cuki kuty 12A gyomorfekélyt és a savasnak látszó hányást tapasztalataim szerint nem gyomorsav túltengés, hanem éppen annak hiánya okozza.
Oka a helytelen táplálási szokások és a nem kutyáknak való étrend okozza. Amelyet a savcsökkentő szerek tovább rosszabbítanak.

Kialakulása: A gyomornak át kell savval itatni a megevett takarmányt, az akkor tud csak továbbkerülni a gyomorból a patkóbélbe. Ha nem napi 1x max. 2x etetik a kutyát, akkor a többször való etetés következménye, hogy nem savasodik át a gyomortartalom és ott pang és erjed, meg rothadni kezd, ami gázképződéshez vezet, ez pedig ahhoz vezet, hogy a nyomás fokozódása miatt a gyomor tartalom a nyelőcsőbe visszaáramlik, ami nyeldekelést és hányást idéz elő.
Megállapítása: A hányadékot pH vizsgálat alá kell venni, és ha a kapott érték a lúgos felé billen, akkor biztosak lehetünk, hogy a probléma hátterében gyomor emésztési zavar és relatív savhiány áll fenn. Amit a savlekötők tovább rontanak.

Megoldás:
Napi 2x etetni, de a szokásosnál kisebb adagokat adjunk -amíg a helyzet nem rendeződik-, hogy a gyengén termelődő gyomornedv képes legyen átsavanyítani az elfogyasztott élelmet.
Gyomor emésztés és bélflóra javító EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex adása napi 2x. A közvetlen tünetek javítására a STOMACH DIGESTIVE HELPER kapszula is eredményesen alkalmazható.

A STOMACH DIGESTIVE HELPER-t minden étkezés ideje alatt szükséges alkalmazni, hogy a gyomorból való tavábbhaladását az élelemnek tudjuk biztosítani menden étkezésnél!! EZT IGEN FONTOS BETARTANI. 

Amennyiben súlyos gyomor nyálkahártya gyulladás áll fenn, vagy már sorvadt a gyomorfal (emiatt igen kevés természetes gyomorsav tud képződni a gyomorban), akkor elképzelhető, hogy a testömegre javaslot dózis nem elegendő a reflux tünetek megelőzéséhez, ez esetben duplázni szükséges az etetésenként adott Stomach Digestive Helper adagját.

Jó hatású még a STOMACH & BOWEL adása is az emésztés harmonizálása révén. A máj állapotának a javítása és a méregtelenítés támogatása szintén fontos része a kezelésnek: LIVER DETOX
– Antioxidánst és tartósítószert nem tartalmazó takarmányt szabadna adni.

A gyomor emésztés zavarainak további káros hatásai: A gyomoremésztés zavara a bélflóra összeomlásához is vezet az esetek döntő többségében, aminek az immunrendszer működésének károsodása a következménye. Ez pedig allergiákhoz, ízületi gyulladásokhoz, légúti megbetegedésekhez, bőrbetegségekhez stb. és végül rákos elváltozásokhoz vezethet.

Amennyiben a fenti javaslatokat betartják, úgy az állapot a gyógyulás útjára lép hamarosan, kivéve, ha a gyomorsav termelő gyomorfal súlyosan idült károsodást szenvedett, sajnos van ilyen betegem is. Ilyenkor már a megfelelő táplálás és helyesen adott kiegészítők is csak korlátozott fokú javulást tudnak hozni.

Dr. Molnár Gábor Miklós

EMÉSZTŐ ENZIM & PROBIOTIKUM

7500 Ft

Stomach & Bowel

7500 Ft

Stomach Digestive Helper

7500 Ft

LIVER DETOX

7500 Ft
Akció!

GYOMORSAV PROBLÉMÁK CSOMAG

28000 Ft
  • Stomach & Bowel
  • Emészőenzimek & Probiotikum
  • Stomach Digestive Helper
  • Liver Detox