A kutyák és főleg a macskák, főleg idős korukban gyakran szenvednek veseelégtelenségben, ami fokozott vizelet mennyiségben és erős szomjúságban nyilvánul meg.

Mely készítmények segíthetnek megelőzni a vesebetegség kialakulását vagy javíthatják a már beteg állataink egészségügyi állapotát?

A RENOVET készítmény mivel vizelethajtó hatóanyagokat is tartalmaz, ezért növelheti a folyadékveszteséget. Így szükség van egy REGAVET-tel történő előzetes kezelésre, mivel az segít helyreállítani a vese szöveteinek anyagcseréjét. 3 hétig tartó REGAVET kúra után egy hét szünet, majd lehet kezdeni a vese működést támogató RENOVET-et.

Az idősebb állatok esetében, és ha gyors segítségre van szükség alkalmazható a KINGVET, mivel nem fokozza a vizeletürítést és biztonságosan helyettesíthető vele a RENOVET, anélkül, hogy előzetesen adni kellene a REGAVET-et. Továbbá baktériumos fertőzések esetén gátolja azok szaporodását és aktiválja a sejtes immunitást , ami nagy előny fertőzések esetén.

A szervezetbe kerülő méreganyagok megkötését már a bélben el kell kezdeni és a vérkeringésben célszerű folytatni. Ebben vannak nagy segítségünkre a humátok, melynek 98%-os koncentrációjú formája a CYTOVET, melyet célszerű tartósan adagolni vesebeteg állatainknak, hogy tehermentesítsük a veséket a tartósan rájuk zúduló toxikus anyagoktól.

Nagy haszna van a megfelelő nyomelem ellátásnak is a kutya és macska vesebetegség megelőzésében és kezelésében. Erre a célra a FYTOVET nevű készítmény szolgáltat jó lehetőséget, a bélből jól felszívódó, kolloidos nyomelem tartalmával.
A húgyúti gyulladások esetén az elszaporodó mikróbák visszaszorítására természetes megoldás nyújthat még az IMUNOVET csepp is.

Dr. Molnár Gábor Miklós