Ízületi, mozgásszervi kórképek
/ arthritis, arthrózis, discus problémák, autoimmun folyamatok, stb. /
kezelési protokollja

Nagyon gyakori probléma, hogy már a non szteroidok vagy éppen a szteroidok mellékhatása vagy a szteroid hatásának csökkenése vagy mellékhatások fellépése készteti az állatorvost és az állattartót az addigi terápia feladására vagy megváltoztatására.
Sok estben pedig a más eseteknél már csalódott kolléga és gazda keres más utat a kezelésre, tünetenyhítésre már a kezdeti tünetek megjelenésekor is.

Ezekre a problémákra ad kezelési lehetőséget a kíméletes fitoterápia és ortomolekuláris terápia.

Idült, visszatérő estekben nagyon hasznos, ha kezdetben egy belső tisztítási és bélflóra helyreállítási folyamat veszi kezdetét, ami azonos az allergiáknál már leírt kezelési protokollhoz. Azonban az első 3 hét, egy hónap végén a speciális csont, porc és ízületi kötőszövet / szalag, ín, ízületi tok, izomrostok / regenerálást és újraépülést segítő speciális szereket szükséges adagolni. Ezek – a tapasztalatok szerint – szinte olyan gyulladáscsökkentő és következményes fájdalomcsillapító hatással bírnak, mint a szteroidok. Hatásuk kialakulása, – mint minden természetes anyag- azonban több időt igényel.
Fontos, hogy ezek adagolása semmilyen mellékhatással sem bír, még hosszú távon sem.

Protokoll:

Heveny esetekben:

1. SKELEVET napi 2×1 kapszula/10 ttkg és

2. KINGVET napi 3X1-2 csepp/10 ttkg dózisban lehetőleg mindkettőt párhuzamosan adagolva . 3 hetes kúrákban, a kúrák között 5-7 nap szünetet tartva.

3. FYTOVET napi 3X5 csepp/10 ttkg dózisban

 

Idült esetekben:

1. IMUNOVET 10 napig, minimum napi 3×3 csepp/10 ttkg dózisban, ez után 5-7 nap kihagyás és még egy 10 napos kúra

2. Az IMUNOVET kezdete után azonnal, vagy ha a tünetek lehetővé teszik 3 nappal a megkezdése után PROBIOVET 2×1/2 kapszula/nap/ 10 ttkg 21 napig folyamatosan. Az Imunovet beadása után legalább egy óra teljen el, mielőtt a Probiovetet beadjuk.

3. Az Imunovet befejezése után KINGVET napi 3X1-2 csepp/10 ttkg dózisban és SKELEVET napi 2×1 kapszula/10 ttkg dózisban lehetőleg mindkettőt párhuzamosan adagolva . 3 hetes kúrákban, a kúrák között 5-7 nap szünetet tartva.

4. További kezelési lehetőség makacs esetekben a RENOVET adagolása napi 3X1-2 csepp/10 ttkg dózisban.
Az IMUNOVET és a PROBIOVET adagolása a bélflóra és a nyirokutak tisztítása és helyreállítása céljából szükséges. Így a további kezelés menete, – ami beindítja a normális sejtes immunreakciót – nem okoz tünetrosszabbodást. Ezt célszerű a gazdával megbeszélni, hogy támogatni tudja szándékainkat.

5. A  CYTOVET szteroid szerű gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt alkalmazandó. Továbbá toxin megkötő képessége miatt is hasznos része a kombinációs kezelésnek.

Fontos!

Szteroid kezelés alatt:

A már adagolt szteroidot az Imunovet és a Probiovet adagolásának megkezdése után 7 nappal el kezdhetjük csökkenteni. Hetenként 1⁄4 dózissal csökkentsük. Kedvező esetben 1 hónap alatt, ha a mellékvese nincs teljesen kimerülve, elhagyható a szteroid.

Amennyiben sokáig adagoltuk a szteroidokat nagy adagokban és teljesen reakció képtelen a mellékvese, akkor várhatóan a csökkentések időszaka alatt tünetrosszabbodás is fel fog lépni.

Ekkor nem csökkentjük tovább a szteroid adagját. Hanem előre felkészítve erre a történésre a gazdát próbálunk várni néhány napot a saját kortizol termelés beindulására. Ez a várakozás maximum egy hétig történjen. Ha ez alatt nem csökkennek a tünetek elviselhető mértékre, akkor 1/4 adaggal visszaemelhetjük a szteroid dózisát időlegesen.

Közben elérjük a KINGVET és SKELEVET adagolásának idejét, a már regenerálódó bélflórával bíró állatnál, így óvatosan újra elkezdhetjük a szteroid adagolásának csökkentését. Gyakori probléma még az idült ízületi problémáknál, hogy a tartósító szereket tartalmazó száraz eleségek, jelentős ideig történő adagolása következtében, olyan mértékben elárasztották a szervezetet, hogy azok tartós sejt és szövetműködési zavarokat okoznak.

Ez esetben a CYTOVET adagolása tartósan jó szolgálatot tehet a szövetek és a teljes
test megtisztítására. Adagolás: 2×1/2 kapszula/nap/ 10 ttkg 21 napig folyamatosan
(daganatos eseteknél 90 napig ).

Természetesen a további tartósítószer bevitel megszüntetése alapkövetelmény a
tartós gyógyulás elérése érdekében. Lásd Iránymutató étrend.

Fontos!

Ne várjuk el a fitoterápiás készítményektől a mindenhatóságot!
Nem minden beteg fog ezektől a készítményektől sem teljes mértékben meggyógyulni, de minden állat fog bizonyos javulást mutatni és biztosan nem ártunk velük, ha az előírtaknak megfelelő alkalmazzuk.
Továbbá az Energyvet természetes hatóanyagai sokkal nagyobb hatékonyságot mutatnak, ha azt nem adjuk szintetikus készítményekkel!
Természetesen adhatók konvencionális szerekkel is, de a hatás erőssége így csökken!

Dr. Molnár Gábor Miklós