Kolloid ásványok és nyomelemek
Hogyan tudjuk visszaállítani a test természetes vitalitását?

Az ásványi anyagok és nyomelemek hiányoznak táplálékainkból ez a talajok hosszú távú kizsarolásának a következménye. Az ásványok, amelyek gyógyítanak nagyon sok korai nép – mint az asszírok az egyiptomiak az indiaiak és a kínaiak – gyógyszer könyveiben fellelhetőek. Sok ásványt gyógyító tulajdonsággal jelöltek.

A természetes úgynevezett kolloidális ásványi komplexeknek kevés tiszta lelőhelye létezik a világon. A mi történetünk, amelyik az egyik fő lelőhelyről szól, az 1920-ben kezdődik az egyesült államokbeli Utah államban, ahol természetes forrás tört fel, amelyet több száz évvel a helyi indiánok használtak különböző megbetegedések gyógyítására. Ennek a forrásnak a vize vajon miért volt híres az indiánok között?
Elsősorban emésztőszervi tünetek, ízületi és keringési panaszok kezelésére volt használatos, de sok bőrbetegség, tüneteit is enyhítette a használata.

A későbbi időkben, az 1920-as években néhány hetes alkalmazásával vesekő képződését állították meg vele. Ezt a forrásvizet tiszta ivóvízbe bekeverték és úgy fogyasztották, amíg a gyógyító hatása kifejlődött. A későbbi tudományos vizsgálatok megállapították, hogy a Utah állambéli forrás az 60 és 120 millió év távlatában keletkezett, ugyanúgy, mint a kőszén és a kőolaj keletkezése amelyek fosszilis forrásokból képződtek.

Hogyan tudjuk élvezni a forrás gyógyító hatásait manapság?
Egy több lépéses szűrési eljáráson megy keresztül, amely után egy teljesen tiszta kolloid ásványokat tartalmazó folyadék képződik, amely megtalálható a Fytovet nevű készítményben is. Mindazokat az előnyös hatásokat, amelyet a forrás vizének fogyasztás okoz, elvárhatjuk a Fytovet vizes oldatától is.

Nagyon fontos megemlíteni hatóanyagai közül a magnéziumot, amelyből 2000 ppm mennyiségben tartalmaz kolloidos formában, amely 98 %-os mértékben hasznosul és azokat a bioinformációkat amelyek a más forrásokból felvett magnézium hasznosítását is jelentős mértékben megnövelik. Így például a magnézium összes kedvező hatását el tudjuk érni Fytovet alkalmazásával, például az ízületek meszesedési problémáinak a megállítását, visszafordítását, az ér és keringési rendszer meszesedésének a megállítását, a csontok és fogak ásványi anyag tartalmának csökkenését képes a megfelelő magnézium bevitel megállítani. Ezt az által teszi, hogy aktiválja a kalcitonin hormont, amely segíti a csontokba és a fogakba a kálcium beépülését, ezáltal oda fog jutni a kálcium ahová a szükséges és nem azokra a felszínekre – például erek belhártyája, ízületi felszínek, vese csatornák, nyál utak, így mind azok a betegségek, amelyek ezzel összefüggnek elkerülhetővé illetve visszafordíthatóvá vállnak.

Nagyon fontos a magnéziumnak az ízületi betegségek esetén megnyilvánuló hatása. Így például a csípőízületi diszplázia, a porckorongsérv és egyéb ízületi gyulladások, autóimmun betegségek kialakulásának csökkentéséhez és kezeléséhez hozzájárul.
Természetesen 64 féle nyomelem tartalma sok, ha nem valamennyi enzim működéséhez szolgáltat megfelelő alapot. Mivel az elemei kolloid ( szerves kötésű, test azonos forma ) kötésben vannak, így az állati szervezet azt 98%-os hatásfokkal tudja értékesíteni. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a szervezetben jelen lévő makro és mikroelemek (amelyek elég szegényesen állnak manapság rendelkezésre, sokszor hiányoznak is a táplálékokból) hasznosulását is jelentősen megnöveli a Liebig féle minimumtörvény alapján. Így minden szövet területén kifejti áldásos hatását! Ez pedig szinte minden betegség tüneteinek a javulását eredményezheti.

Összeállította: Dr. Molnár Gábor Miklós
állatorvos