Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #113451
  ballamaria80
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr!

  Van egy 2 éves border collie kislány kutyám. 5 napja ivartalanították. Eszik, iszik, pisil, éjjel alszik. A seb szép. Csak mereven néz maga elé. Nem csóvál. Játékaira nem reagál. Labdamániás, de most csak nézi ahogy gurul a labda. Meg sem mozdul. A régi hiperaktív, játékos, vidám kutya, most olyan mint egy zombi.
  Bekucorodik egy sarokba. Két pont között gyors léptekkel, görbe háttal közlekedik.
  Sétálni szívesen jön. Más kutyáknak, embereknek – bár nagyon visszafogottan, de – örül, csóvál, játszik. Itthon, mintha depressziós lenne.
  Orvosunk szerint túl érzékeny.
  Találmozott már esetleg hasonlóval Doktor úr?
  Tisztelettel:
  Balla Mária

  #122591
  N Mari
  Felhasználó

  Kedves MAria, nem vagyok allatorvos, en is valaszt keresve lattam a posztjat. Hogy van a kutyus azota? Visszannyerte e az eletkedvet? Nekunk ezzel kapcsban olyan tapasztalatunk van, hogy a 9 eves fiatalon ivartalanitott lany kutyusunknak lettek hirtelen mindenfele tunetei, a maj elegtelensegtol kezdve a Hypothiroidizmuson at a borbetegseg, szorhullas es borgomban at a csontmeszesedesig.
  Ez volt egy eve, es az allatorovosok azt mondtak, ez igy fog maradni. A belso szervei annyira meg voltak nagyobbodva -feltehetoen foleg a maj_ hogy a hasa feszitette szet a bordait–nagyon szornyu allapotban volt. Akkor en lekezdtem osszevissza keresni a neten , es talatam egy olyan infot (ami feleve meg egyedul altt, most mar legalabb 10 et talatam rola–mind angolul) miszerint az ivartalanitas teljesen szetbombazza a kutya endokrin es igy immunrendszeret. Miutan akkor nem volt veszteni valom, elkezdtem eloszor nagyon kicsi adagokban adni neki WVAd YAm gyoker kivonatot, aminek magas az Esztrogen–no szex hormon tartalma (ezt en is szedem a korom miatt) . A hatast mar egy het mulva eszre lehetett venni–az addig apatikus kutyam elkezdett megint figyelni, erdeklodni. Utana a borgomba, amit hiaba kezeltem a ketfele szerrel amit az alaltorvos adott, elkezdett felszivodni. LAssan ovatosan noveltem az adagjat–ma fel kapszulanyit kap 2x naponta. Telsejen rendbejott az osszes betegsege–kiveve az izuletek nagymerteku meszesedeset. Az visszafordithatatlan. KAp meg PAjzsmirigy hormont is az allatorvostol–ezt meg nem mertuk abbahagyni, kellen megint tesztelni, hogy lassuk kell-e meg. Ezt a modszert magyar allatorovos nem fogja javasolni, egyreszt mert tabu arrol beszelni, hogy az ivartalanitas mennyire karos a kutya egsz-segere nezve, masreszt, a legtobb allatorovosnem akarja az okokat feltarni, es szuntetni meg a betegseget az okokkal egyutt. Hatha ez a dokotr masmilyen.

  #129072
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Mária! Elnézést, de a levelek közt megválaszolatlan maradt az Ön levele. Ha még aktuális, bár nem gondolom , hogy az, most írok választ. Igen , ritkán előfordul az érzékeny idegrendszerű kutyáknál, hogy egy műtét nagyon megviseli. Mivel néhány nap telt csak el a levele írásakor, így az a hormon rendszert érő probléma még nem okozhatta ezeket a tüneteket, amiről Mari írt. De a műtéti stressz okozta kedvetlen állapot kezelés nélkül el szokott múlni. Ha nem múlik maximum két héten belül akkor már más gond is jöhetett, ami konzultációt igényel. Üdv Dr.Molnar

  #179797
  d.timea
  Felhasználó

  Szia Marcsi,

  Kiskutyám ivartalanitás után ugyan azokat a tüneteket produkálja, amit Te irtál korábban – csak remélem hogy értesülsz erről a hozzászólásról, mert szeretném megkérdezni, hogy hány nap mulva rendeződött a helyzet?
  Köszönöm: Timi

  #179802
  ballamaria80
  Felhasználó

  Kedves Timi!
  Négy hét kellett a teljes javuláshoz.
  Addig napi többszöri séta, mivel házon kívül viszonylag vidám volt.
  De benn igazi depi, bújkálás, játékra nem figyelés volt és láthatóan meg volt sértődve ránk.
  Féltünk, hogy nagyobb baj van, de egyszer csak hozta a labdát és pár nap alatt minden a régi lett.
  Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.