A szőrzet állapota
Száraz, töredező szőrzet elkerülése érdekében ajánlott az Omegavet /különösen fontos a telítetlen zsírsav és az A , B, E vitaminok megfelelő bevitele érdekében/. Ezek az anyagok, amelyek a szervezet számára elengedhetetlenül fontosak. Jobb hasznosulásuk érdekében, Gynevettel együtt érdemes adni, mivel pozitívan befolyásolja a zsírlebontó enzimek aktivitását, valamint az adott helyen a koncentrátummal kezelt bőrfelszínre és származékaira.

A szőrzet fényessége érdekében.
A szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok információit tartalmazza a Fytovet, valamint maximális felszívódási formában Omegavet.

Az őszülő és az elszennyeződött szőrzetre való hatás
Renovet, amely mellett igen előnyös, ha a Cytovetet adjuk. Különösen az idősödő egyedeknél fontos a szervezet regenerációjának előkészítése Renovettel, majd minimum egy hét szünet után folytathatjuk Regavettel a kezelést.

Szőrhullás
A szőrzet megújulásának érdekében, általában Gynevet ajánlott. Mérgezés esetében / Pl. nehézfém, / azonban a Cytovet, amely megköti reaktív csoport kelátkötését. A Fytovet segít kiüríteni a fehérje és az enzimkötések helyéről a toxikus anyagokat. A bőr és szőr gombás területeinek gyógyításában a kiváltó okok kiküszöbölésére külsőleg az Audivet lesz a legalkalmasabb. Bőrviszketés ellen lokálisan a Fytovet ajánlott.

A szőrzet és bőr külső megjelenésének  teljes körű ápolása
A kezelést minimum három hétig /azonban még előnyösebb a 2 hónap/ GynevetFytovettel és Omegavettel kiegészítve. Nem szükséges ezt betartani. Ez a maximális lehetőség, azonban biztos sikert eredményez.

Teljesítményjavítás
A csontrendszer és az izomzat funkciójának megerősítésére a Kingvet ajánlott. Az edzésnek megfelelően szabályozza a szervezet anyagcseréjét. Az állóképességet és a kitartást, valamint az erősítő edzések során segíti mindezen képességek kialakulását, mert elősegíti az izomzat térfogatának növekedését. Az edzések fázisában a Kingvet a legeredményesebb, mert hatása kiváltképpen az edzések, tréningek során nyilvánul meg. Edzések nélkül nincs jelentősebb hatása az izmokra. Jó hatással van a megerőltetett izmokra, mivel az edzések során az izomzatban kialakult tejsavat lebontja. Növeli a hímek szexuális teljesítményét. Ezt a hatást váltja ki a nőstényeknél is, azonban náluk a Gynevettel ajánlott váltogatni.

Az állatok pillanatnyi teljesítő képességének, állóképességének, valamint koncentrációjuk fokozására.
A versenyen és a pillanatnyi teljesítményre érdemes az Etovetet adni, mivel teljesítés során az energiájukat gyorsan felszabadítja. Javítja az idegrendszer működését, stimulálja a kontroll központokat, azaz megerősíti a visszacsatolások hatását, ezáltal a pillanatnyi helyzetekben szükséges kontroll reakciójukat és koncentrációs képességüket. A Kingvet és az Etovet nem tartalmaz olyan stimulánsokat, amelyek tilosak lennének. A stessz ellen hatnak.