Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #118571
  Homoki Dóra
  Felhasználó

  Kedves Doktor úr!
  Van egy fél éves ivaros kan szobacicám.A súlya 2.5kg, szép egészséges szőrű és bőrű cica.
  Az utóbbi pár nap úgy vettem észre, hogy talán megfázhatott.Rekedtes hangon nyávog, illetve, ha ásít egy bizonyos “kattogó” hangot ad ki, ami nemtudom, hogy a torka miatt vagy esetleg az álkapcsával lehet probléma.A segítségét szeretném kérni ez ügyben, hogy a megfázásra mit javasol, illetve mi lehet a probléma.Előre is köszönöm!

  #118595
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Dóra! A kattogás, búgás a légutakban felgyülemlett váladék mozgásának a hangja, ami be ill. kilégzéskor megmozdul a légcsőben, hörgőkben. Ehhez gége gyulladás is társul rendszerint. Javaslom az alábbi csomag kiegészítőit alkalmazni a megoldás érdekében. https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/legzoszervi-betegsegek-kiegeszito-kezelesere/ Azonban tudni kell azt, hogy a légzőszervek megbetegedései is az immunrendszer mindenkori állapotával van összefüggésben. Ez pedig a bélbeni emésztéstő és a bélflórától függ. Így a megfelelő táplálás kulcskérdés. A szénhidrátokat jelentős mértékben tartalmazó eledelek jelentősen rontják a gyógyulás esélyeit. Üdv dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.