Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #44494
  eva.feherd
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr!

  Lili cicám 14 éves, ivartalanított, 2 évvel ezelőttig olttattam, 4 évvel ezelőttig belső udvarra kijárhatott. Korábban is válogatós cica volt, a Purina One Pulyka-Rizs száraztápját, Whiskas, Rosssmann, Felix nedves kajákat szereti. Most találtam rá a BOZITA-ra, azt is nagyon szereti. Kap nyers és sült/főtt pulykát is. Két éve kezdőtött a hányással, hasmenéssel járó probémája. Cicafűvel hányatta magát. Volt több alkalommal – tavaly is, ezévben is hasi ultrahang, vérvétel, kaki vizsgálat.

  Másodjára két hónapja vittem orvoshoz ezzel a problémával, mert kihányta a Mezym Fortét is, akkor egy ideig az orvos előtt  joghurtba keverve, porrá törve tudtam beadni neki. 4 hete voltunk 5 napos infúzió kúrán, akkor kapott antibiotikumot is, akkor max 1 hónapot jósoltak neki. Növekszik a mája, találtak szövetközi folyadékot, azt mondták, esnek szét a részecskéi. Az infúziókúra segítségével egész cica formája lett, de két nap alatt visszafogyta utána. Csont és bőr.  Korábban kapta a Royal Canin Gastro Intestinal tápot. Megunta. Kapott kifejezetten 12 évnél idősebb cicáknak valót is… (Nem ő az egyetlen cicám, több mentett, ivartalanított, tesztelt cica vár gazdára nálam).

  Azt derítették ki, hogy nem tudja emészteni a zsírt. Antibiotikum után KREON kapszulát írt fel a doktor úr az emésztésére. A Kreont nem tudtam neki beadni, átálltunk a  Mezym Fortéra, felet-felet kap a reggeli és az esti kajához és kap Neurosan Entero port most. Rátaláltam a Smilla szenzitiv száraztápra, az is hatékony a hasmenés ellen. Kap GimCat-os Immunerőstő Multivitamin pasztát és/vagy Vetry-DMG-t, de igényli az étkezésnél a változatosságot.

  Az elmúlt hónapban volt egy hét, hogy farkaséhség volt a cicán, 6 órán keresztül ivott-evett-fosott felváltva. A cicus jön-megy, eszik-iszik,. A tisztálkodást mintha elkezdte volna ismét, a székletet is kezdi ismét betakarni.
  4 napja legalább egy kakija formált és a többi sem vízszerű, bűzös. Igyekszik visszanyerni az erejét, ezért többször is eszik, nagyobb mennyiségeket, de már csont és bőr és nem hízik.

  A termékeik között találtam egyet, aminél azt gondolom, talán a Mezym Fortét ki lehetne vele váltani.  Emésztőenzim és probiotikum komplex. Jól gondolom?

  Több ígéretes terméket is találtam az oldalukon, pld. az Imunovetet, a Cytovetet, Virovetet.

  Melyik terméküket ajánlaná nekünk a meglévő kezelés mellett?

  Köszönöm a lehetőséget és a választ.
  Fehér Éva

  #134114
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Éva! Sajnos jó ideje nem tudtam nézni a fórumot. Máskor az állatorvos válaszol rovatban tegye fel sürgős kérdését. Ha még van aktuális írja meg kérem. Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.