Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #166245
  hoffartzsolt
  Felhasználó

  Tisztelt Doktorúr!
  Sajnos már a sokadik állatorvos és keresgélés után találtam az ön oldalára… És az utolsó lehetőséget is megragadva gondoltam felteszem a kérdést hátha volt már ilyen esetleg a praxisában és tud esetleg ajánlani valamit ami esetleg segítené….
  Van egy imádott alaszkai malamutunk sajnos egy ideje küzdünk a szájában levő daganattal (Epulis ha jol írom) hol kissebb hol még kissebb sikerrel igazából korából adódóan illetve az élethelyzet miatt a műtétet egyik orvos sem ajánlotta ezért nem is gondolkoztunk benne azzal biztattak hogy bízzunk benne majd szépen leszárad és eltűnik… sajnos ez úgy tűnik nem túl eredményre vezető. És sajnos ahogy nézem egyre nagyobb szinte az alsó szájrészét nem is látni csak a rengeteg tumort… Az elmúlt napokban már elég erősen vérzik neki ha eszik is valamit illetve enni nagyon nem akar és gondolom borzasztóan fájhat neki ezért nem akar enni…

  Köszönöm előre is válaszát.

  Üdvözlettel Hoffart Zsolt

  #167118
  fazakas.martin2004
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr!

  9 éves szuka dalmata kutyámnak két éve ilyen arcdaganata, arccsomó formájú duzzanata keletkezett. Elvittük állatorvoshoz, fogászati röntgen is készült, a fogaival semmi probléma, a tályog először belülről, majd kívülről is el lett távolítva. Azt követően egy antibiotikumos kúrát ajánlott az állatorvos, de a duzzanat még mai napig sem szünt meg, időről-időre kiújul, több esetben olyan hegyessé válik a duzzanat.

  Nagyon el vagyunk keseredve, bizakodtunk az orvosi ellátás ill. műtétekben, de úgy látszik, nem sikerült a műtét, mivelhogy láthatólag a műtéttel nem lehetett véglegesen megszüntetni ezt az arcduzzanatot.

  Először a duzzanat úgy kezdődött, hogy kisebb duzzanat, aztán hirtelen növekedni kezdett, a kutyus jobb oldala teljesen feldagadt, már ráment a szemére is.

  Szerenték további, hasznos orvosi utasítások tanácsok által mindent megtenni kutyám gyógyulásáért, hogy végleg eltűnjön az a tályog.

  Még annyit, hogy most már nem teljesen dagadt fel a kutyus jobb oldali arca, csak egy diónyi nagyságnyira.

  Mit lehet ilyen esetben tenni?

  Előre is köszönöm szíves válaszát és együttműködését!
  Üdvözlettel

  #168041
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Martin! Biztosat nem tudok mondani, de véleényem szerint foggyökér tályog lehet a makcs tályogosodás hátterében. Javaslom az Imunovet nagy dupla dózísú alkalmazását szájon át és helyileg is. Továbbá az immunerősítő Multivit Mega C, Cytovet, Liver Detox, Emésztőenzimek& Probiotikum komplex készítményeket együtt alkalmazni szintén szájon át.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.