Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: ,

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #62373
  vasmarika
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Lakásban tartott Maine Coon fajtájú cicám,( ivartalanított, két éves, 10 kg-os, összes oltással, féreghajtással,) a fülén sajnos megsérült ( játék közben megkarmolta a testvére). Keletkezett a fülére egy Othaematoma, kb, 10 *20 mm nagyságú. Ez a vérömleny már kb 10 napja a fülén van. Voltam vele állatorvosnál, aki fölvilágosított ezzel kapcsolatban. Én nem ragaszkodom a műtéthez, ráadásul az orvos is inkább azt támogatta, hogy maradjon, mert úgysem okoz ez fájdalmat, az altatás és műtét nagyobb megpróbáltatás a cicának. Mégis van egy rossz megérzésem és bizonytalanság bennem. Pontosan szeretném tudni, hogy esetleg az esztétikai elváltozásokon kívül lehetnek-e más negatív következményei annak, ha a vérömleny marad a cica fülén. (ami befolyásol , még az, hogy egy borzasztóan makacs természetű cicáról van szó, aki nem tudom hogyan tudná elviselni a gallért műtét után).

  Köszönöm válaszát!

  #66738
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Marika! Én sem alkalmaznám a műtétet saját cicámon sem othaematoma esetén. Azonban javaslom, hogy a felszívódását gyorsítsa és támogassa a Multivit mega C,  Cytovet, Emésztőenzim Probiotikum komplex-szel. Ha felszívódik akkor csak egy kissé behúzódásos fülkagyló marad vissza. Segítse még a gyógyulást a szénhidrátok teljes eliminálásával a táplálékából. Üdv dr. molnár

  #156355
  drszepeszter
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  A francia bulldog kutyám jobb fülén kb. 1 hónapja alakult ki a vérömleny.
  Doktor Úr által javasolt csomagot megrendeltem és azóta is használjuk; középfüllgyuladásra. A gyulladás a fülében szépen meg is szünt a kezelésnek és a csomagban található terméknek köszönhetően. A vérömleny csak lassan húzódik vissza és egyre keményebb. Továbbra sem szeretnék műtéti beavatkozást.
  Mit tanácsol a Doktor Úr;mivel tudnám kezelni még a kutyus fülét? Vagy várjak türlmesen?
  Válaszát és eddigi segítségét köszönöm.
  Eszter

  #157558
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Eszter! Valószínűleg egy kemény szervült csomó visszamarad a fülkagylóban ami lassan még zsugorodni is fog. Üdv Dr.Molnar

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.