Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #143068
  klaura9810
  Felhasználó

  Kedves Dr.úr
  8 hónapos staffi kiskutyámnál észrevettük, hogy a hátsó végtagjait furán használja. Elvittem diszplázia szűrésre és kiderült róla, hogy sajnos enyhe-közepes fokú diszpláziája van. Az állatorvos ajánlására vettünk neki ízületvédő készítményt (Synoquin) amiből napi 3x kell adni neki valamint vissza lettünk hívva fél év múlva egy újabb röntgenre. Sajnos több helyről is azt a választ kaptam, hogy a műtét elkerülhetetlen lesz számára és gyógyszeres kezeléssel nem érek el semmit nála. Egy nagyon aggódó gazdi vagyok ezért tanácsot szeretnék kérni. Mivel lehetne kordában tartani a jelenlegi állapotot vagy esetleg javítani rajta, hogy esetleg elkerülhető legyen a műtét? Mi a véleménye a combcsont fejezésről? Mennyit szabad mozgatni egy ilyen kutyát? Szükség esetén röntgen képet tudok küldeni. Válaszát előre is köszönöm!

  #143121
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Laura! A diszpláziás eseteknél ezt a csomagot alkalmazom eredményesen, mely hosszú távú alkalmazásával teljesen tünetmentessé válhatnak a kutyák: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-mozgasszervi-es-gerincproblemak-tacskobenulas-porckorongserv-es-diszplazia-kiegeszito-kezelesere-ii/ A műtétről is le szoktak mondani a gazdik. Annyit mozgassa a kutyát amennyit önmagától is szívesen mozog, ez hamarosan óriási mennyiség lesz amikor beáll a javulás. Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.