Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: ,

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #165289
  Julcsi
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Körülbelül 1 hónappal ezelőtt vettem észre, hogy a cicám mellső lábain apró foltban kihullott a szőre, azonnal elkezdtem megfigyelni, hogy ez mitől lehet és láttam, hogy mosakodás közben harapdálja azt a részt, mintha viszketne neki, viszont a bőrén semmilyen elváltozást nem tapasztaltam, nem piros, nem hámlik, teljesen ép, a cica nem vakarózik, maximum néha mintha a fülét piszkálná, rázza a fejét (fülatkás problémával már küzdöttünk, abból kb. 6 hónapja ki lett kezelve, nem is látok semmit a fülében most).

  Elvittem állatorvoshoz, ő azt tanácsolta, vegyek Feliway párologtatót, valamint Lavet tablettát kapjon naponta kétszer, ezt azóta is adom neki, a párologtatót is használom, viszont nem múlt el a probléma, most már a hátsó lábain is kikezdi a bundáját.

  Teljesen tanácstalan vagyok, én már ételallergiára is gyanakszom, gabonamentes tápokat kap (Feringa, Animonda Carny, Applaws, catz finefood), eddig ezekkel nem volt problémája.

  Köszönöm előre is a segítséget!

  #165665
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Julcsi! Igen , az allergiás viszketés és a fonalas gomba is okozhat hasonló tüneteket. De a korábbi atkás fertőzés mutatja a bélrendszer labilis állapotát, amit akár egy feldolgozott élelmszerben lévő tartósító szer is aktiváléhat heveny helyi bélgyulladás formájában. Ami a szivárgó bél szindrómát ki tudja alakítani. Itt tud ennek utána olvasni: https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/emesztessel-kapcsolatos/lyukas-bel-szindroma/ A link legalján találja a kezelési lehetőséget: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-es-macska-borbetegsegek/ Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.