Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: , ,

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #168049
  peteriancsa
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kérem Doktor úr segítségét a cicámmal kapcsolatban:
  Mázli cicám egy befogadott kandúr cica, a legtöbb fertőzés ellen beoltattam és ekkor derült ki a teszten, hogy leukózisa és aidse is van. Milyen kezelést ajánlana Mázlinak, hogy az állapota javuljon? Természetesen többször elvittem állatorvoshoz, mert bár eszegetett, de látszott rajta a levertség és a viselkedése is nem olyan, mint korábban. Már háromszor kapott szurit, lázcsillapítót, B vitamint, Hemoplex gyógyszert. A szurik után kicsit jobbnak látszott az állapota, bár nem volt a régi és tegnap már azt hittemm, hogy kezd rendbejönni, evett, kérte is, dorombolt, kedveskedett. A mai nap mért láza, ami már csak hőemelkedés (39,2), viszont nem evett, csak délben egy kicsit és nagyon levert hangulatban volt, ezért újabb szurira vittem, de ettől sem lett jobban, sőt nem eszik, elbújik, kerül bennünket. Szeretném ebből az állapotból kihozni és utána interferon kezelést adatnék neki.
  A másik kérdésem, hogy ez a kezelés akkor nem kezdhető el, ha az állat mondjuk nem eszik, nem érzi jól magát, úgymond ebben a hullámvölgyben van?
  A cicus még csak 2,5 éves, nem szeretném elveszíteni.

  Köszönettel: Péteri Andrásné

  #168980
  kramernora
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  Segítségét szeretném kérni cicámmal kapcsolatban:
  Gery cicám 7 éves ivartalanított nőstény házimacska. Egy évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a leukózist. /Megelőzően egy ivartalanított kandúr,aki hozzánk járt enni kb. két évig, szintén fertőzött volt,foga fájt,illetőleg cica AIDS tesztje is pozitív lett.Elvittem állatorvoshoz ezt a kandúr cicát fogkőeltávolítás,foghúzás,antibiotikum és fájdalom csillapítás történt.De sajnos kiderült ,hogy FELV és FIV tesztje is pozitív lett,FIP betegség is társult hozzá. Nem épült fel,el kellett altatni(Cinci)/
  Gery cicám tavaly rögtön megkapta a Nobivac Tricat Trio védőoltást/2 alkalommal/,illetőleg Vetri Dmg cseppeket adtunk és adunk a leukózis miatt jelenleg is.Bolhanyál allergiája miatt Advocate pipettás cseppeket használunk.Ez év októberében elvittük az éveként szükséges Nobivac Tricat Trió védőoltásra.Az oltás beadása után nagyon vakarózott és idegesen szaladgált 2-3 napig. De ez végül elmúlt.
  A napokban viszont arra lettünk figyelmesek,hogy jobb első lábát furcsán tartja,kissé befelé áll és mintha mellkasa jobb oldalról nézve jobban kidomborodna. Állatorvoshoz vittük. Mellkas UH történt,.mely szerint a jobb váll alatti területen 5x6cm átmérőjű, jól körülhatárolt duzzanat látható. Inhomogén szövetszerkezet mérsékelt erezettséggel.
  Labor:WBC:5,4 RBC:10,87 HGB:15,1 hct:72,9 PLT:73
  Immunkémia: GOT:16 GPT:46 GGT:-4 ALP:22 UREA:8.5 CREA:92 AMY:3 GLU:0.8 ALB:8
  A labor eredményei nem a legjobbak.Hasi UH nem történt,mert nem akart és nem tudtam elvinni a cicánkat a hordozóban. Dr.Úr azt mondta, ha áttétei vannak nem vállalja a műtétet.Még e nélkül sem biztos,hogy a cica kibírja vagy felépül a leukózis,illetve a rossz labor eredmények miatt. Úgy döntöttünk nem műttetjük meg,ha a műtét kimenetele így is kétséges(labor eredményei miatt).Kapott Shotapen La és Melosute injectiot kapott.Ettől is vakarózott és kissé zaklatott volt. Ezután Baytril 50mg naponta:1/2 antibiotikumot javasolt a Doctor Úr,mert nem akartuk hetente vinni oltásra. A tablettát nem könnyű beadni,ha sikerült is aluszékony és étvágytalanná válik. Amúgy még jó erőben lévő,madarászó,egerésző,jó étvágyú, kijáró cica.Minőségi táplálékot kap és maximális szeretetet.Családtag! Felmegy a fára,háztetőre is. A kérdésem az lenne mivel tudnánk az életminőségét javítani,illetve ez az antibiotikum hatással van e a daganatra és jól döntöttünk e,hogy a konzervatív therápiát választottuk.
  Nagyon szeretjük Gerykét,szeretnénk,ha még sokáig köztünk lehetne és a legjobbat szeretnénk neki!

  Válaszát előre is köszönjük!
  Krämer Nóra

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.