Címkézve: 

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #42057
  AvatarDr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor
  #42066
  Avatarstkontra
  Adminisztrátor

  A kutyám nagyon sokszor, amikor alszik, folyamatosan rángatózik, rugdos a lábával, mintha rosszat álmodna. Néha még nyüszít is közben. Napi szinten fordul elő.
  Ez mennyire normális?

  #75869
  Avatarherrcsilla
  Felhasználó

  Jó napot kívánok!

  Szeretnék érdeklődni a kullancs és szunyog szunyog elleni nyakörvről amely illóolajokat tartalmaz….

  Mennyire hatékony? Ha simán veszek illóolajat (geránium, Quill illóolajkeverék), azt hogyan használjam, hogy hatásos legyen? Lehet a nyakörv mellett is?

  Kutyusaimnál szeretnék áttérni a természetes védekezésre, ezért kérdezem…

  Előre is köszönöm a Dr Úr válaszát, de más tapasztalatokat is!

  #76465
  AvatarDr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Csilla! Az illó olajok erőteljesen gátolják a kullancsok vándorlását, azonban a legjobb alkalmazásukkor is kb. 90%-os hatékonyságúak. Erre figyeljen. 1% os vizes oldatukat használhatja és detergens is szükséges hozzá. Továbbá napi minimum 2 alkalommal szükséges a kutya egész testét befújni az elkészült spray-vel, mivel az max. 6 órán át hatékony. A hosszú szőrű kutyák test felületére kevés jut a permetből, így ott kisebb a hatékonysága. Vagyis elég sok vesződséggel jár az íly módon végzett védekezés, de legalább nem teszi ki súlyos vegyi anyagok hatásának a kedvencét. Vigyázat a macskák nagyon érzékenyek az illó olajokra és még toxikusak is lehetnek rájuk nézve. Üdv Dr. molnár

  #108576
  Avatarvadasorsi
  Felhasználó

  Tisztelt Dr úr!
  Van egy 16 éves hawanese keverék kiskutyam!Szept 02.-ÁN mutottek péra daganattal + ivartalanitottak is egyben és fogkoleszedesre is sor került ! Nos 1 hétig szépen evett ivott,sebei szépek ! Viszont most már 2,5 hete epet savat hány! nem akar enni!Inni iszogat !Verkepe műtét után allitolag jó kis gyulladás van! Emiatt kapott hétfőn meloxycan injekciot ,meg hányás csillapitot és vitamin injekciot És melle qamatel minit meg b vitamint! Csorikam kedd szerda csütörtök nem hanyt és evett is volna de amit rágni kell azt nem tudja lenyelni valamiért (És ha rágni kell úgy csikorog a foga a puha húsra is mint ha csontot rágja,és kiesik a falat a szájából)így csak levest evett!Kozben kaptunk keddtől itthon kellett adnom neki meloxydil 0,5 mg szirupot napi 1/1ml ! Qamatel 2×1, és b vitamint! Péntek reggel újra kezdte a hányást azóta nem eszik és a szeklete is híg és véres!!!!Inni iszik! Pisi hol kevés hol normális !Hanyas delelott többször,aztán délután meg vagy 2x naponta!!Surgosen szeretném ha megirna,hogy Ön mivel kezelné? Köszönöm szépen!

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.