenállás mértéke jelentősen csökkenthető és biztonságosan, sérülés okozás veszélye nélkül beadhatjuk a szükséges kiegészítőket.

Mit tegyek, ha az állatorvosomnál nem érhetők el az Energyvet készítmények?

Kapszula beadó

2000 Ft

YUMMY PET

5000 Ft

Zselatin kapszula- Nagy méretű”0″

1500 Ft

Zselatin kapszula-Kis méretű “4”

1500 Ft