Szívelégtelenség

Ló Kólika

Rozsot ettek ad libitum.Háromból egy azonnal, a második 24 órán belül exizált. A harmadik Fynadin inj. Menbutont kapott. Másnaptól 3X1 ml Regavet 7 napon keresztül. Harmadik naptól eszik, iszik, normál széklet. (Lehetséges kezelés: Kingvet kiegészítés  3X1 ml + Probiovet 20 db/500 kg).

Hot-spot

10 éves kan németjuhász, far és comb tájékon kb. 25 cm átmérőjű „hot-spot”. Lokálisan Immunovettel kezelve + 3X3 csepp per os 3 hétig. Másnapra a levedző, gennyes, vörös sebfelület beszáradt és vékony pörk képződött. A vörösség és helyi érzékenység elmúlt. A 3. naptól a tulajdonos folytatta a kezelést. 10 nap múlva a pörk ellökődött és már kezdett szőrösödni.

Krónikus bronchitis

12 éves szuka labrador krónikus bronchitis. Egy évvel ezelőtti kezelés: Spiropent, Diprophos, Erythromycin. Az ugatva köhögés rá egy évre kiújult. Kingvet és Virovet kombinációt kapott 3×3 cseppet 3 hétig, majd 1 hét szünet következett. Majd újra 3 hét kezelés, mikor a 2. héten beindult a lerakódott nyák felköhögése. Közérzete határozottan javult és a kínzó köhögés napi 2-3 alkalomra csökkent.

Lyme-Borreliosis

4 éves kan westi, bal hátsó lábára sántít, H 39, 7°C, 1 hete kullancsot szedtek ki belőle. Kezelés: Immunovet és Kingvet 3X1 csepp, 3 hétig. Másnapra láztalan, a sántaság elmaradt, jó kedélyű, játszik.

Fülsérülés

9 éves, szuka magyar vizsla, egy kóbor kutya elkapta a fülét és félig letépte. Termokauterrel amputációt végeztünk, a sebszél Immunovettel lett kezelve.  Az égetés után várható oedema és kapilláris vérzés ELMARADT. Postoperative csak Immunovettel kezelgették a sebet naponta 1 X1-2 cseppet rákenve. 7 nap alatt szövődménymentesen gyógyult!

Dr. Ágoston István
KÉK MACSEK Ambulancia Sülysáp

Vélemény, hozzászólás?