A fül külső hallójárata fokozottan ki van téve baktériumok, gombák hatásának, továbbá a szellőzés hiánya és a nedves, fülzsíros környezet is hajlamosít mindezen a kórokozók által előidézett gyulladásokra. De ezek a csírák csak akkor tudnak megtelepedni a kutya immunrendszere és a kiválasztása sem működik tökéletesen.

El kell különíteni a száraz vagy nedves fülgyulladások kezelését. Ha nedves, akkor RENOVET az ajánlott. Ha száraz, akkor a REGAVET inkább hatékony. A fenti készítmények szisztémás adagolása mellett, azonban a hallójárat rendszeres tisztítása, átöblítése CYTOVET kapszulával (1 kapszula tartalma 1 dl forralt vízbe maradék nélkül feloldva) és az IMUNOVET csepp és AUDIVET csepp felváltva (reggel az egyik, este a másik) történő helyi adagolása (1-3 csepp/ készítmény/hallójárat/alkalom) is szükséges. A hallójáratban kialakuló gyulladást az EAR EASE csillapítja a leghatékonyabban.

Atkák jelenlétekor (rühösség) az ANNOVET csepp tartós adása megoldást hozhat.

Az immunrendszer aktivitásának fokozására és a gyulladás csökkentésére a MULTIVIT MEGA C komplex és a KRILL OMEGA  D3+K2 alkalmazása javasolt.

1 caps./ 100 ml víz. Ezzel a keverékkel naponta 2x fecskendővel át kell öblíteni a külső hallójáratot. Aztán reggel az IMUNOVET-et majd este az AUDIVET-et kell a fülbe cseppenteni. Ha megnyugodott, akkor napi 1x -i öblítés és 7 nap után csak az AUDIVET menjen a fülbe.

A hosszú távú eredményességhez a táplálkozás átállítása és az EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex és a STOMACH & BOWEL és a STOMACH DIGESTIVE HELPER adagolása szükséges. Mivel az egész probléma alapvető oka a bélbeli emésztési zavar! Ennek a kezelése az idült esetek megoldásának a kulcsa.

Lyukas bél szindróma

Élesztőgombák okozta fertőzések kutyák és macskák esetében

 

 

Dr. Molnár Gábor Miklós