Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46700
  kvcszszsa
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  7 éves, ivaros, Bichon Havanese / Bichon Havanese jellegű, 6 kg-os kutyusom mozgásszervi kihívásával kapcsolatban kérek segítséget.

  Azt vettük észre, hogy mostanában nehezebben mozog, nem ugrál föl az ágyra, kanapéra, és nem mindig játszik.

  Időnként nehezen közlekedik, a menni tud, de jönni nem tipikus esete.  Egy kiadós séta után, picit robotszerű. lassú a járása, olyan billegősnek mondanám. Esetenként fájdalom is tör rá, ezt a tünetekből gondolom: liheg, és remeg, a hátát púposan tartja, ilyenkor be van feszülve az izma, és mintha lüktetne, amikor az oldalára teszem a kezem.

  Napszakonként változik az állapota, inkább estére rosszabb. Reggel vidám, ugrál, játszik. Rendkívül aktív kutya egyébként.

  Készült röntgen, ami alapján kezdődő porckorongsérvet állapítottak meg. NeoK9 táplálékkiegészítőt, és Meloxidyl fájdalomcsillapító adását javasolták. Azt mondta a doktor úr, hogy nagyon mást lehet tenni, ha kódolva van,  hogy lebénul, akkor úgyis lefog.

  Szeretném kérni a tanácsát, tudunk-e valamivel javítani az állapotán, esetleg fájdalmat csillapítani.

   

  Köszönettel: Kovács Zsuzsa

  #46701
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Zsuzsa! A leírt tünetek és a Röntgen alapján a porckorongsérv igazolható. Ennek kiegészítő kezelésére az alábbi csomagunk szereivel végzett 3+3 hónapos kúrát javaslok: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mozgasszervi-es-gerincproblemak-kiegeszito-kezelesere/ Üdv Dr. Molnár

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.