Ez sajnos nagyon sok gazdinak a problémája és több oldalról kell kezelni. Ebben az esetben először ki kell zárni vagy eredményesen kezelni először, minden olyan külső parazitás ( bolha, rühatka, demodex ) fertőzést amely okozhatja a tüneteket. Ha ez megtörtént akkor lesznek csak eredményesek az alábbi kezelési procedurák.

A probléma a környezetből a rengeteg vegyi anyag terhelésből ered, amelyek a bélcsatorna normális baktérium flóráját felborítják. Ez pedig az immunrendszer sejtes aktivitását lelassítja, helyette a humoralis válasz felerősödik. Ez vezet az allergiákhoz, ami különböző – a szervezetnek valójában nem káros, fehérje természetű – anyagok elleni túlzott ellenanyag termeléssel valósul meg. Ez okozza a tüneteket.

A megoldás is ezekből következik. Ami sok területen megközelíthető:
1. Ki kell iktatni minden lehetséges módon a szervezetbe kerülő idegen anyagokat, különösen a szintetikus tartósítószereket, amelyek minden száraz eleségnek részét képezik.
2. Ki kell iktatni minden vegyi anyagot, amit a kutyára, kenünk különböző okokkal…
3. Vissza kell állítani a bél természetes flóráját ( EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex, IMUNOVET csepp és a PROBIOVET kapszula)
4. A viszketést részben okozó, már a szervezetben lévő testidegen anyagokat el kell távolítani a szervezetből.(CYTOVET)
5. A máj és a vese működését támogatni kell, hogy hatékonyabban el tudja távolítani a méreganyagokat.(REGAVET).
6. Meg kell adni az immunrendszernek a működéséhez szükséges anyagokat, vitaminok (MULTIVIT MEGA C, KRILL OMEGA D3K2 gél, OMEGAVET), nyomelemek (FYTOVET), hogy az enzimek jól tudjanak működni, ez minden egyéb betegséget is megelőz.
7. A kálcium anyagcserét normalizálni mely az allergiák elleni kezelés alfája (BONE STRENGTH & JOINT protection komplex, SKELEVET).
8. A sejtes immunválaszt aktiválni (VIROVET, MULTIVIT MEGA C, KRILL OMEGA D3K2 gél).
9. A bőrön lévő gyulladásos anyagcseretermékeket-mely a viszketést fokozza- kíméletesen eltávolítani és nyugtatni az irritált bőrt. E mellett az esetleges bakteriális, gombás és parazitás felülfertőzéseket is kezelni (EPIVET gyógysampon).

Tapasztalataim szerint egy hosszabb folyamat eredménye a teljes gyógyulás és az elért eredményeket fenn is kell tartani, mert visszaesés is bekövetkezhet. Ezek mind hozzájárulnak a gyógyuláshoz, azért írtam le, hogy lássa, mennyi mindenre kell figyelnie, nem azért, hogy mindent alkalmazzon egyszerre. Általában a kezelés indulásakor a Bőrgyulladás csomag szerei  lennének kezdésnek fontosak.

Dr. Molnár Gábor Miklós

Akció!

Bőrbetegségek (8)

allergiák csomag

52020 Ft

A csomag tartalma: 1 db Multivit Mega C, 1 db Stomach&Bowel, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Skin Support, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Epivet, 1db Virovet, 1db Pet coat support

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel