Az allergiás megbetegedéseket az immunrendszer sejtes ( T-tipusú ) és humorális ( B-tipusú ) részének egyensúlytalansága okozza. Az egyensúly felborulását a legtöbbször az un. szivárgó bél szindróma idézi elő. A leggyakoribb formái a bőr allergia, légzőszervi allergia, asztma, emésztőszervi ( bél allergia), táplálék intolerancia. A javasolt szerek segíthetnek helyreállítani a zavart, kezelni az allergia tüneteit.

Az allergiák valamennyi formájának a kezelésére, az alább megadott fő szerek a BŐRBETEGSÉGEK kiegészítő kezelésére szolgáló csomagunkban elérhetőek.

Fő szerek: VIROVET, KRILL OMEGA D3+K2 GÉL, MULTIVIT MEGA C KOMPLEX, EMÉSZTŐENZIMEK &PROBIOTIKUM KOMPLEX, EPIVET GYÓGYSAMPON
További hasznos szerek: bőr forma esetén (SKELEVET, FYTOVET, CYTOVET) légzőszervi forma esetén ( IMUNOVET, KINGVET) táplálék forma és takarmány intolerancia esetén (REGAVET)

Kutya és macska allergia kezelése

Az allergiáktól való megszabadulás az nem egy rövid kezelés véghezvitelét jelenti, hanem egy életmód és szemléletváltást igényel, amely magában foglalja a kutya / macska életében alkalmazott, számára káros anyagok tudatos és értő meghatározását, és eltávolítását az állat életéből. Továbbá a kutya vagy macska táplálkozásának a hozzáértő és céltudatos reformját. Valamint az elért eredmények fenntartásáért végzett hosszútávú kitartást és állhatatosságot. Ezek véghezvitele azonban biztos megszabadulást jelent a kínzó betegségtől, sőt a súlyosabb megbetegedéseket (autoimmun folyamatok, daganatos kórképek, sorvadásos megbetegedések, stb.) is meg lehet előzni a javaslatok megvalósításával. Ehhez ad segítséget ez az összeállítás.

Javaslatok a kutya és macska allergiás tüneteinek kezelésére

 1. Az allergéneket a kezelés kezdeti időszakában lehetőleg el kell kerülni. Ez a megszokott orvosi kezelések ( antihisztamin, szteroidok, antibiotikum stb. ) szokásos kiegészítője. Ezek időlegesen talán használhatóak, tarthatóak, de nem oktani kezelési mód.
 2. Az oktani kezelés véghezvitelének ideje alatt a kutya / macska számára a továbbiakban nem káros kezelést kell alkalmazni ( sejtes immunválasz fokozása – VIROVET, MULTIVIT MEGA C, viszketegség csökkentése FYTOVET csepp töményen a viszkető területre és az EPIVET gyógysampon, a korábban bevitt toxikus anyagok megkötése és eltávolítása a szervezetből – CYTOVET caps., az immunsejtek enzim funkcióinak támogatása – FYTOVET csepp szájon át, telítetlen zsírsav háztartás feltöltése, gyulladás csökkentés- KRILL OMEGA D3+K2, gyulladás csökkentés és sejttáplálás – SKELVET caps. )
 3. Eltávolítani a kóros bélflórát
  – megszüntetni a bélflórára káros vegyi anyagok (klóros víz, fekhely átitató vegyi anyagok, háztartási vegyi anyagok, tisztító szerek, védőoltások, gyógyszerek, szintetikus bolha és kullancs írtó szerek, takarmány színezékek, tartósítószerek, smog, dohányfüst stb.) bevitelét ( szelektálni az alkalmazott vegyi anyagokat és csak azokat alkalmazni, amelyek nem károsak a bélflórára )
  – megszüntetni azoknak a táplálékösszetevőknek (tej és termékeik, élesztő és termékeik, gabonák, kukorica, szója és termékeik, glutén ) az etetését amelyek táplálják a kóros bélflórát
  – természetes antibiotikumokkal ( IMUNOVET csepp, ANNOVET csepp) lecsökkenteni a kóros mikroflórát ( ezt csak a kezelés kezdeti időszakában 3 hónapig havi egyszer 10 -10 napos kúra formájában szükséges elvégezni )
 4. Visszaállítani az egészséges bélflórát- Megfelelő táplálkozásra átállás ( lásd javasolt étrend kutyák részére )- Probiotikumok és prebiotikumok kúra szerű alkalmazása ( EMÉSZTŐENZIMEK &  PROBIOTIKUM komplex, PROBIOVET caps. )
 5. A 3. és 4. pontban részletezett tartási, táplálási és kezelési javaslatokat hosszú távon fenntartani.

