Nem műthető a tumor vagy nincsen rá megfelelő kemoterápiás lehetőség? Nem kívánja konvencionális módon kezelni kedvence daganatos elváltozását? Ezekben az esetekben van más hatékony lehetőség kedvence életének meghosszabbítására vagy akár a gyógyulására. Más kezelési módszerek választása esetén – kiegészítő szerként – az alkalmazott szerek hatékonyságának növelése és a mellékhatások csökkentése lehet hasznos az állat élete szempontjából.

Mindezekben az esetekben segítséget nyújthatnak az Energyvet állatgyógyászati gyógyhatású szerei és a Supreme Immunity eledel kiegészítői.

Kifejezetten DAGANATOS betegségek esetén – kiegészítő szerként – javasolt az ANNOVET csepp használata néhány kiegészítő szer adásával egy időben.

Hatásmechanizmus:
Gyakorlatilag az összes rosszindulatú daganat anaerob anyagcserét folytat. Vagyis a glükózból 2 molekula ATP-t nyer (adenozin-trifoszfát – egy univerzális energiaforrás a biokémiai reakciókhoz).
Az egészséges sejtek energianyerése oxidatív foszforilációval történik, oxigén jelenlétében 37 molekula ATP keletkezik a glükózból (enzimatikus égési folyamat). Vagyis a testi sejtek rengeteg energiához jutnak. Az Annovet hatóanyagai különböző utakon csökkentik az ATP szintézist a szervezetben (lásd az alábbi folyamatok által), ezért a malignus tumorok sejtjei és az anaerob metabolizmust folytató organizmusok (anaerob, mikroaerofil baktériumok és egyes parazita fajok) számára annak alkalmazása halálos. Az egészséges sejteket – azok fölös energiái miatt – jelentős mértékben nem károsítja.

Adagolási megfontolások:
Bármely tumor gyanus elváltozás ( csomó, lipoma, szemölcs, ciszta stb.) felfedezése után azonnal javasolt elkezdeni az ANNOVET adagolását 3×2 csepp/ 10 ttkg/nap dózisban. A kezelés ideje alatt végig a megfelelő gyomor és bélemésztés és a bélflóra regenerációjának biztosítása céljából az EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex alkalmazása javasolt. Mivel más probiotikumoktól eltérően gyomorsav ellenálló törzsek alkotják, így az ételekbe keverve adhatjuk be, a csírák károsodása nélkül.
Ezt 3 héten át folytatjuk, majd 3 napra megszakítjuk a kezelést az ANNOVET-tel. Ezalatt a EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex  folytatódjon és a CYTOVET menjen ez alatt a hét alatt.
Így kell folytatni 3 hét-1 hét-3 hét váltásban a szereket, amíg kedvező esetben a daganat teljesen el nem tűnik.
Kisebb daganatok estében ez körülbelül 3 x 3 hét adagolási időtartamot vesz igénybe.
Az első 3 héten a tumorok bomlástermékei mérgező hatásokat is kifejthetnek az állati szervezetben. Ezek káros hatásait könnyítendő, REGAVET adagolása indokolt az első 3 hétben feltétlenül. Fontos kiegészítők az immunrendszer megfelelő reakcióképességének a biztosítása. Ehhez a szervezetnek a megfelelő antioxidánsokat, Omega -3  esszenciális zsírsavakat, a vitaminok teljes spektrumát, különösen a természetes eredetű C vitamint biztosítani kell. Ezt a KRILL OMEGA D3+ K2 gél és a MULTIVIT MEGA C komplex szerek folyamatos, az általánosan előírt dózis duplájával történő adagolásával érhetjük el.

Adagolási tanácsok: A Cytovetet az Annovet adagolásának felfüggesztési szünetében szükséges adagolni. Az Annovet és az esetlegesen plusszban adott Imunovet 1 órával az etetés ill. a többi szer beadása előtt éhgyomorra, esetleg kevés csemegében menjen. Aztán adandó a többi szer az étellel egy időben vagy az ételbe keverve.

Nagyon gyors lefolyású vagy előrehaladott esetekben a Cytovet és az Annovet adagolása úgy is történhet, hogy kora reggel és délben az Annovetet adjuk majd késő délután és késő este a Cytovet kerül beadásra.

Milyen folyamatok történnek a kezelés alatt?

Első 3 héten: Az eredetileg hideg daganat környékének jelentős duzzanata, felmelegedése várható (gyulladásba kerül) és a tumor karaktere megváltozik ( ultrahangos képen oldódnak határai).

A következő 3 hétben észrevehető mértékben csökken a daganat mérete. Ilyenkor még szükséges a további alkalmazás, amíg az teljesen el nem tűnik.

Ha a daganat mérete az első 3 hetes alkalmazás után nem változik, akkor valószínűleg jóindulatú daganat vagy gyulladás okozta a tumort. Ez esetben választható az esetleges sebészeti beavatkozás ( mely lézer vagy termikus szike lehet, mert ezekkel az egészséges sejtek sérülése minimalizálható) vagy más kezelés.

További alkalmazási lehetőségekről információt a [email protected] címen kaphat.

 

Dr. Molnár Gábor Miklós állatorvos