Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #168948
  Juanita
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr!

  Hosszu a történet és összetett, pròbálom a lényeget összefoglalni.
  10,5 éves kan (ivaros) boxer kutyámnál egy honappal ezelott epilepszia szeru rohamok jelentkeztek egyik éjjel (3 egy ejszaka alatt, pár masodperces befeszult allapotban oldalara eldolt). Korabban megállapították, hogy enyhe szívritmuszavara van így elsö körben kardiologushoz vittem. 2 féle szívbetegségére (ARVC ès DCM) azóta 2 féle szívgyògyszert szed (Vetmedin S és Sotalex Mite) – ezeket egy hónapja.
  A kontrollnál ugy tunt, javult a szivmukodese.
  A rohamok a szivgyògyszerek szedésével egyböl nem szüntek meg, csak mas (enyhébb) lefolyásúak lettek, (nyammogás, feszült állapot) de epilepsziara jellemzo allapotok voltak azok is.
  Így Sevenal-ból jelenleg 2x 3/4 tablettát szed naponta – ezt kb 2,5 hete. Allapota javult, még fáradêkonyabb mint korábban volt, sokat alszik, Az utóbbi napokban, fôleg az ejszakai alvás elött ugy tünik nehezebben kap levegöt, az orrán nehezen tudja beszivni – ezzel eddig nem volt soha gond.
  Lévén, hogy a rohamokat akár okozhatta más is, de a szivgyengesége miatt CT, MR viszgalat rizikós lenne, az altatás, így kissé sötétben tapogatozunk. Jobb heréjében van egy gócos terület (1,5-2cm) méretét, méretét kontrollon ellenörzik majd.
  Ezek mellett szeretném az Energyvet termékek közül megrendelni a Cytovet, Etovet es Probiovet készítményeket. Adhatòak ezek a gyógyszerek mellett? Beadáskor kell-e szunetet tartani a gyogyszerek beadasához képest vagy mehet egyszerre? Ajánl-e még másik terméket, amik hatékonyabbá teszik a kezelést? Esetleg a nehéz levegövételre?
  (Jelenleg nem áll mòdomban teljes csomagokat rendelni.)
  Köszönettel, Anita

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.