Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #191983
  Tamás
  Felhasználó

  Kedves doktor úr!

  Kb 5-6 hónapos, fiú, 2 kg-os macskámat 3 hete hoztam el magamhoz előző gazdájától, azóta csak szobacica, nem volt kiengedve.
  3 nap utan étvágytalanság és láz jelentkezett nála, léguti és szájüregi gyulladásokkal. Az állatorvostol kapott gyógyszeres kezelés után a macska rendbejött, csupán az étkezése maradt válogatós, valószinüleg még némi sebek voltak a szájában, illetve némi szipogás, légúti lerakodás maradt.

  4-5 nappal ezelőtt a légúti lerakodás mértéke növekedni kezdett, igy állatorvoshoz vittem, megállapította, hogy lerakodás van a tüdején, erre ismét injekciós kezelést irt fel és 1-2 napon belül javulni is kezdett a macska légzése. Viszont komoly hasi fájdalmak, görcsök jelentkeztek nála. Ez hányással, napközben köhögéssel jár. Éjjelente viszont (már 2. éjjel egy huzamban) komoly hasi görcsökkel, öklendezéssel, hányással jelentkezett. Az állat csúnyán nyávogott is, keresi a helyét mindenféle helyeken a lakásban, hasból lélegzik, zihál és percekig tartó, 2-3 percenként előjövő, szemmel láthatóan fájdalommal járó hasi görcsök jelentkeznek nála, hasa puffadt. Étvágya viszont van, viszont a köhögés, görcsök miatt konkrétan nem tud enni. Amikor tudott, akkor macskakonzerv levét, tudta megenni minimális mennyiségben (késöbb sajnos ezt is kihányta). Az állat a kiszáradás elkerülése érdekében infúziót is kap, illetve Metoclopramid szirupot tudtunk még neki beadni a gyomornyugtató injekció mellé. Ennek ellenére a legutóbbi éjjel is jelentleztek a fájdalmas görcsök, amik láthatóan kimerítik az állatot.
  Kérem segítsen amennyiben bármilyen tanácsot tud adni a görcs elkerülése érdekében.
  Nagyon szépen köszönöm előre is!

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.