A fül külső hallójárata fokozottan ki van téve baktériumok, gombák hatásának, továbbá a szellőzés hiánya és a nedves, fülzsíros környezet is hajlamosít mindezen a kórokozók által előidézett gyulladásokra. De ezek a csírák csak akkor tudnak megtelepedni a kutya emésztő és immunrendszere és a kiválasztása sem működik tökéletesen. Vagyis a hallójárat gyulladásának oka a belső állapotból következik.

A kezelés több párhuzamos úton történik:

  1. Helyi kezelés
  2. Emésztőrendszer állapotának helyreállítása. Bélflóra regenerálás.
  3. Méregtelenítés
  4. Immunrendszer aktivitásának helyreállítása

I. Helyi kezelés: A  hallójárat rendszeres tisztítása, átöblítése  a PET EAR CLEANER fülmosó folyadékkal ( Ezzel  naponta legalább 1x,  de erős váladék képződésnél 2x  ( reggel és este ) át kell öblíteni a külső hallójáratot, úgy hogy a hallójáratot feltöltjük a fülmosó folyadékkal, majd a fület és a fejet megtartva hagyjuk 1-2 percig, hogy a hatóanyagok hassanak, majd engedjük, hogy a kutya kirázza azt a hallójáratból. A hallójáratba ne nyúljunk bele! ) Ezután az IMUNOVET csepp és AUDIVET csepp felváltva (reggel az egyik, este a másik) történő helyi adagolása (1-3 csepp/ készítmény/hallójárat/alkalom) is szükséges. Ha a váladék képződés megszűnt, akkor már csak az AUDIVET menjen a hallójáratba. A hallójáratban kialakuló gyulladást az EAR EASE szájon át történő adagolása csillapítja a leghatékonyabban.

Atkák jelenlétekor (rühösség) az ANNOVET csepp tartós adása megoldást hozhat.

II.  A hosszú távú eredményességhez a táplálkozás átállítása és az EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM komplex, a STOMACH & BOWEL és a STOMACH DIGESTIVE HELPER adagolása szükséges. Mivel az egész probléma alapvető oka a bélbeli emésztési zavar! Ennek a kezelése az idült esetek megoldásának a kulcsa.

III. A hosszú távú megoldáshoz sokszor a méregtelenítő hatású készítmények adagolása is fontos: CYTOVET, REGAVET

IV. Az immunrendszer aktivitásának fokozására és a gyulladás csökkentésére a STOMACH & BOWEL és a KRILL OMEGA  D3+K2 alkalmazása javasolt.

Lyukas bél szindróma

Élesztőgombák okozta fertőzések kutyák és macskák esetében

 

 

Dr. Molnár Gábor Miklós