Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #160114
  szitalaszlo
  Felhasználó

  Kedves Doktor!

  Hogyan állapítható meg, illetve mik az ismérvei a kutyusnál, hogy milyen jellegű az emlődaganata? Abban sem vagyok biztos, hogy daganat-e, vagy csak átmeneti duzzanat. Nem nagy, teljesen lágy tapintású. Állatkínzóktól elkobzott, így csak kb. tudom az életkorát, 5-6 éves. Épp a múltja miatt, csak engem fogad el, én vagyok a falkavezére, ezért nehézkes lenne orvoshoz, laborba vinni, ezért szeretném elkülöníteni, illetve kizárni a lehetőségeket. Állattenyésztési üzemmérnök voltam, érteni fogom a válaszát, tanácsát. Köszönöm szépen a munkáját! Szép napot!

  #160351
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves László! Levélben nem lehet differenciál diagnózist adni. Feltétlen vigye el állatorvoshoz a kutyát. Ha lágy tapintású akkor nem valószínű, hogy daganatról van szó. Lehet hasfalsérv, emlőgyulladás, vagy kezdődő álvemhesség is. Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.