Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #73209
  ordog.tundi91
  Felhasználó

  Jó napot kívánok Doktor úr!

  Van egy 10éves Yorki kutyusom, tavaly volt 1 nagy műtétje, daganatos megbetegedéssel, amiről kiderült, hogy jóindulatú volt, így fellélegezhettem. De! Alig másfél hónapja a kutyus felpuffadt, hatalmas volt a hasa. Azonnali orvosi segítséget kapott, ahol közölték, hogy hasnyálmirigy gyulladása van,a következő vizsgálatnál (vérvétel) kimutatták, hogy a valószínűleg a vérével is probléma van. Ezután vizelet vizsgálat következett, ami megerősítették a gyanút. Eközben észrevettem, hogy a kutya nem akar sétálni, sokat fekszik betudtam azzal, hogy biztos a gyulladás miatt! Este lefekvésnél simogattam, és kitappintottam a bal első könyökcsontnál egy kis golyócskát. Másnap újból állatorvosi, porcleválás, amit akkor fog kiszedni az orvos ha a kutyus jobban van. Nem hányt, evett, ivott a szokásosnál többet, vízelete volt sárgásabb színű, láza sem volt.4kg, 10 éves, szuka, ivartalanított.Lypex kapszulát szed, az enzimekre. Jelenleg royal canin száraztápot kap, és royal canin konzervet, semmi rágcsálni valót. A kérdésem az lenne, hogy milyen vitaminok szükségesek, amivel tudom az állapotát javítani? Köszönöm a válaszát. További szép napot kívánok!(Ha szükséges, tudom csatolni a labor eredményeket)

  Tünde

  #82530
  herrcsilla
  Felhasználó

  Jó napot kívánok Dr Úr!

  Kutyusomnál kiderült, hogy beszűkült a veseműködése, nemrég voltunk labort csináltatni, ezt mondta a doki és diétát javasolt. Én főtt kajával etetem a kutyákat, ő azt mondta csirke – pulyka mell és comb lenne az ideális táplálék, de abból sem szabad egyszerre sokat…

  Egy 36 kg – s Labinál meg tudná mondani nekem, hogy ez pontosan mit jelent napi szinten? Kb fél kg húsra tippelek én + rizst kap, tojáshéjport és zöldségkeveréket szoktam neki adni….

  Jelentősen visszavettem a fehérje adagjából, de azt se akarom, hogy túl keveset kapjon, mert tudom, hogy az sem jó…..

  Köszönöm mielőbbi válaszát/segitségét!

  #112955
  Zsuzsa
  Felhasználó

  Kedves Doktor Ur,
  16 eves spaniel kutyam aki vesebeteg kaphatja a servre es izuleti bantlamakra a skelevet csomagot?

  #134009
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Zsuzsa! Igen , természetesen kaphatja. Üdv Dr.Molnar

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.