Név: Böbe
Fajta: 7 éves labrador keverék
Neme: ivartalanított szuka
Súlya: 28 kg

A tulajdonos elmondása szerint évek óta küzdenek a vakaródzással. Szőre nagyon hullik és nem jó szaga van az állatnak. A szeme mellett a bőr illetve a fülek végei mindig gyulladtak, viszketnek neki. Testszerte vakarja magát,dörgöli a fejét a bútorokba. Royal Canin hypoallergén tápot és főtt rizst eszik. Hasmenése van hónapok óta. Étvágya nem jó, immel-ámmal eszik.

Közepesnél picit gyengébb kondícióban lévő, vidám kutya. Hőmérséklete normális. A hallójáratokban minimális barnás váladék figyelhető meg, de nem büdös a füle. Szőre hullik, bőre piros. Savanyú, avas a bőre illata, zsíros tapintatú a szőre. Szájnyálkahártyák vörösek, nyelvén tejszínszerű váladék látható.
A rendelőben töltött 1 óra alatt folyamatosan, megállás nélkül vakarta magát. Fejét dörgölte a földbe, a gazdája lábába és, ahogy valaki megsimogatta a fejét azonnal tolta, nyomta, hogy vakarja neki.

Átállítottam nyers húsra.

Kapott:
Energyvet Probiovet 3×1
Energyvet Fytovet 2×2
Energyvet Virovet 2×10 csepp
Energyvet Omegavet 2x 10 csepp
Energyvet Epivet sampon 4 naponta alapos fürdetés

Az eredmény magáért beszél. 2 hét elteltével jött kontrollra Böbe és bőre látványosan megnyugodott. Sokkal kevesebbet vakaródzik és a bőrpír teljesen megszűnt. A szájban lévő tejszínszerű váladék már nem látszik. A tulajdonos elmondása szerint a szőrhullás látványosan javult.
A nyerset jól tolerálta, sőt étvágya is sokkal jobb. A hasmenés maradéktalanul megszűnt.

Dr Pappné Horváth Hajni
Talpas Állatorvosi Rendelő

[vc_gallery type=”image_grid” images=”433,434,435″]

PROBIOVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

VIROVET

7900 Ft

OMEGAVET

4900 Ft

EPIVET

4900 Ft

Vélemény, hozzászólás?