VIROVET

7900 Ft

KRILL OMEGA D3+K2

Vákuum pumpás

7500 Ft

EPIVET

4900 Ft
Akció!

Bőrbetegségek (8)

allergiák csomag

52020 Ft

A csomag tartalma: 1 db Multivit Mega C, 1 db Stomach&Bowel, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Skin Support, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Epivet, 1db Virovet, 1db Pet coat support

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

22 Hozzászólás

 1. Tisztelt Dr Úr!
  Van egy 2 éves cicám! Tavasszal mindig megbetegszik vakarozik, tüsszent, nincs szőr a nyakán! Én arra gondolok hogy allergiás. Azt szeretném kérdezni hogy milyen kenőcsöt vagy gyógyszert javasol neki?

 2. Jó napot kívánok! Bichon kutyámnak mint a négy lába feje bevan barnulva nem tudom mi lehet a gond. Voltunk orvosnál azt mondta adják neki hipoallergen tápot. Már annak másfél hónapja de sajnos semmi változás. Mi lehet a gond ön szerint?

 3. Tisztelt Doktor Úr!
  Cicám 1 éves, január végén kezdett el vakarózni,hevesen tisztálkodni. Kinti/benti macska. (véres, gennyes sebei vannak, amiket újra kikapar a fején és nyakán, máshol nincs) Kapott élősködőkre injekciókat, de nem történt látványos javulás. Második körben táplálék allergiára gyanakodtak, viszont az sem hozta a várt eredményt. Miliaris dermatitis-t állapítottak meg. 5 hónapja folyamatos gyógyszerezés megy a sebei elfertozodese ellen és 2 hónapig prednisolont is szedett. Most az atópiánál tartunk…. , de már lassan a remény is eltűnik és nagyon aggódok. Anti hisztamin kezdett el szedni. Nem tudni, fog e használni. Szegény cica nagyon vékony és sebes. Érdeklődnék, tud e valami kiegészítő készítményt erre a problémára ajánlani?! Előre köszönöm a válaszát.

 4. Tisztelt Dr. Úr.
  A cicám már 2 évevakarózik de csak 4hónapja jőtt elő neki nagyon intenzív vakarózásfülfájdalommal együtt. Tavaj volt neki széklettenyésztés és abban volt Giardia, Candida és más egyéb gomba is. Felszívódási zavar is kialakult neki. Gyógyszerszedés után(klion) hasnyálmirigy probléma lett neki és megint hasnyálmirigy gondunk is van. Az Apoquelt szedi 2x felet és ez melett isvan vakarózás. Kijárós cica egyébként és biztosan van valami kinti tényező is amire allergiás. Szertném a segítségét kérni mivel lehetne neki segíteni. Válaszát köszönöm.

  • Kedves Krisztina! Igen összetett probléma alakult ki. A vakaródzással kezdődött, majd az alkalmazott szerek tovább terhelték a kiválasztó és emésztőszerveit. Ezt nem könnyű cicáknál helyrehozni, de a természetes szereink tudnak segíteni benne. Az Emésztőenzimek & Probiotikum komplex, a Krill Omega D3 K2 gél és a Regavet menjen neki az első időszakban. A vakaródzással egy időben is lehet kezelni az emésztőszervi problémákat. Ez esetben a bőrgyulladás csomagot https://energy-vet.hu/termek/borgyulladasok-kiegeszito-kezelesere/ rendelje de írja meg a rendeléskor, hogy a Virovet helyett Regavetet kér a csomagban. A többi szer ami acsomagban változatlan maradjon és jó lesz a bél és hasnyálmirigy problémára is és a bőrtüneteket is eredményesen fogja kezelni . Üdv Dr. Molnár

 5. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 11 és fél éves foxi kan kutyusunk. Kb. fél évvel ezelőtt kezdett vakarózni, radírozni, a fejét rázza, fülét vakarja, mancsát nyalja, combtövét rágja. A bal mellső lábán egy 2 cm átmérőjű területen a szőrt is kirágta. Kezdetben tápot váltottunk, áttértünk vele a monoproteikus tálplálkozásra, de változás nem történt. Többször jártunk állatorvosnál, többek között szteroidos kezelést is kapott, amely során tünetmentes volt, de miután a kezelés befejeződött, a probléma visszatért. Nem szeretném, ha folyamatosan szteroidot kapna a sokszor említett káros hatásai miatt. Milyen kezelést javasol?

