A kennelköhögést a kutyáknál száraz, libagágogás szerű köhögés jellemzi, levegő útján köhögéssel és tüsszögéssel, valamint orr érintkezéssel kutyáról kutyára terjedő betegség. A macskákra nem jellemző, ők inkább tüsszögnek, orrfolyásuk és kötőhártya váladékozásuk van. A kutyák kennelköhögését vírusok és szövődményt okozó baktériumok váltják ki, de a hátterükben immunrendszeri gyengeség áll, szinte minden esetben. A légcsövet és a nagyobb hörgőket érinti.
Így kennelköhögés esetén a hatékony megelőzés méregtelenítésből, a kezelés pedig a bélflóra regenerálásból és a sejtes immunitás erősítéséből áll. A stressz állapotok immungyengítő hatásának elkerülése is lényeges, ami az állatok túlzsúfolt tartásának elkerüléséből áll. Vagyis nem csak a higiéniai okok megsértése áll a háttérben.

Köhögés

A kórokozók által okozott és az allergiás kórképeknél megjelenő  gyulladások következtében megjelenő köhögés kezelésére természetes alternatívát kínálnak az alábbi javasolt szerek: Fő szerek: VIROVET, IMUNOVET, KINGVET További hasznos szerek: GYNEVET További információk: – A köhögés okai és kezelési lehetőségei kutyáknál, macskáknál – Fertőzések Kutya és macska köhögés A kutyák köhögése gyakorta jelentkező feltűnő tünet a gazdik…