Vírusfertőzések

A vírusfertőzések kezdeti fázisában a Virovetet adják /segítik a speciális ellenanyag képződést, aktivizálják a T és B lymfocitákat, ezek mellett megerősíti a nyálkahártya védekezőképességét. Imunovettel is egészítsék ki adását.  Az Imunovet a lázat is megszünteti.

Tavasszal ajánlott a VirovetetEtovettel helyettesíteni.

A fertőzés előrehaladott állapotában, valamint a lábadozás időszakában az Imunovet a legelőnyösebb. A tracheális /légcsőhurut, mintha fűrésszel vágna, köhögéssel együtt, az Imunovet a legmegfelelőbb. Növeli a pH-t, azaz csökkenti a szövetek savasságát, így gyorsítja a hörgők nyálkahártyájának regenerálódását.

Amennyiben a  vírusfertőzés a vörös és a fehérvérsejteket érinti
/Pl.a macskák esetében a panleukopenia/- Virovet és Korovet, amelyek jó hatással vannak a vérképződésre, és megerősítik a T sejtes immunitást, valamint csökkentik a gyulladást.

 

Bakteriális fertőzés

A fertőzés kezdeti szakaszában, univerzálisan alkalmazható a Kingvet.

Hosszantartó, vagy magas láz estében, illetve hosszan tartó fertőzés során /7 napon túl/az Imunovettel helyettesíthető. Torokgyulladás  esetében, valamint megterhelt vese esetében, a KingvetetRenovettel helyettesítsék.

A köhögés után, valamint a lábadozás időszakában, ismét alkalmazhatják az Imunovetet.

 

Krónikus bronchitis

Kingvet regenerálja a hörgőcskék hámszövetének csillószőröcskéit, feloldja a nyálkát. Addig, amíg a lázas állapot fennáll, nélkülözhetetlen az Imunovet adása.

 

A húgyutak és a nemi szervek fertőzéses megbetegedése

Renovet a vese érintettségének eseteiben ajánlott, azonban előfordulhat, hogy fordított reakcióként először állapotromlás léphet fel, ezért ajánlott a testet Regavettel megtisztítani a toxikus méreganyagoktól /minimum 1 hétig adagolják, majd legalább 4 nap szünet és majd csak utána adhatjuk a Renovetet/.
Sohase adják a Renovetet a Regavetet és a Kingvetet egyszerre!!!!
A méh és a szülőcsatorna, valamint a húgyutak fertőzéses állapota estén előnyösebb a Kingvet, előkészítés után a Regavet. Láz és lábadozás során, az esetek többségében az Imunovetet adják.

 

Bőrfertőzések

A bőrfertőzés eredetétől függetlenül elsősorban /vírus, bakteriális, penészgomba, élesztőgomba/ felületi kezelést Audivettel végezzük. Ha viszket, Fytovettel kezeljük a bőrfelszínt.

 

Ízületi gyulladások

A tünetek teljes körű ismerete alapján válasszák ki a megfelelő szert. Ameddig nincs meg a helyes diagnózis, addig az ízület hőmérsékletét vegyék figyelembe. A forró ízület estében, ahol hirtelen fellépő erős a fájdalom, akkor a Virovetet, az Imunovettel együtt alkalmazni a legmegfelelőbb. Ha az ízület csak enyhén meleg, akkor a  Kingvet az Imunovettel együtt, vagy Skelevettel. Ha az ízület hideg, a Renovet lesz a legalkalmasabb, amihez néhány nap múlva Cytovetet adhatunk.