Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #140722
  bvera
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr,

  8 éves berni pásztorunk az utóbbi pár hétben elég darabosan kel fel fekvőhelyzetéből, hátsó lábait nem szívesen terheli, kerüli a lépcsőzést, a korábban megszokott sétatávokat is nehezebben bírja, néha mintha rogyadozna. További ‘tünet’, hogy mikor elfekszik, hátsó lábai néha különösebb ok nélkül pár másodpercig remegnek. Ezeket leszámítva jó általános egészségügyi állapotban van, vidám, jó étvágyú. Bár lehet, hogy nincs köze ehhez a valószínűsíthetően mozgásszervi problémához, augusztus végén esett át ivartalanításon.
  Mit javasol, milyen készítmény(eket) szerezzünk be neki? (Kingvet, Skelevet?)
  Nagyon szépen köszönjük a segítséget!

  Üdvözlettel,

  #143107
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Vera! A tünetei alapján a porckorongsérv, a diszplázia , a gerinc disztrófia, esetleg ízületi gyulladások lehetnek az okai a tüneteknek. Ezek mindegyikét az alábbi csomaggal kezelem eredményesen javítva az állapotot: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kutya-mozgasszervi-es-gerincproblemak-tacskobenulas-porckorongserv-es-diszplazia-kiegeszito-kezelesere-ii/ Azonban van egy idegrendszert érintő betegség, a degenerativ myelopathia, mely hasonló tüneteket okoz és azt nem tudja gyógyítani a csomag, de további rosszabbodás ez esetben is megállítható vele. Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.