Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #52749
  brigittarenataszel
  Felhasználó

  Baratnőm kutyájának 11 éves, ivaros kan, amstaff.,  hullik a szőre, sok helyen teljesen csupasz, bőre elvékonyodott, dehidratált, sokszor, remegés, hányás kíséri az étkezéseket és kórosan sovány, pedig erre az elhizás jellemző. Cushing kórt diagnosztizáltak nála, melyre Vetorilt kéne szedjen, de attól még rosszabul volt, így nem szedi. Quamatelt, Ventert és mellé pár napja Korovetet szed. Pajzsmirigyre FR: Forthyront szed. Mellső labait folyamatosan nyalogatja, lábujjak között enyhe alopecia. Mindkét mellekveséje rossz és szteriodot termel a szervezete. Ultrahang és vervizsgálat rendbe volt, kivéve a koleszterin szintet és a fenti betegségét. Tegnap már a vizet is kihányta, bár ma reggel evett keveset. Csirkeallergiás, báranyos tápot evett, de már csak konzervet, hajlandó minimálisan többször kis adagokat, melyből nagyon kevés marad meg benne. Mit lehetne tenni es mit kéne szedjen, hogy ne fogyjon el és elviselhető legyen az állapota, illetve az étel-ital megmaradjon benne? Esetleg valami gyógymód, akar homeopátiás készitmény van-e?

  #134079
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Brigitta! Cushing betegség esetén az alábbi csomag kiegészítőit javaslom alkalmazni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mellekvese-tulmukodes-cushing-betegseg-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Pajzsmirigy túlműködés esetén pedig még egészítse ki az alábbiakkal: Stomach Digestive helper, Regavet, Liver Detox. Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.