Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #113773
  bakoscs
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  3 éves ivaros kan szamojéd kutyámnál kb. ivarérérs óta áll fenn, hogy a mellső lábain a térdizületeknél a szőrt rövidebbre rágja. A bőrfelület nem látszik ki, de egy ilyen hosszú szőrű kutyánál ez szembetűnő. Mindkét lábán csinálja, és mind a kettőn ugyan ott a térdizületnél. Mozgékony, aktív. soha nem sántít. Azt gondolom, hogy unalmában csinálhatja.

  Prémium kutyatápot kap, amikor csak tudom viszem sétálni. Egy hatalmas kert a területe.

  Készítettem a folyamtról már videót, elküldtem egy kutya epilepsziával foglalkozó Doktornőnek, ő az epilepsziát ki is zárta. Volt bőrkaparék teszt,eredmény: negatív. A tápjára szokott kapni lazacolajat, hátha a szőre…nem segített. Több doboz Arthromaxot megetettem már vele, a legutóbb 2 üveg APTUS-t is elfogyasztott.

  Az elmúlt 1,5-2 évben már volt alkalmam megfigyelni ezt a dolgot. Arra jutottam, hogy összefüggésbe hozható az ivaréréssel – mint ahogy írtam kb. akkortájt kezdődött – bár félek, hogy ez már egyfajta paranoia részemről, mert eddig mindenre gondoltam már. Tehát amire jutottam, hogy nyáron annyira nem jellemző, hogy csinálja, de ennyi idő alatt meg nem tud a szőr látványosan visszanőni. Tehát tavasz és ősz amikor a leginkább csinálja. Meglehet hogy az utcában lévő több szuka tüzelése miatti szexuális frusztrációját vezeti így le. De összefüggésben lehet a csapadékosabb időjárással, akár reumatikus is lehet, bár mint ahogy említettem, ennek külső jelei nincsenek, nem kel fel nehezen stb…

  4 állatrovoson vagyok túl ezzel az üggyel kapcsoaltban…próbáltam már a keserű spray-t is…abból is 3 vagy 4 félét, pechemre ez sem tartja vissza…gyakorlatilag lenyagolatja róla.

  A bőrfelületen semmi nem látszik. 3 havonta bravectot kap, havonta pedig advocate-et az élősködők ellen.

  Esetleg valami ötlet?

  Előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Bakos Csaba

  #113927
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Csaba! Sajnos én sem tudom biztosan megmondani mi lehet a végtag nyalogatás oka. Amennyiben az ivaréréssel van összefüggésben akkor a Kingvetet megpróbálhatja. Amennyiben unalom űző rossz szokás akkor a Relax & Balance és az Etovet kombinációját. Általában viszketés vagy fájdalom okán szokták nyalni egy egy testrészüket a kutyák, de itt valószínűleg ezt kizárhatjuk a leírása alapján. Üdv dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.