Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #165645
  gombi1
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  9év körüli, 2014-ben ivartalanított 15kg-os keverék kan kutyusomnak május óta végbélelőesése van, gyakran híg széklettel. Már ki voltunk írva műtétre, mikor észrevettem az álla alatt a megnagyobbodott nyirokcsomókat. 08.04-én limfómát diagnosztizáltak. Viszont csak tegnap jutottunk el stageingre (lép-, máj-, csontvelő citológia, 1nycs.szövettani vizsg.) Hasi uh:hasi nycs.kifejezett splenomegalia, diffúz heterogén állomány, hepatomegalia, diffúz heterogén szerkezet, fokozott echogenitás. Úgy2 hete kap vetryDMG-t, k9 immunityt, synbiotic dc-t, illetve monodiétát kezdtük. Étvágya, kedve alapvetően jó. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ezek mellett kaphatja-e a Daganat II-es csomagot? Nem lesz-e sok a napi gyógygomba bevitel? Illetve olvastam, hogy kemoterápia mellett nem ajánlja a csomagot. Ezt a Cytovet lehetséges mellékhatása miatt nem ajánlja? Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a gyógyszeres kemó, illetve a szteroid kezelés mellé sem ajánlja? Vagy van esetleg más, amit tudna nekünk javasolni?
  Köszönöm válaszát:
  Andrea

  #165667
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea! Limfóma esetén az ön által is javasolt csomagot alkalmazom. Mivel a természetes anyagok hatása az immunrendszer aktivitásának ( sejtes immunitás) növelése irányába hatnak. A kemoterápia pedig éppen ezt blokkolja, így nem javaslom együtt alaklmazni. Szteroid mellett lehet, ha az a legminimálisabb dózísban van alkalmazva. A Cytovet és a Chitosan mivel méregtelenítő hatásúak az alkalmazható és javaslom is a kemoterápia mellett. Még a vas és a Strong Immune párhuzamos adása sem kizárt, de mivel tartós gyógyulást nem tapasztaltam kemó után így alapjában véve nem tartom jónak a párhuzamos adását a szintetikus szereknek és a természetes anyagoknak. Üdv Dr.Molnar

  #170581
  gombi1
  Felhasználó

  Kedves Doktor úr! Először is nagyon köszönöm a válaszát! Most telik le kutyusomnál a 3.hónap a 2-es daganatos csomagból. Most aktuális a kiértékelés. Lassan, de a csomag használata mellett is növekednek a nyirokcsomói. Azt szeretném kérdezni, hogy továbbra is kaphatja-e a csomagot, vagy szükséges-e esetleg szünetet tartani vele?
  Előre is nagyon köszönöm válaszát,
  Andrea

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.