Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #168598
  toth.krisztina69
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  2,5 éves golden retriever kutyánk bal hátsó lábára hosszabb igénybevétel esetén sántít. Az orvosunk elmondása alapján a boka erős gyulladásban van, amely régóta fennáll. A gyulladás a csontok felszínén is változást okozott. Milyen javaslata lenne a továbbiakban.

  Válaszát nagyon köszönöm:
  Tóth Krisztina

  #168724
  toth.krisztina69
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Milyen termék (termékek) lenne hasznos a 2,5 éves golden retriever kutyánknak, a bal lábára elkezdett sántítani, főleg hosszabb futás vagy hirtelen nagy mozdulatok hatására. Állatorvosnál jártunk, a röntgen erős gyulladást és a csontban is maradandó elváltozást mutatott. Tartós fájdalom esetén a doktor úr szteroidos injekciót javasolt. Nagyon várom a válaszát.
  Köszönettel:
  Tóth Krisztina

  #170120
  bebike74
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  2 éves stefford ivartalanitott szuka kutyánknak ráugrott egy másik kutya a hátára.A bal hátsó lábára sántit felkelésnél, de sétánál leteszi, de fut kedve jó.Röntgen semmit nem mutatott.Fiók teszt negativ. Vizsálat szerint picit sorvadtak az izmai, a térde picit duzzadt nehezen vizsgálható, mert izmos és befeszit. Most 10 nap gyógyszert teljes pihenést irtak, ha nem javul akkor lehetséges részleges szalag szakadás és műteni kell? Ön mit javasol? Kezdjük el a csomagot.Helyre hozható ez műtét nélkül?
  Köszönettel:
  B.Noémi

  #170296
  krisztipoor
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 5 éves német juhászkutyánk. A jobb hátsó lábára felkelésnél biceg, sántít, majd napközben szaladgál, fut, járás közben nem vehető észre sántítás, bicegés. Az ultrahangos vizsgálat alapján a csipőin enyhe diszplázia jelei mutathatók ki, illetve a vizsgálati értékelés alapján az elülső kereszteződő szalag és a meniscus inkább a krónikus gyulladás következményeként érintett.
  Első körben 3 hónapos Arthrocol Mobility kúrát és 14 napos Meloxidyl kúrát javasolt az orvos.
  A kúra letelt néhány hete, azóta sajnos újra tapasztalható a felkelésnél a megkímélt járás, sántikálás, apró bicegés.
  Melyik terméket javasolja a Doktor úr a továbbiakban a leírt panaszok alapján? Bízunk abban, hogy elkerülhető a műtét és meggyógyulhat.

  Köszönettel: P.Krisztina

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.