Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #61992
  paciatzisz
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr !

  A 10 éves (Bichon Havanese ivaros szuka )kutyámról szeretném a véleményét kikérni.2019 májusában(jobb hátsó láb),és 2020 február hónapban(bal hátsó láb) a kiskutyám átesett két komoly műtéten.Mindkét esetben teljes térdszalag szakadása volt.Minden esetben a műtét előtt kertünk vér labort is.

  2019 vér vizsgálati anyag :                  2020.vér vizsgálati anyag :

  ALT(GPT).      59,9                                  ALT (GPT)      283,7

  ALKP.              619                                    ALKP    mérhetetlenül magas

  GGT.                     4                                    GGT                   10,4

  Amiláz               363                                   Amiláz             401

  Lipáz                    96                                    Lipáz                  74

  Kabamid          7,40                                   Karbamid              4,24

  Kreatinin       87,7                                      Kreatinin.           53

  Foszfor             1,28                                     Foszfor             0,82

  CK                     204

  LDH                 136

  A tavalyi műtét után a lába szépen begyógyult,de a térdénél maradt egy kis seb ami nem akart gyógyulni.Kenegettük Kék Lukács krémmel de semmi.Elvittük orvoshoz aki lekezelte újra,és ekkor hívta fel a doktor úr a figyelmünket ,hogy vékony a bőre,a szőre sem olyan amelyeknek lennie kell,így fennáll a gyanú a cushing szindrómára.Jó lenne egy vizelet vizsgálat is.Megcsináltattuk.

  Ennek az eredménye a következő .

  CCR( Corte/crea)

  UCCR    46,21      10E6(0-13)

  Cortisol   46

  CREA        8800

  Ennek most jött meg az eredménye ,ami megerősítette a cushing szindrómát.A kiskutyám nem szedett semmilyen szteroid gyógyszereket,és nem állt semmilyen kezelés alatt.Csak a műtét miatt kiadott gyógyszereket adtam neki ,antibiotikum ,fájdalomcsillapító,izület erősítő.Kizárólag DMGUARD vitamint adok neki napi 6 csepp,kb 3 éve,mivel az étkezése elég egyoldalú. Csirkehús,csirkemáj,megsütve,májkrém.Fűszerek nélkül .Csontot nem eszik,csak csontvéget kap.Erre egy gyószer létezik jelen pillanatban a Vetoryl.Nagyon félek ettől a gyógyszertől ,a mellékhatások miatt.Azt mondta nekem az orvos nincs más alternatíva.Ezen a weblapon találtam a Gynevet terméküket.Teljesen tanácstalan vagyok ebben az ügyben.Teljesen tisztában vagyok azzal,hogy ez a betegség nem gyógyítható,és élete végéig szedni kellene ezt a gyógyszert.Hogy mennyire mentek már tönkre a belső szervei nem tudom.Meghallgatták a szívet ,amit rendben találtak.Jelenleg nem iszik többet naponta mint 3,5 – 4 dl vizet.Mivel mindig ezt kérdezték mértem napokig.Nem eszik többet sem,nem falánk .Most két és fel hét telt el a második műtét óta,és kezd újra magára találni.Persze sántít még,segítségre szorul .Nos,nem tudom igaz e az,hogy a várható élettartam sikeres kezelés után sem haladja meg a 2-3 évet .Ha adom a Vetorylt ha nem.Az önök termékei közül a fentiek tudatában mégis melyik termékükkel tudnék a kiskutyámnak segíteni,hogy ne romoljon rohamosan az állapota ?Vagy mindenképpen szedni kell  Vetorylt és mint kiegészítő kúraként adjam az ön által javasolt terméket,vagy termékeket.Jelenleg 6,60 kg a súlya.

  Köszönettel  várom válaszát .Erika (egy aggódó gazdi )

   

   

   

   

  #134051
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Paciatzisz! Sajnos egy jelentős ideig nem tudtam nézni a fórumba érkezett üzeneteket és csak most látom írását. Kérem az állatorvos válaszol rovatba írjon máskor, mert ott naponta válaszolok a feltett kérdésekre. Üdv Dr.molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.