4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #42057
  AvatarDr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor
  #42066
  Avatarstkontra
  Adminisztrátor

  A kutyám nagyon sokszor, amikor alszik, folyamatosan rángatózik, rugdos a lábával, mintha rosszat álmodna. Néha még nyüszít is közben. Napi szinten fordul elő.
  Ez mennyire normális?

  #75869
  Avatarherrcsilla
  Felhasználó

  Jó napot kívánok!

  Szeretnék érdeklődni a kullancs és szunyog szunyog elleni nyakörvről amely illóolajokat tartalmaz….

  Mennyire hatékony? Ha simán veszek illóolajat (geránium, Quill illóolajkeverék), azt hogyan használjam, hogy hatásos legyen? Lehet a nyakörv mellett is?

  Kutyusaimnál szeretnék áttérni a természetes védekezésre, ezért kérdezem…

  Előre is köszönöm a Dr Úr válaszát, de más tapasztalatokat is!

  #76465
  AvatarDr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Csilla! Az illó olajok erőteljesen gátolják a kullancsok vándorlását, azonban a legjobb alkalmazásukkor is kb. 90%-os hatékonyságúak. Erre figyeljen. 1% os vizes oldatukat használhatja és detergens is szükséges hozzá. Továbbá napi minimum 2 alkalommal szükséges a kutya egész testét befújni az elkészült spray-vel, mivel az max. 6 órán át hatékony. A hosszú szőrű kutyák test felületére kevés jut a permetből, így ott kisebb a hatékonysága. Vagyis elég sok vesződséggel jár az íly módon végzett védekezés, de legalább nem teszi ki súlyos vegyi anyagok hatásának a kedvencét. Vigyázat a macskák nagyon érzékenyek az illó olajokra és még toxikusak is lehetnek rájuk nézve. Üdv Dr. molnár

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.