Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48675
  anita.kvasny
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr!

  16,5 éves szív- és gerincbeteg németjuhász mix kan kutyusunknak kezdődő vesebetegsége lett. A szíve miatt – többek között- vízhajtót kell szednie, 2×1,5 Furosemid a napi adag.

  Szeretnénk megtámogatni a vesediétát, de találtunk egy olyan szövegrészt, ami számunkra nem egyértelmű. A kérdésem az, hogy Renovetet vízhajtóval nem lehet együtt adni vagy a Regavetre vonatkozik a figyelmeztetés?

  “Folyamatosan támogatni a vesét munkájában REGAVET cseppek, mivel a Renovet erősen vízhajtó hatású így azt mellőzzük a kezelés során.”

  Köszönöm szépen a segítséget!

  #48676
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Anita! A veseelégtelenseg lehet heveny vagy idült. A heveny formánál a vese szövetei normális állapotban vannak de gyulladásban kerültek így nem választanak ki elegendő vizeletet. Ilyenkor a vízhajtó adása indokolt. Ez lehet szintetikus gyógyszer vagy gyógynövényes pl. Renovet. Ezek a vese vizelet kivalasztasat támogatják. Így nő a vizelet mennyisége.

  Mindez nem igaz az idült esetben. Ott a vese szöveti állománya részlegesen elpusztult. A vese nem képes koncentrált vizeletet kiválasztani, amit a vízhajtók adása csak tovább rontana. Függetlenül attól, hogy az szintetikus vagy természetes gyógynövény.  Ez esetben ezeket nem szabad adni. Ezért ne adja a Renovetet ilyenkor. Ellenben a Regavet és /vagy a Kingvet hatásos ilyenkor is, mivel támogatja a vese szövegeinek a regenerációját úgy hogy a kiválasztott vizelet mennyiségét nem növeli eközben. Üdv dr.molnar

  #50094
  kkatalin63
  Felhasználó

  Kedves Doktor úr!

  Telefonos beszélgetésünkkor nagyon humánus volt,mélységes tiszteletem és hálás köszönetem.

  Veseelégtelenségben szenvedő Cili cicánknak már megrendeltem,- amit Ön javasolt – és áttértünk a nyers táplálék fogyasztására napi 6 alkalommal kiszámolva a testsúly tömegét alapul véve 25 gramm húst kap alkalmanként (nyúl,csirke mell, pulyka felsőcomb.)

  A cystatin és UPC vizsgálatra időpontot kérek Budaőrsön.A többi vérvizsgálatot már megcsinálták Székesfehérváron, és ekkor derült ki,hogy kezdődő veseelégtelensége van már a 3. cicánknak is.Sajnos már 2 cicánkat eltemettük,veseelégtelenség miatt.Remélem,hogy a gyógyhatású készítmények és a javasolt étkezés eredményes lesz Cilikénél.

  Kérdésem,hogy amit eddig kapott szőrcsomósodás gátlás céljából,- mert az ivartalanítás óta eléggé hullik a szőre kb.2,5 éve – ( Royal Canin Hairball száraztápot), azt már egyáltalán nem eheti?

  Van-e valamilyen készítmény ehelyett,amit szőrcsomósodás gátlására ehetne a cica?

  Szeretném tudni,hogy infúziós kezelés, – amit Sz.fehérváron javasoltak – feltétlenül szükséges-e?

  Hálás köszönetem:

  Baloghné Kiss Katalin

  #134086
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Katalin! Sajnos jó ideje nem tudtam nézni a fórumot. Máskor az állatorvos válaszol rovatban tegye fel sürgős kérdését. Ha még van aktuális írja meg kérem. Üdv Dr.Molnar

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.