Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #166643
  markopuskas32
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr!
  Segítségét szeretném kérni, hogy kutyusommal merre és milyen vizsgálatokra induljunk.
  5,5éves yorkie és toy uszkár keverékem van.5hónaposan rájöttünk, hogy szárnyas allergiája van. Nem csak csirke pulyka hanem még a vad szárnyasokra meg a struccra is.
  Egy ideig konzervet kapott amit az állatorvosnál vásároltunk, úgy nézett ki, hogy ez be fog nekünk válni. Hasmenés,hányás 3-4havonta jelentkezett. Mire 3éves lett a kutyus már elég sűrűn jelentkezett. Csináltunk labort illetve székletvizsgálatot amiből kiderült, hogy glutén allergiánk is van. Most ott tartunk, hogy én készítem az ételt neki. Amit észrevettem, hogy főt ételt nem kaphat,tehát a húst nem párolhatom illetve főzhetem neki, kizárólag csak sütve,piritva kaphatja különben rögtön hasmenést kap. Zöldséget nagyon nem szereti… Halat is csak bizonyosakat kaphat különben rosszul van. Több féle vitamint is vettem neki és még azoktól is ment. Ha kint sétálunk és esetleg egy bottal játszik
  és pár kis kérget lerág belőle akkor is rosszul van.Aggodom,hogy valami más baj lehet mint az ételallergia illetve szeretném ha jól lenne és megelőzzek betegségeket amik ennek köszönhető lenne a későbbiekben.
  Ön mit tanácsol nekünk, milyen vizsgálatokat kellene csináltatnunk illetve mi lehet ennek az oka, hogy ennyire érzékeny mindenre?
  Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
  Üdvözlettel: Marija

  #168038
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Marija! A kutyusnak szivárgó bél szindromája alakulhatott ki , mely az ételérzékenységek aléapját is megteremti. Javaslom a Hasmenés , Hányás csomagunkat alkalmazni türelmesen. Tiovábbá elkerülni minden bélflóra károsító anyagot. Ezekről a szivárgó bél szindroma írásomból tud meg többet( itt a honlapon megtalálja). Üdv Dr.Molnar Üdv Dr.Molnar

  #170905
  markopuskas32
  Felhasználó

  Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
  Vérvétel eredménye rendben volt kivéve a máj értékek voltak magasak és a gyomorsav. Ahogy olvastam ez valóban lehet a szivárgó bél szindromától. Ultrahang teljesen rendben. Adok neki májvédőt illetve átáltunk a szigorúan napi egyszeri étkezésre és mindig ugyanabban az időpontban. A máj értékekre azt mondta az orvos, hogy valószínű az egyoldalú étkezés miatt lehetséges. Sajnos nem hajlandó semmi olyan húst megenni ami alacsony fehérje tartalmú. Most az egyik cégtől rendelem neki ami ragu alapban van így nagyjából megeszi a zöldséget illetve a hasmenésünk megszűnt. Megrendeltem Önöktől a csomagot. Az lenne a kérdésem, hogy olvastam a cikkben, hogy nyers étkezésre álljunk át illetve a leves az átmenet a nyers étkezésre, viszont ahogy írtam a főt hústól mi rosszul vagyunk utána 1-2óra múlva jelentkeznek a tünetek. Mindenképp álljunk át a nyers étkezésre vagy ez a ragu alapú étel is jó?Szeretem mert sok féle alapanyag van benne és így változatosabb az étkezésr és ennyire jól még nem volt kiskora óta mint most. Mondhatom amióta ezt kapja nem volt igen hasmenésünk. Őszintén szólva már nem igen merek kisérletezni. Tehetek még bármit is érte?
  Köszönöm!
  Üdvözlettel: Marija

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.