Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #194413
  Renáta
  Felhasználó

  Tisztelt Dr Úr!

  12 éves ivartalanított szuka golden retriever keverék kutyusom van. Kiskora óta májcirrózis Bbetegsége van. Májvédő gyógyszereket kapott folyamatosan kezdetben hepapet majd mikor besárgult ulsofalk és prolivert együttesen. Gyógyszer hiány miatt ulsofalkot felváltotta tridigest. Egy hete pénteken összeesett és májkómába került. Hála isten időben eljutott orvoshoz és túlélte. Magas értékei következők voltak pénteken. AMY 920. Alp. 367 alt 523 ast 142 glu 9.0 c-ca 3.38 alacsony értékek alb 25 és phos 0.52.
  2 adag infúziót kapott innentől minden nap szerdáig kapott egy adagot és minden másnap antibiotikumot. Izomgyengeség is jelentkezett nála a máj kóma miatt, feje jobbra volt neki menni nem tudott szinte de ez mára javult.
  Szerda vérvételen értékei javultak alp 308,alt 299,ast 58, ca 3.10.
  Ultrahang vizsgálaton kiderült hogy epe folyadék besürösödése is van.
  Napi 2 ulsofalk s 2 hepato support gyógyszert kell neki adnom naponta. De azt vettem észre hogy hepato beadása után görcsei voltak. Befeszült teste és feje is. Ez lehetséges amúgy Dr Úr? Tegnap óta 2 plorivert adok neki ehelyett ulsofalk mellé.
  Következő lenne kérdésem hogy ez az izomgyengeség mikor fog javulni és mit tudok tenni hogy jobb legyen neki? (életvidám kutyusom rossz látni hogy fél menni,bizonytalan járás , megbotlik, pisilés közbe összerogy).
  Ezek az izomgörcsök máj értékek miatt lehetnek mik közbe vannak neki?
  Dr Úr azt mondta hogy ha ilyen van neki magnosolvot adjak neki nyelve alá.

  Előre is köszönöm válaszát és segítségét.

  Üdvözlettel
  Renáta

  Ui. Bocsánat hosszúra sikerült levelemért

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.