Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés: Avatar Dr. Molnár Gábor 2 hete telt el.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48675
  Avatar
  anita.kvasny
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr!

  16,5 éves szív- és gerincbeteg németjuhász mix kan kutyusunknak kezdődő vesebetegsége lett. A szíve miatt – többek között- vízhajtót kell szednie, 2×1,5 Furosemid a napi adag.

  Szeretnénk megtámogatni a vesediétát, de találtunk egy olyan szövegrészt, ami számunkra nem egyértelmű. A kérdésem az, hogy Renovetet vízhajtóval nem lehet együtt adni vagy a Regavetre vonatkozik a figyelmeztetés?

  “Folyamatosan támogatni a vesét munkájában REGAVET cseppek, mivel a Renovet erősen vízhajtó hatású így azt mellőzzük a kezelés során.”

  Köszönöm szépen a segítséget!

  #48676
  Avatar
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Anita! A veseelégtelenseg lehet heveny vagy idült. A heveny formánál a vese szövetei normális állapotban vannak de gyulladásban kerültek így nem választanak ki elegendő vizeletet. Ilyenkor a vízhajtó adása indokolt. Ez lehet szintetikus gyógyszer vagy gyógynövényes pl. Renovet. Ezek a vese vizelet kivalasztasat támogatják. Így nő a vizelet mennyisége.

  Mindez nem igaz az idült esetben. Ott a vese szöveti állománya részlegesen elpusztult. A vese nem képes koncentrált vizeletet kiválasztani, amit a vízhajtók adása csak tovább rontana. Függetlenül attól, hogy az szintetikus vagy természetes gyógynövény.  Ez esetben ezeket nem szabad adni. Ezért ne adja a Renovetet ilyenkor. Ellenben a Regavet és /vagy a Kingvet hatásos ilyenkor is, mivel támogatja a vese szövegeinek a regenerációját úgy hogy a kiválasztott vizelet mennyiségét nem növeli eközben. Üdv dr.molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.