Az emésztőrendszer megbetegedései 

A puffadás, étvágytalanság, hányás, valamint bizonyos takarmány intoleranciák esetén elsődlegesen a Regavetet ajánljuk, serkenti a szervezet anyagcseréjét, elsősorban a fehérje, valamint a polysacharidok /egyszerű cukormolekulákból felépülő nagy molekulájú szénhidrát/ metabolizmusát. Így a májszövetekben és az izmokban felhalmozódott toxikus anyagok kiürülését is segíti. Segíti az akut, valamint a krónikus emésztőrendszeri problémák gyógyulását.

Főként az idősebb állatok estében körültekintően kell eljárnunk. Ezekben az esetekben, ritkábban és kisebb adagokban adagoljuk, különösen az első héten. Az emésztőrendszer toxikus megterheltsége esetében a Regavettel való kezelést, jó ha Cytovettel egészítjük ki, amely megerősíti a méregtelenítő hatást a kémiailag legaktívabb, tehát a toxikus kémiai vegyületek esetében.

Hasmenés esetében figyelembe kell venni a faji különbözőségeket.

Univerzálisan azonban elsősorban ismét a Cytovet. A vizes hasmenés estében, helyre kell állítani a folyadék, ill. a sóháztartást. Ez esetben a Renovet alkalmazása lesz a legmegfelelőbb.

A sóháztartás egyensúlyba hozására és az enzimek aktivitásának a helyreállítására a Fytovet alkalmazható.

Ahol a széklet inkább pasztaszerű, vagy sűrűn alakul ki székrekedés, abban az esetben, a vastagbélben valószínűleg felborult a bélflóra /élesztőgomba, erjedést, rothadást segítő baktériumok vannak jelen/. Itt probiotikumot Probiovetet használunk, amely nemcsak laktobacillusokat tartalmaz, amelyek a toxikus környezetben majdnem mind elpusztul, de még jelentős mennyiségű Enterococcus faeciumot, amelyek megfelelő környezetet biztosítanak, hogy a bélben a lactobacillusok megtelepedhessenek.

Probiovet extra mennyiségű Chlorella algát tartalmaz, amelyben a  citokinin stimulálja a hasznos, élő mikroflóra kialakulását, növekedését.

A kölyköknél perverz étkezési szokások kialakulásának /ürülék evése/ helyreállításában a Probiovet gyors segítséget nyújt.

A speciális emésztési problémák – gyomor nyombél, vékonybél, máj, epehólyag, hasnyálmirigy – megoldásához, azonban figyelembe kell venni az összes tünetet, és a készítményekből ennek megfelelően kiválasztani a legmegfelelőbbet.