  Köszönettel:

  Katalin

 6. Tisztelt csoport, van egy egy éves 5 hónapos tacskó szuka kutyám, szeretném az önök termékeit megismerni és használni, de nem tudom mi lenne az ami kell! Kicsit beteges időszakban vagyunk, hónapok óta vizsgálatok sorait végeztük el de semmi diagnózis, neurológust ajánlottak! Volt húgykövünk de azt sikeresen kikezeltük! Most C és D vitamint szedünk! Ott kezdődött a dolog hogy a második tüzeléssel előjött egy test remegés ami lényegében lecsökkent mára de néha még élő jön minimális szinten! Minden vizsgálat negatív lett! Volt MRI is ami szintén negatív! Most álvemhesek lettünk, ebből szeretnék kigyógyulni! Erre ha tudnának ajánlani valamit hálásan köszönöm! Március 11 jött a 2. Tüzelés ami 3 hétig tartott most 1 hónappal vagyunk utána! Jelenleg egy orvost keresünk aki ki tudná elemezni az MRI vizsgálatunkat! Élő jött egy új tünet és középfül tájékon lehet talán valami baj! A kiskutya jobbra tartja a fejét elég intenzíven! Mozgással nincs baj! Nagyon játékos és eszik normálisan! Igyekeztem érthetően leiirni mindent, s remélem sikerült és elég ahhoz hogy tudjanak ajánlani valami készítményt hogy megőrizzük az egészséget! Hálásan köszönöm a segítséget!

 7. Tisztelt Doktor Úr!

  7 éves törpe tacskónknál poratka allergia derült ki tavaly. Amíg szteroidot kap tünetmentes, antihisztamin nem használt magában. A probléma csak tavasszal és nyáron áll fent, utána megszűnik. Kissé tanácstalanok vagyunk, mert szteroidtól hosszú távon félünk, de a viszketés magától nem múlik el és csak szenved. Mit javasol?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Kedves Dóra! Az allergiás bőrtüneteket a legjobban a bőrbetegségek kiegészítő kezelésére összeállított csomagunkkal tudja kézben tartani, de még egészítse ki az Omegavet szerünkkel is. Üdvözlettel: dr. molnár

 8. Tisztelt Dr. Molnár Gábor! Az én kutyám élelmiszer allergiától szenved. Szövetminta vétellel állapították meg, de azt nem tudták megállapítani, hogy mi az az élelmiszer. Nem tudtuk kiszűrni. Tulajdonképpen mindenre reagál, bármit hagytunk el, és súlyosak a tünetei. 1 nap után már viszketés, kiütés kisebb helyen, második nap a kiütés elterjed nagyobb helyre, majd szinte a teljes testfelületre, és váladékozik is. Nagyon kevés már a szőre, évek óta szteroidot szed, napi 1 szemet (5,5 éves). Ha egyszer elfelejtjük beadni, vagy kicselezi, már jelentkeznek a tünetek. Van tanácsa számunkra?

  • Kedves Carmen! Hosszú távú kezelésre kell felkészülni. Első időszakban a Virovet, Imunovet, Skelevet, Probiovet kombinációt adja az Epivet gyógysamponnal. Közben próbálják átállítani a táplálkozását a Táplálás menüpontban leírt anyagainkban foglaltaknak megfelelően. Üdvözlettel: dr. molnár

 9. Jo napot.Erdeklodnek a termekeik felol.Szuksegunk lenne egy idos kistestu kb 10 kg os.kutyusnak aki olyan 15 eves..bolhaekzemaval kuzdd s a jarasa is mar a hatso labaira megterhelo..neha huzza..nagy ritka esetben osszerogy.belassit a setaknal v epp megdol pisiles kozben is.koszonom ha valaszolnak s ajanlanak ezekre a problemakra megfelelo gyogymodot.

  • Kedves Melinda! A bolhaekcéma kezelésére az Imunovet, Probiovet szereinket szájon át adagolva és az Epivet gyógysampont heti fürdetéssel, javaslom alkalmazni. A mozgásszervi panaszokra pedig a Kingvet, Skelevet, Probiovet Renovet szereket kombinációban. Ha megteheti alkalmazhatja egy időben is az ekcéma és a mozgásszervi komplexet. üdvözlettel: dr. molnár

 10. Üdv!
  Három éves német dogom régóta küzd atka allergiával. Sajnos nyáron volt egy műtéte is, ami mégjobban tönkretette az immunrendszerét. Jelenleg immunovet készítményt kap, lazac és kókusz olajat az immunrendszere erősítésére.
  Érdeklődni szeretnék, milyen energy-vet készítményt tudnék neki adni az atka problémára kiegészítés képpen? 50kilós szuka kutyáról van szó.
  A választ előre is nagyon köszönöm!

  • Kedves Judit! Az allergiák hátterében az esetek döntő hányadában tartós bélemésztési zavar húzódik. A kezelésére az alábbi szereket kombinációban javaslom: Imunovet csepp, Virovet, Omegavet, Fytovet, Probiovet és Skelevet, az Epivet gyógysampon fürdetésre heti 1-2x.
   A táplálását a z itt leírtak szerint javaslom megfontolni: https://energy-vet.hu/husevok-egeszseges-taplalasaval-kapcsolatos-tudnivalok/ A kutya semmilyen testidegen anyaggal ne kapjon kezelést, ne kezeljék semmilyen vegyi származékkal. üdvözlettel: dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?