A kutya és macska szőrhullás leggyakrabban a vér toxikált állapotának a következményei. Gyakran a hormonális egyensúlytalanság váltja ki,  és hiánybetegségek is lehetnek a háttérben.  A szőrhullást továbbá paraziták is okozhatják. Ezeket az okokat hatékonyan képesek kezelni a megadott szerek. Továbbá lásd a többi bőrbetegség leírásánál megadott szereknél.

Fő szerek: GYNEVET, SKELEVET, OMEGAVET
További hasznos szerek: FYTOVET, EPIVET, KINGVET

GYNEVET

7900 Ft

SKELEVET

7900 Ft

OMEGAVET

4900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

EPIVET

4900 Ft

KINGVET

7900 Ft

A szőrhullás, töredezett, ritka, fénytelen szőrzet kialakulásának okai és kezelési lehetőségei

Vizsgáljuk meg a zavarok kialakulásának okait:

 1. Táplálkozásból eredő hiányok ( kollagén képzés zavarai, telítetlen zsír-sav hiány, nyomelemhiányok )
 2. Toxikus anyagok, anyagcsere termékek keletkezése a bél-csatornában.
 3. A fentiek következményeként létrejövő sejtes immunitás csökkenés. Mely következtében a paraziták, gombák, baktériumok elleni védekező képesség csökken, ami ezek megtelepedését, kóros elváltozások fellángolását idézi elő
 4. Hormonális egyensúlytalanság, mely a megfelelő immunműködést aláássa

 

 A szőrhullás kezelési lehetőségei

 1. Táplálkozásból eredő hiányok kezelési lehetőségei:
 • A SKELEVET caps. hidrolizált kollagén tartalmánál fogva megteremti azt az alap matrixot, amire a bőr és szaruképletek tobzódva tudnak ráépülni. Ezt segíti még a csalán levél kivonata, ami a vesén keresztüli méregtelenítést aktiválja, így a vér tisztításán keresztül a bőr állapota is javul, ami látványosan javítja a bőr és szőrzet állapotát. Ez pedig hamarosan megnyilvánul a bőr és szőrzet állapotának megváltozásában is.
 • Az OMEGAVET csepp a zsíranyagcsere fontos alkotóelemeinek az omega 3 telítetlen zsírsavaknak (az EPA és DHA) a forrása és ez által valamennyi testi sejt falának fontos esszenciális építő elemei. Így a bőr sejtjeinek és az immunsejteknek az egészséges működéséhez is szükségesek. Ezért ha az ellátásban zavarok támadnak, – vagyis hiányzik a táplálékból, vagy nem megfelelő az összetétele – akkor a sejtek működésében zavarok lépnek föl és nem képesek megfelelően ellátni a funkciójukat.
 • Ehhez hasonló zavarok keletkeznek, ha a szervezet enzimjei – amelyek a megfelelő életfolyamatokat irányítják – nem működnek megfelelően. Ezt általában az un. mikroelemek hiánya váltja ki. A mikroelemek ezeknek a létfontosságú enzimmolekuláknak a fontos alkotórészei, így mikroelemek hiánya esetén nem működnek megfelelően azok az életfolyamatok, amelyeket adott enzimek irányítanak. Pl. króm és vanádium a hasnyálmirigy vércukorszintet szabályozó enzimjeihez szükséges esszenciális elemek. A cink az érző idegsejtek enzimjeihez, a vas az immunsejtek működéséhez elengedhetetlen. Ezeket a nyomelem hiányokat képes a FYTOVET csepp készítmény pótolni, továbbá a már szervezetben lévő nyomelemek hasznosulását is képes fokozni, ami további jelentős előnye. 64 féle leggyakoribb makro- és mikroelemnek a 98%-os felszívódású, kolloidos formája.
 1. Toxikus anyagok, anyagcsere termékek  bél-csatornában  való keletkezésének kezelési lehetőségei:
 • A szőrzet fejlődésének zavarai gyakran a bélből történő kéntartalmú aminosavak hiányos felszívódásából ered, így nem áll rendelkezésére a májban elegendő belőlük, a szőrzet megfelelő fejlődéséhez. Ehhez hozzájárul sokszor a káros nehézfémek kiválasztódása a szőrzetbe, mely a béltartalomba kerülő szennyezett táplálékból jut be. Ezek ellen tengeri eredetű méregtelenítő és toxinkötő hatású algát is tartalmazó PROBIOVET caps. adagolása révén védekezhetünk terápiásan és megelőző jelleggel is. További igen lényeges hatása, hogy pro és prebiotikum tartalma révén a bélflórát tartósan regenerálja korábbi bélflóra károsító anyagok, gyógyszerek adagolása után és a bél immunsejtjeinek / T sejtek/ állapotát is javítja, mely által segítséget nyújt az allergiás megbetegedések kezelésében.
 1. Paraziták, sarjadzó gombák, baktériumok helyi megjelenése elleni védelem:
 • Fontosságban kiemelkedik az EPIVET gyógysampon, mely a kutya szőrzet és bőr egészségének a záloga. Szép, csillogó és fényes lesz tőle a kültakaró, mely illóolaj tartalmánál fogva, a fürdetés után két hétig távol tartja az ízeltlábúakat is. Továbbá illó olajai és gyógynövény tartalma révén gátolja a gombák és baktériumok bőrön történő szaporodását. Segíti káros anyagcseretermékeik eltávolítását a kültakaróról.

