A vesék és a kiválasztó szervek problémái.

A húgyszervek fertőző megbetegedése esetén, teljes körű kezelést kell végezni.  A VirovetRenovet és a Kingvet alkalmazását javasoljuk.

A nem fertőző betegségek esetében elsősorban a szőrzet őszülésénél, ízületi megbetegedéseknél, valamint a gerinc /hajlott, mozgáskészség hiánya/problémáinál kell a víz elem érintettségére gondolnunk. Ott a regeneráció elérése elengedhetetlen, mert ellenkező esetben a legkülönbözőbb szerveken, egy egész sor szövődményes tünettel találkozhatunk. A víz elem / vesék, húgyutak /kezelésének előkészítésére alkalmazzuk az anyagcsere stabilizálását és a méregtelenítését. Erre a célra kitűnő a Regavet, amelynek hatását fokozhatjuk a Cytovettel.

Tulajdonképpen a Regavet a máj teljes szövetállományát visszaállítja teljes funkció körébe. Mivel csökken a vese megterheltsége, a gyógyulás folyamata sokkal gyorsabb lesz. A tünetek is enyhébbek lesznek. A Regavet és a Renovet alkalmazása között minimum 5 nap szünetet kell tartani. Semmilyen esetben se használják ezt a két szert egyszerre.

Az urémia kezelését a hírlevelek között található leírásban találhatják meg.


A nemi szervek megbetegedései

A stressz miatt kialakult problémák gyógyítására kitűnően alkalmas a Gynevet.

A petefészekben, petevezetékben, méhben lévő ciszták és más elváltozások a Kingvet vagy a Renovet alkalmazása indikált.

A méh gennyes gyulladása nagyon veszélyes, különösen az idősebb nőstényeknél, ezért inkább a műtétet /hysterektómia / alkalmazzák, hogy eltávolítsák a gyulladásban lévő méhet. Ezzel az állat életét meghosszabbítják és az életminősége is jobb lesz. A méhben lévő enyhébb gyulladást és kísérő tüneteit kezelhetjük KingvettelImunovet-tel kombinálva. A nagyon erős toxikus, gennyes gyulladás esetében Cytovettel ajánlott kiegészíteni a kezelést.

A here megbetegedéseire, valamint a spermaszámmal adódó problémák esetében ugyancsak a Kingvet alkalmazása indikált. Itt még a terápiát kiegészíthetjük Fytovettel, amely kolloid formában ásványi anyagokat tartalmaz, vagy a telítetlen zsírsavakat tartalmazó Omegavetet.

Ha a tünetek az idősebb állatoknál sűrűn ismétlődnek, akkor az Ő esetükben is a kasztráció javasolt, hogy az élettartamuk és az életminőségük megfelelő minőségű legyen.

A húgy utakat és az ondóvezetéket érintő kórképeket pontosan ugyanúgy kezeljük, mint a nőstényeknél.

A lokális kezelések esetében az Imunovetet és az Audiovetet alkalmazzuk.