Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #188207
  K.Hajnalka
  Felhasználó

  Kedves Doktor úr!

  Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Egy 5.5 hónapos beagle, kan, ivaros kutyussal kapcsolatban. A kutyus giardiàs volt mint utóbb kiderült, már amikor elhoztuk a tenyésztőtől. Az állatorvos javaslatára nem mentünk vele kutyás társaságba illetve az utcára is csak akkor amikor már meg voltak az oltásai. Kertes házban a kertben volt sokat. Már kiskorában is észre vettük, hogy nagyon félt a zajoktól pl. amikor fújt a szél, de nem tulajdonítottunk neki különösebb jelentőséget. Azonban amikor elkezdtük kivinni az utcára akkor vált egyértelművé, hogy a kutyus rettenetesen fél gyakorlatilag a kutyàkon kívül mindentől. Zajok, autók, idegen, emberek a szél által gerjesztett zajoktól is. Sokat járunk sétálni vele, zöld területen semmi probléma nincs vele. De amint “városi” zajok érik gyakorlatilag sokkos állapotba kerül. Reszket, nyáladzik, nem reagál semmire sem. A kutyaoviban azt mondták ez biztosan genetikai probléma. Javítható ha sokat visszük forgalmas helyekre és úgy mondd hozzá szoktatjuk a különböző dolgokhoz. 4.hete folyamatosan visszük valamilyen forgalmas helyre, de nem tapasztalunk lényeges javulást egyenlőre.
  A kutyaoviban már kezd feloldódni, néhány gyakorlatot már meg tudunk vele csinálni, illetve az “agilityt” is nagyon élvezi.
  Kérdésem az lenne, hogy mivel lehetne segíteni neki leküzdeni a félelmeit, lehet e már neki bármilyen energyvet terméket adni ami segíthet?

  Adatai:
  Kor: 5.5 hónap
  Ivar: Kan
  Etetés: száraz táp
  Kiegészítők: Gastroferm pet-et t kapott a giardia kezelés alatt, Illetve burgimmune-t kap
  Testsúly 10kg
  Előre is köszönöm a válaszát

  Üdvözlettel:

  Hajnalka

  #189263
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba. üdv dr. molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.