 

 1.   Hormonális egyensúlyzavarok kezelésére:
 • A szőrhullások oka nagyon gyakran a hormonális rendszer egyensúlyának felborulása. Elsősorban a pajzsmirigy alulműködés és a mellékvese kéreg kimerülése oka a bajoknak. Nem ritka a nemi mirigyek alulműködése sem. Ezek több formáját is eredményesen lehet kezelni a GYNEVET csepp adagolásával.

 

Összefoglalva: A szebb, dúsabb, fényesebb szőrzet elérése érdekében a SKELEVET, FYTOVET, OMEGAVET, PROBIOVET  és az EPIVET szerek, kombinációban választandók.

8 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor Úr!
  3 és fél éves Magyar Vizsla nöstény kutyám ügyében írok. Kb. két évvel ezelött kezdödött a szörhullása, ágyéka táján kis foltban,ami azóta szimetrikusan nagy mértékben tovább terjedt az oldalán, mellkasa és nyaka is már tiszta csupasz. Majd miinden lehetö vizsgálaton átesett( élösködök, gomba , laborvizsgálat, vizelet vizsgálat, pajzsmirigyvizsgálat…,végül ivartalanítás tavaly februárban, ami után egy kissé javult a probléma, nem mindenhol, de finom szöre nött. Az a téli hónapokban aztán ismét kihullott, a probléma sajnos mégsem oldódott meg. A vizsgálatok sem jártak semmiféle számunkra pozitív eredménnyel.
  Nem vakarózik, széklete rendben, nyers étkezést kap.
  Úgy gondolom , hogy a szörhulláson kívül jó állapotban van, kint aktív, bent nyugodt kutyus. (Illetve kissé megretten viharnál, hangosabb zajoknál).
  Ha van valami ötlete, nagyon szívesen fogadom. Én igazából tanácstalan vagyok.
  Köszönöm válaszát!
  Gabriella külföldröl (ezért nincs hosszú ékezetem itt-ott)

 2. Jó estét kívánok doktor úr
  Cicámnak nagyon el kezdett hulni a szörre és sajnos már tudom hogy mit csináljak
  Kérem szépen segítséget
  Üdvözlettel
  Molnár Anita

 3. Tisztelt Doktor Úr!
  Bengáli ivaros cicáimnak hullik a szőre és fényét is vesztette némelyik lány. A vérvizsgálat nem hozott eredményt. Hill’s Adult száraz tápot kapnak.
  Kérem ajánljon olyan kombinációt a fenti termékekből ami hatásos lehet.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Harangozó Lászlóné

 4. 12 éves Tacskó kutya . Télire be kellett hozni melegre mert nem működik jól a hő háztartása . Mikor el vittük az orvoshoz nagyon alacsony volt a test hőmérséklete . Azóta bent van és most rendbe lenne . Most meg el kezdett hullani a szőre a hátán már foltokba látszik , a hiány . nem kopasz még de ritkul nagyon a szőre ! Mit tegyek ?

  • Kedves Hölgyem! Ez esetben benn kell tartani és erősíteni kell, továbbá jól táplálni.- Antioxidánsokat, omega 3 zsírsavakat és vitaminokat bőven tartalmazó étel kell neki adni. Ezt jelentősen megtámogatja a Korovet, Skelevet, Omegavet adása is. üdvözlettel: dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?