kutya bőrbetegség: súlyos dermatitis, erős pruritus

A bőr állapota mindig szorosan összefügg a vérszérum állapotával. Amennyiben az tiszta, idegen és mérgező anyagcseretermékektől mentes, akkor az elsődleges kiválasztó szervek (máj, vese, bél) meg tudják tisztítani a szervezetet a sejtek számára toxikus anyagcseretermékektől, toxinoktól. Amennyiben a káros anyagcseretermékek, toxinok mennyisége túl nagy terhet ró az elsődleges kiválasztó szervekre, úgy az állati szervezet igénybe veszi a másodlagos kiválasztási utakat (faggyúmirigyek, nyálmirigyek, nyálkahártyák nyálkái, savóshártyák savói, nyirok stb.) vagy az egészséges sejtek citoplazmájába zárványok formájában eltárolja őket.

Mivel a vér és a nyirok állapota a bélben történő emésztés tökéletlenségétől ered, továbbá a külvilágból az állati szervezetbe jutó toxikus anyagok jelentős része is a bélcsatornán keresztül lép be a szervezetbe, így a kezelést itt kell kezdeni. Vagyis, mivel a bőrbetegségek zömének oka a bélrendszerből ered, így amíg az ottani emésztési zavarokat, mérgezettséget, nem kezeljük hatékonyan és a kóros bélflórát / E. coli, Salmonella, Candida stb. / nem állítjuk vissza a megfelelő állapotba, addig nem várhatunk tartós javulást.
Vagyis pl. ekcémánál, nem elég az allergiát kezelni, hanem a bélrendszert is szükséges, csak az egészséges bélflóra helyreállítása és a méregtelenítés elvégzése után lehetünk eredményesek, az alábbi elvek figyelembe vételével.

1. Bél káros flórájának eliminálása . Erre alkalmazható az IMUNOVET (antibakteriális és antimikotikus hatóanyagok, bélgyulladás csökkentő hatás)

2. A tökéletes tápanyag emésztés biztosítása, a gyomorban és a bélben, hogy az emésztetlen táplálék részecskék ne a kóros bél lakóknak ( Clostridium, E. coli, Salmonella stb.) essenek martalékául  EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex.
3. A takarmánnyal a bélbe kerülő vagy az ott keletkező toxikus anyagok (tartósító szerek, színezékek, aroma anyagok, gombatoxinok, peszticid maradékok, nehézfémek stb.) megkötésére és eltávolítására a CYTOVET alkalmazható. A túlműködő humorális immunitást nyugtatni és a sejtes immunválaszokat beindítani ezáltal a hisztamin felszabadulást csökkenteni szintén a CYTOVET-tel és az EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex-szel lehetséges.
4. Bélflóra helyreállítása, táplálása pedig az EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex, a PROBIOVET (A hasznos bélflóra helyreállítása, táplálása.) készítménnyel lehet eredményes.
5. A bél toxikózis következtében kialakult immunzavarok / emésztőszervi panaszok, allergia, autoimmun folyamatok /kezelésére, a sejtes immunitás megfelelő mederbe terelésére, táplálására alkalmazható a VIROVET.
6. A szövődményt okozó bakteriális, gombás, atkás folyamatok kezelésére kiváló lehetőséget kínál az EPIVET gyógysampon.
7. A bőr egészséges újjáépüléséhez szükséges vitaminok, makro és mikroelemek biztosítására és az allergiás reakciók megnyugtatására kiváló a KRILL OMEGA D3K2 gél, MULTIVIT MEGA C, SKELEVET és az OMEGAVET, a FYTOVET. Ezek az un. bundásító szerek!

A kezelés hatékonyságát, súlyos esetekben nagymértékben növeli a táplálkozás átalakítása, iparilag előállított antioxidánssal kezelt tápok eltávolítása az étrendből!

Dr. Molnár Gábor Miklós