Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #193793
  Ágnes
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  Segítségét szeretném kérni Bendegúz kutyám miatt.Összetett problémával küzdünk.
  2023 januárban nyeles növendéket távolítottak el a fogínyről,a vérkép alapján májvédő volt javasolt.2023 májusban scalibor nyakörvet kapott,melyet már évek óta használunk minden probléma nélkül.2023.júniusában Samylin májvédőt kapott,mivel a kapszulák eredményével kezelő orvos nem volt megelégedve.Ezután 2023 júliusban kezdődött a problémánk.2023.júl.10-én fogínyen vérömleny lett.Ezzel a problémával felkerestük az orvosunkat.Majd másnap bevérzéseket vettem észre a hasán,belső combon,szem kötőhártyáján.Bélsara fekete szurokszerű volt.A Samylinnel kezdtem kísérletezni,mivel ahhoz kötöttem ezt a problémát.Ha nem adtam neki,a foltok a bőrén halványodtak,elmúltak.Elkezdtem adni újra jöttek a bevérzések. Kísérleteztem,amit a doktornak el is mondtam.Szeptemberbe áttértünk a májvédő kapszulára,hogy mégis csak szedjen valami májvédőt,már attól is előjöttek a bevérzések.Október 2.-án kiment a teraszra,mintha megszédült volna és elvágodott.Ez többször is előfordult,általában ha kiment pisilni.Pisilt, visszaindult és már el is dőlt az oldalára,rugdalózott,fejét hátra hajtotta és keservesen ugatott.Vérszegény is lett a kutyus. Széklete szurkos,kátrányos volt.Teljesen el lett hagyva a májvédő.Az orvos autoimmun betegség gyanúja és az összeesések miatt szteroidos kezelést indított injekció formájában,mert én elzárkoztam a szteroidtól.A 3 egymást követő napon kapta,de utána már nem vittem vissza,eutanázia jött szóba,mert Bendi nagyon nem volt jól.Mint kiderült,ez a szteroid mellékhatása volt.Köszönet a helyi állatorvosunknak,hogy nem altatta el,nem látta szükségesnek az információk alapján.Egy kis nyugalom következett,majd 2024. január 24.-én du.fél 4-kor ismét összeesett.Orvoshoz mentünk és felmerült az epilepszia gyanúja.Ekkor kerestem fel epilepsziával foglalkozó doktornőt.Ebben a 2-3 hónapban csak a szemére kapott kezelést,mivel fekély lett a szemén október végén.Ez eltartott január elejéig.Erre szemcseppet használtunk.Gyógyszeres kezelésben nem részesült novemberbe,decemberbe,január 24-ig.A kutyus kb.12 éves, pontosan nem tudjuk, mert menhelyről hoztuk.10éve van nálunk,akkor lett ivartalanítva is.
  Jelenlegi panasz fűvet eszik,földet rágja,eszi.Szemhéj alatti rész,fogíny valamikor halvány,néha rózsazsínűbb,hányás előfordul hetente többször,széklete jelenleg normál,szürkés színű,előfordul zöldes is,pár napja sötét hasmenéses is volt.Többször volt véres nyálkás,vagy csak véres nyálka a széklete.Rohama 04.11-én volt utoljára.Szívzöreje van.Étvágya nem jó.Jelenleg főtt halat,főtt krumplit,pépes nyúlhúskonzervet adok neki pépesítve.Felkerestem a Humacot (még nem kapott a porból),ott tanácsolták.Jelenleg Herbal vetes gyógygombát (Cardio,Immuno gut)próbálok a májérték miatt,spirulinát és az Önök emésztőenzimes probiotikumát múlt hét óta kapja.Még hemoplexet és dicynonet(előforduló véres nyálka miatt adok neki)kap.Vérkép,széklet vizeletvizsgálat február végén volt.
  Segítségét szeretném kérni a problémák megoldásában.
  Nagyon szépen köszönöm a szívességét,segítségét!
  Tisztelette:F.Á.

  #194770
  Kati
  Felhasználó

  Üdvözlöm!
  9 éves shih-tzukám van. Az utóbbi 2 hónapban nagyon “vegyes” volt a kaki: hol jó, pár nap után trotyis. Elkezdtünk kisérletezni,hogy milyen ételtől lehet. Mindig is főztem neki, régen csirke, zúza,sziv, darált nyuszi rizzsel, répával. Kizártuk ezeket, most már csak disznócombot kap-természetesen főzve-rizzsel,répával,bulgurral. Kapott gyógyszert az utóbbi másfél hete, Enroxil Flavour 50mg tablettát.2xfelet. A kaki rendbe jött, de az én nagyon jóevő kincsem nem nagyon akar enni. Létezik, hogy ettől az antibiotikumtól étvágytallanság lehet? No meg az a “száraz” comb nem gyere be neki? Sokszor legel, 2x ki is jött sárgás barnás hányás. Kap még QUAMATEL minit. A gyógyszereket csak pulykaparizerben tudom neki beadni, no azt meg nyeli mint kacsa a nokedlit.
  Abban kérem véleményét:
  1. lehet-e étvágytalanság az antibiotikumtól
  2. a combon kivül mit főzzek neki, ami nem olyan száraz, pulykahusi mehet-e?
  Válaszát előre is köszönöm.

  #195303
  Krisztina
  Felhasználó

  Üdv!
  6 éves bichon frise kutyámat tavaly végbél diverticulummal műtötték, a jobb oldalán plasztikázták is. Most sajnos megint nehezen székel, és kezd a bal oldalán ösdzegyűlni a széklet. Van erre megoldási javaslata, tapasztalata?
  Turmixolt főtt marhaszívet eszik és gabonamentes tápot.
  Köszönettel,

  Krisztina

  #195304
  Krisztina
  Felhasználó

  Üdv!
  6 éves bichon frise kutyámat tavaly végbél diverticulummal műtötték, a jobb oldalán plasztikázták is. Most sajnos megint nehezen székel, és kezd a bal oldalán ösdzegyűlni a széklet. Van erre megoldási javaslata, tapasztalata?
  Turmixolt főtt marhaszívet eszik és gabonamentes tápot.
  Köszönettel,

  Krisztina

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.