#168980
kramernora
Felhasználó

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni cicámmal kapcsolatban:
Gery cicám 7 éves ivartalanított nőstény házimacska. Egy évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a leukózist. /Megelőzően egy ivartalanított kandúr,aki hozzánk járt enni kb. két évig, szintén fertőzött volt,foga fájt,illetőleg cica AIDS tesztje is pozitív lett.Elvittem állatorvoshoz ezt a kandúr cicát fogkőeltávolítás,foghúzás,antibiotikum és fájdalom csillapítás történt.De sajnos kiderült ,hogy FELV és FIV tesztje is pozitív lett,FIP betegség is társult hozzá. Nem épült fel,el kellett altatni(Cinci)/
Gery cicám tavaly rögtön megkapta a Nobivac Tricat Trio védőoltást/2 alkalommal/,illetőleg Vetri Dmg cseppeket adtunk és adunk a leukózis miatt jelenleg is.Bolhanyál allergiája miatt Advocate pipettás cseppeket használunk.Ez év októberében elvittük az éveként szükséges Nobivac Tricat Trió védőoltásra.Az oltás beadása után nagyon vakarózott és idegesen szaladgált 2-3 napig. De ez végül elmúlt.
A napokban viszont arra lettünk figyelmesek,hogy jobb első lábát furcsán tartja,kissé befelé áll és mintha mellkasa jobb oldalról nézve jobban kidomborodna. Állatorvoshoz vittük. Mellkas UH történt,.mely szerint a jobb váll alatti területen 5x6cm átmérőjű, jól körülhatárolt duzzanat látható. Inhomogén szövetszerkezet mérsékelt erezettséggel.
Labor:WBC:5,4 RBC:10,87 HGB:15,1 hct:72,9 PLT:73
Immunkémia: GOT:16 GPT:46 GGT:-4 ALP:22 UREA:8.5 CREA:92 AMY:3 GLU:0.8 ALB:8
A labor eredményei nem a legjobbak.Hasi UH nem történt,mert nem akart és nem tudtam elvinni a cicánkat a hordozóban. Dr.Úr azt mondta, ha áttétei vannak nem vállalja a műtétet.Még e nélkül sem biztos,hogy a cica kibírja vagy felépül a leukózis,illetve a rossz labor eredmények miatt. Úgy döntöttünk nem műttetjük meg,ha a műtét kimenetele így is kétséges(labor eredményei miatt).Kapott Shotapen La és Melosute injectiot kapott.Ettől is vakarózott és kissé zaklatott volt. Ezután Baytril 50mg naponta:1/2 antibiotikumot javasolt a Doctor Úr,mert nem akartuk hetente vinni oltásra. A tablettát nem könnyű beadni,ha sikerült is aluszékony és étvágytalanná válik. Amúgy még jó erőben lévő,madarászó,egerésző,jó étvágyú, kijáró cica.Minőségi táplálékot kap és maximális szeretetet.Családtag! Felmegy a fára,háztetőre is. A kérdésem az lenne mivel tudnánk az életminőségét javítani,illetve ez az antibiotikum hatással van e a daganatra és jól döntöttünk e,hogy a konzervatív therápiát választottuk.
Nagyon szeretjük Gerykét,szeretnénk,ha még sokáig köztünk lehetne és a legjobbat szeretnénk neki!

Válaszát előre is köszönjük!
Krämer Nóra