Kullancs kiszedő csipesz

2000 Ft

(6 vásárlói értékelés)

Leírás

Kullancs kiszedő csipesz, mely megkönnyíti a kullancsok eltávolítását kutyából és macskából.

A kullancsok által terjesztett betegségek jelentős veszélyt jelentenek a kutyák és macskák egészségére, ezért fontos, hogy a kullancsok elleni védekezést és azok eltávolítását komolyan vegyük. A kullancsokat fertőző kórokozók, mint például a Borrelia burgdorferi vagy az Anaplasma phagocytophilum, súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a háziállatok számára.

A kullancsok elterjedtsége változó lehet földrajzi területtől és éghajlattól függően. Többek között Lyme-kór, Babesiosis, Anaplazmózis és Erlichiozis nevű betegségek terjesztői lehetnek. A kullancsok a kutyák és macskák testén tapadva táplálkoznak a vérükből, és ezen keresztül juttatják be a kórokozókat a szervezetbe.

A megfelelő védelem elengedhetetlen, ezért ajánlott a rendszeres kullancsriasztó kezelés. Sokféle kullancsriasztó készítmény és nyakörv áll rendelkezésre a kutyák és macskák számára. Ezek a készítmények hatékonyan megakadályozzák a kullancsok megtapadását és védelmet nyújtanak a kórokozók ellen.

Amennyiben a kutya vagy macska fertőződik kullancsokkal, azokat mielőbb el kell távolítani. Az időben történő eltávolítás csökkenti a fertőzés kialakulásának kockázatát. Azonban a kullancs eltávolítása során fontos, hogy ne használjunk kézitávoltószert, cigarettát, olajat vagy bármilyen más olyan anyagot, ami a kullancsot megijesztheti, mivel ez segíthet a kórokozók bejutásában a véráramba.

A kullancs kiszedésére legjobb megoldás a speciális kullancs kiszedő csipesz használata. Ez a kis eszköz megkönnyíti a kullancsok biztonságos és teljes eltávolítását anélkül, hogy a kullancs testéből tartalmat visszajuttatnánk az állat véráramába. Fontos, hogy a kullancsot a lehető legrövidebb időn belül eltávolítsuk, és figyeljünk a helyes technikára.

Az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében a kullancsok elleni megelőzésre és eltávolításra való odafigyelés kiemelten fontos. A rendszeres ellenőrzés és az időben történő intézkedés segíthet megelőzni a súlyos betegségek kialakulását, és lehetővé teszi kedvenceink számára az aktív és egészséges élet élését.

A Supereme Immunity weboldala

Kullancs kiszedő csipesz termékről 6 értékelés

 1. Anonim

  Meg nem hasznaltuk.

 2. Anonim

  Egyszeru hasznalni, praktikus.

 3. dr. Hoffmann Brigitta

  Még nem kellett használni, de nyáron biztos hasznos lesz.

 4. Anonim

  Még nem használtam.

 5. Nyári D.

  Még szerencsére nem kellett használnunk

 6. Meződy Marianne

  Valószínűleg jó, de nem használtam még szerencsére

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…